Dashcam-wettigheid hangt af van waar u het monteert

Inhoudsopgave:

Dashcam-wettigheid hangt af van waar u het monteert
Dashcam-wettigheid hangt af van waar u het monteert
Anonim

Voordat je een dashboardcamera in je auto koopt en installeert, wil je misschien onderzoeken of dashcams legaal zijn in jouw woonplaats. Hoewel deze apparaten op veel gebieden legaal zijn, kunnen twee belangrijke juridische problemen u in de problemen brengen.

Image
Image

Het eerste probleem met het gebruik van een dashcam heeft te maken met het belemmeren van je zicht door de voorruit, en het tweede heeft te maken met elektronische bewaking. Aangezien deze problemen van de ene staat tot de andere anders worden behandeld, moet u de wet op uw locatie controleren voordat u begint te rijden terwijl de camera's aan het rollen zijn.

De wettigheid van belemmerde weergaven

Het eerste juridische probleem dat u tegen kunt komen met een dashboardcamera, is dat de meeste van deze apparaten niet aan uw dashboard kunnen worden bevestigd. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om aan de voorruit te worden bevestigd met een bevestigingssysteem met zuignap.

Dit is een belangrijk onderscheid omdat veel rechtsgebieden beperkingen opleggen aan hoeveel van een voorruit kan worden verborgen door apparaten zoals GPS-navigatie-eenheden en dashboardcamera's.

De vuistregel is dat als uw dashboardcamera meer dan 5 inch vierkant aan de bestuurderszijde of 7 inch vierkant aan de passagierszijde verduistert, u een ramp zou kunnen veroorzaken. Sommige gebieden hebben nog strengere beperkingen en andere hebben geen voorruitverduisterende beperkingen in de boeken. Het is dus een goed idee om de wet of gemeentelijke code in uw regio te controleren om er zeker van te zijn dat alles op één lijn ligt.

Eén optie is om contact op te nemen met uw plaatselijke wetshandhavingsinstantie of een advocaat met ervaring in het veld. De enige manier om er zeker van te zijn dat u de juiste informatie krijgt, is door rechtstreeks naar de bron te gaan. Gelukkig bieden veel rechtsgebieden gemakkelijke online toegang tot lokale wetten en codes.

Staten die op de voorruit gemonteerde dashcams verbieden

Het monteren van een dashcam of een ander apparaat op uw voorruit is illegaal in het grootste deel van de Verenigde Staten op staatsniveau, hoewel er enkele uitzonderingen zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de nadruk meestal ligt op het voorkomen van belemmering van het zicht van de bestuurder op de weg. Sommige wetten hebben in het algemeen betrekking op obstakels voor de voorruit en andere zijn bedoeld om zonnebrandmiddelen of stickers te reguleren. Toch gebruiken ze vaak vage taal die elk belemmerend object kan bevatten.

Zelfs als je je dashcam op het dashboard monteert in plaats van op de voorruit, als het lijkt alsof het je zicht belemmert, kan het zijn dat je aan de kant wordt gezet.

De staatswetten met betrekking tot deze kwestie vallen in drie categorieën: staten die specifieke of vage verboden hebben om voorruiten te belemmeren, staten die specificeren welke delen van een voorruit kunnen worden geblokkeerd, en staten waar geen melding gemaakt kan worden van voorruitobstructies gevonden worden.

Verboden voorruitobstructie Alabama, Arkansas, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Idaho, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Mississippi, Montana, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, Maine, New Mexico, New York, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming
Voorruitobstructiebeperkingen Alaska, Arizona, Californië, Colorado, Hawaii, Illinois, Indiana, Maryland, Minnesota, Nevada, Utah, Vermont
Geen beperkingen of geen vermelding Missouri, North Carolina

De wettigheid van op het raam en op het dashboard gemonteerde apparaten in een bepaald rechtsgebied kan op elk moment worden gewijzigd. Zelfs als het vandaag legaal is om een op het raam gemonteerde dashcam in jouw land te gebruiken, is dat morgen misschien niet meer het geval. Vraag een advocaat of lees de relevante code of wet voordat u iets op uw voorruit monteert dat uw zicht op de weg zou kunnen belemmeren.

De kwestie van elektronisch toezicht

Dashboardcamera's zijn technisch gezien een vorm van bewaking, dus het kan zijn dat u in strijd bent met elektronische bewakingswetten, afhankelijk van waar u woont. Er zijn mogelijk wetten inzake gegevensbescherming in de boeken in uw regio.

Er zijn geen federale wetten tegen dashcams in de Verenigde Staten. Er zijn echter federale wetten met betrekking tot heimelijke audio-opnames, waarbij het mogelijk illegaal is om een dashcam te gebruiken als deze een gesprek in uw voertuig opneemt zonder medeweten van alle deelnemers.

Het sleutelwoord daar is kennis, wat betekent dat u meestal duidelijk bent als u uw passagiers waarschuwt dat ze worden opgenomen wanneer ze uw voertuig betreden. U kunt er ook voor kiezen om een dashboardcamera te kopen die geen audio opneemt of de audio-opnamefunctie uit te schakelen, waardoor dit punt ter discussie wordt gesteld.

Aanbevolen: