15 Beste gratis webtools om uw onderzoek te organiseren

Inhoudsopgave:

15 Beste gratis webtools om uw onderzoek te organiseren
15 Beste gratis webtools om uw onderzoek te organiseren
Anonim

Het organiseren van onderzoek is niet alleen belangrijk voor je eigen gezond verstand, maar als het tijd is om de gegevens te ontvouwen en in gebruik te nemen, wil je dat het proces zo soepel mogelijk verloopt. Dit is waar onderzoeksorganisatoren van pas komen.

Er zijn veel gratis webgebaseerde organisatoren die je voor elk doel kunt gebruiken. Misschien verzamel je interviews voor een nieuwsbericht, graaf je krantenarchieven op voor een geschiedenisproject of schrijf je een onderzoekspaper over een wetenschappelijk onderwerp. Onderzoeksorganisatoren zijn ook nuttig om productief te blijven en zich voor te bereiden op tests.

Ongeacht het onderwerp, als je meerdere informatiebronnen hebt en veel om later door te bladeren, is het van essentieel belang om je workflow te optimaliseren met een toegewijde organisator.

Image
Image

Veel van deze tools bieden unieke functies, dus u kunt besluiten om meerdere bronnen tegelijk te gebruiken op een manier die bij uw specifieke behoeften past.

Onderzoek en studie

Je hebt een plek nodig om de informatie die je vindt te verzamelen. Om een rommelige ruimte te voorkomen bij het verzamelen en ordenen van gegevens, kun je een tool gebruiken die speciaal is bedoeld voor onderzoek.

  • Pocket: sla webpagina's op in uw online account om ze later opnieuw te raadplegen. Het is veel netter dan bladwijzers en uw opgeslagen informatie kan worden opgehaald van internet of de mobiele Pocket-app.
  • Mendeley: Organiseer papers en referenties en genereer citaten en bibliografieën.
  • Quizlet: gratis online flashcards om woordenschat te leren.
  • Wikipedia: Vind informatie over miljoenen verschillende onderwerpen.
  • Quora: dit is een vraag-en-antwoordwebsite waar je de community om hulp kunt vragen bij elke vraag.
  • SparkNotes: gratis online studiegidsen over een breed scala aan onderwerpen, van beroemde literaire werken van de vorige eeuw tot heden.
  • Zotero: Verzamel, beheer en citeer je onderzoeksbronnen. Hiermee kunt u onderzoeksgegevens in collecties ordenen en deze zelfs doorzoeken door tags aan elke bron toe te voegen. Het programma zelf is voor uw computer, maar er is een browserextensie waarmee u gegevens naar het desktopprogramma kunt verzenden.
  • Google Scholar: een eenvoudige manier om te zoeken naar wetenschappelijke literatuur over elk onderwerp dat je maar kunt bedenken.
  • Diigo: verzamel, deel en communiceer met informatie vanaf elke plek op internet. Het is allemaal gemakkelijk toegankelijk via de browserextensie en opgeslagen in uw online account.
  • OttoBib: maak een bibliografie voor uw onderzoekspapers door het ISBN-nummer van het boek in te voeren.
  • GoConqr: maak flashcards, mindmaps, notities, quizzen en meer om de kloof tussen je onderzoek en studeren te overbruggen.

Schrijfhulpmiddelen

Schrijven is de andere helft van een onderzoekspaper, dus je hebt een nuttige plek nodig om aantekeningen te maken, informatie op te nemen die je in de uiteindelijke paper kunt gebruiken, concepten te maken, bronnen bij te houden en de paper af te ronden.

  • Plaknotities voor webpagina's: voor Chrome-gebruikers kunt u met deze tool plaknotities op elke webpagina plaatsen terwijl u uw onderzoek doet. Er zijn talloze instellingen die u kunt aanpassen, er wordt een back-up van gemaakt in uw Google Drive-account en ze zijn niet alleen zichtbaar op elke pagina waarop u ze hebt gemaakt, maar ook op één pagina vanuit de instellingen van de extensie.
  • Google Docs of Word Online: dit zijn online tekstverwerkers waar u het volledige onderzoekspaper kunt schrijven, lijsten kunt ordenen, URL's kunt plakken, notities kunt opslaan en meer.
  • Google Keep: catalogiseer notities binnen labels die zinvol zijn voor uw onderzoek, en open ze vanaf internet op elke computer of vanaf uw mobiele apparaat. Het ondersteunt samenwerkingen, aangepaste kleuren, afbeeldingen, tekeningen en herinneringen.
  • Yahoo Kladblok: als u Yahoo Mail gebruikt, is het notitiegedeelte van uw account een geweldige plek om op tekst gebaseerde fragmenten op te slaan, zodat u ze gemakkelijk kunt oproepen wanneer u ze nodig hebt.

Aanbevolen: