Streamers organiseren boycot tegen Twitch-platform

Streamers organiseren boycot tegen Twitch-platform
Streamers organiseren boycot tegen Twitch-platform
Anonim

Sommige Twitch-streamers zijn van plan om het platform op 1 september te boycotten om op te roepen tot meer beleid en regelgeving inzake haatzaaiende uitlatingen.

Twitch-streamers RekItRaven, Lucia Everblack en Shineypen organiseerden de hashtag ADayOffTwitch en moedigden streamers aan om een pauze te nemen van het platform en die dag niet live te gaan uit protest tegen Twitch's passiviteit tegen haatzaaiende uitlatingen, volgens IGN.

Image
Image

De boycot kwam eerder deze maand voort uit de hashtag TwitchDoBetter, die door streamers werd gebruikt om het platform te vragen gemarginaliseerde gebruikers beter te beschermen tegen de haatzaaiende uitlatingen die ze vaak ervaren.

Hoewel Twitch zei dat het later dit jaar detectie van banontduiking en accountverificatie op kanaalniveau zou lanceren, zijn streamers nog steeds teleurgesteld over de manier waarop het platform is omgegaan met botting, haataanvallen en andere vormen van intimidatie.

Lucia Everblack zei dat het levensonderhoud van streamers en de toegang tot hun gemeenschap worden beïnvloed door de passiviteit van Twitch.

"We dringen aan op veranderingen die veel verder gaan dan alleen het beschermen van gebruikers", tweette Everblack. "Het gaat erom ze een stem te geven, ze eerlijk te behandelen en een sterkere gemeenschap voor iedereen op te bouwen."

De influencers die de boycot organiseren, moedigen abonnees en kijkers aan om hun favoriete streamers een paar extra dollars te geven als ze deelnemen aan de boycot, aangezien streamers inkomsten mislopen door niet live te gaan.

In reactie op de aanstaande boycot zei Twitch dat de beste manier om haatzaaiende uitlatingen op het platform te verminderen, is dat mensen het melden wanneer het gebeurt, zodat het bedrijf slechte acteurs en hun netwerken kan verwijderen.

"Haatspamaanvallen zijn het resultaat van zeer gemotiveerde kwaadwillenden en hebben geen eenvoudige oplossing. Uw rapporten hebben ons geholpen actie te ondernemen - we hebben onze sitebrede filters voor verboden woorden voortdurend bijgewerkt om variaties op hatelijk beledigingen, en het verwijderen van bots wanneer geïdentificeerd, " Twitch's officiële Twitter-account getweet.

Aanbevolen: