De Nintendo Switch-camera: waar is het en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

De Nintendo Switch-camera: waar is het en hoe werkt het?
De Nintendo Switch-camera: waar is het en hoe werkt het?
Anonim

Hoewel je de cameralens aan de voor- of achterkant van je Nintendo Switch-console niet zult opmerken, liggen er twee op de loer op de Joycon-controllers. Elke bewegingsgevoelige controller bevat een infrarood (IR) camera aan de onderkant. Het ziet er niet uit als een camera omdat er geen traditionele lens is, maar als je kijkt, zie je de zwarte vlekken aan de onderkant.

Deze camera's werden niet vaak gebruikt toen de Switch voor het eerst werd uitgebracht, maar met de kartonnen Labo-kits van Nintendo zijn de camera en de mogelijkheden ervan duidelijker geworden.

Wat kan de Motion IR-camera precies doen?

De manier waarop een infraroodsensor of camera werkt, is door onzichtbare stippen uit te schieten die vervolgens in kaart worden gebracht op wat het raakt. Het is niet ver van de manier waarop sonar werkt. Hierdoor kunnen de Joycon-controllers objecten en beweging "zien" en gebruiken als invoermethode.

De beelddetectie is waarschijnlijk een stuk beter dan je zou verwachten. De IR-sensor kan ook een warmtekaart detecteren. Maar het is geen hoge kwaliteit of een zeer goede camera. Je hebt momenteel ook geen toegang tot het cameragedeelte van de IR-camera zonder een Labo-kit, en zelfs dan functioneert het niet als een traditionele camera. Je kunt je Joycon niet ergens op richten en een foto maken.

Image
Image

Nintendo heeft op zijn website wat meer specifieke details over de bewegings-IR-camera gegeven, hoewel dit interview gericht is op ontwikkelaars.

Hoe maak je screenshots op de Nintendo Switch

Hoewel het misschien geen traditionele camera heeft, kan de Switch screenshots maken van alles wat er op het scherm gebeurt, zowel tijdens een game als binnen het menusysteem.

Om een screenshot te maken, tik je op de Camera-knop op de linker Joycon. Dit slaat direct op wat er op het scherm wordt getoond.

Je eigen foto's bekijken op de Nintendo Switch

Om de screenshots te zien die je hebt gemaakt:

  1. Ga naar het Home-scherm en zoek de cirkelpictogrammen onderaan.
  2. Selecteer het Album icoon.
  3. Vanaf hier kunt u uw schermafbeeldingen bekijken, verwijderen of filteren. Je kunt ze ook op Twitter of Facebook plaatsen als je accounts aan je Switch zijn gekoppeld.

Buitenfoto's bekijken op een Nintendo Switch

Je kunt ook je eigen foto's op de Switch bekijken als je avontuurlijk bent. Aan de achterkant van de console onder de standaard bevindt zich een MicroSD-kaartsleuf. MicroSD-kaarten kunnen op de Switch worden gebruikt voor het opslaan van gedownloade games of het downloaden van screenshots die u op de console hebt gemaakt. Het is niet precies duidelijk waarom deze functionaliteit zo beperkt is, maar het is vastgenageld. Standaard toont de Switch geen foto's of video's die geen screenshots van de Switch zelf zijn.

Zelfs als je een.jpg-afbeelding zou hernoemen naar het aangepaste formaat van Nintendo voor schermafbeeldingen, zal het systeem niet voor de gek houden.

Maar er is een softwaretool die liefhebbers hebben bedacht die je afbeeldingen aanpast zodat ze door de Switch kunnen worden gelezen.

Aanbevolen: