Waarom ik de geruchten nieuwe MacBook Pro M1 wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik de geruchten nieuwe MacBook Pro M1 wil
Waarom ik de geruchten nieuwe MacBook Pro M1 wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik wacht met spanning op de aanstaande komst van Apple's nieuwe M1 MacBook Pro-line-up.
  • Rapporten zeggen dat er dit najaar nieuwe MacBook Pro's in 14-inch en 16-inch opties met door Apple ontworpen silicium zullen verschijnen.
  • Ik kan niet wachten om te zien wat Apple gaat doen door Mini LED-schermen te koppelen aan de razendsnelle M1-chips.
Image
Image

Mijn MacBook Pro heeft nog steeds die nieuwe computergeur, maar Apple's geruchten nieuwe M1-reeks draagbare apparaten doet me verlangen naar meer.

Rapporten zeggen dat de nieuwe MacBook Pro-modellen met door Apple ontworpen silicium dit najaar zullen aankomen. Ik kan niet wachten om te zien wat Apple gaat doen met grote Mini LED-schermen in combinatie met de razendsnelle M1-chips.

Hoewel mijn 2019 Macbook Pro 16-inch snel genoeg is voor de meeste taken, ben ik verwend door de ongelooflijke snelheid van mijn M1 iMac. Ik ben ook een bekeerling geworden van het verbluffende Mini LED-display op mijn iPad Pro 12,9 inch. De combinatie van de processor van de iMac en het scherm van de iPad lijkt te kunnen resulteren in de beste persoonlijke computerervaring tot nu toe.

De killer-functie voor mij zal het geruchten nieuwe Mini-LED-display zijn.

Binnenkort beschikbaar?

Apple is notoir terughoudend over de releasedatums, dus analisten en amateur-detectives moeten de theebladeren doorzoeken om te bepalen wanneer het volgende grote ding zal aankomen. Maar de welbekende Bloomberg-verslaggever Mark Gurman zei in zijn meest recente nieuwsbrief dat de productieproblemen met de nieuwe MacBook Pro-modellen waren opgelost.

Gurman zei dat de nieuwe laptops beschikbaar zouden zijn tegen de tijd dat de 16-inch MacBook Pro op 13 november 2019 twee jaar jarig is. Ik bewaar mijn centen voor een releasedatum midden november.

Het Bloomberg-rapport wordt ondersteund door soortgelijke recente beweringen van de goed verbonden website Digitimes, die zegt dat Apple-leveranciers zijn begonnen met de productie van nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro's. Bronnen vertellen de site dat er plannen zijn om tegen eind november maar liefst 800.000 maandelijkse laptops te verzenden.

Nog beter, beweert Gurman, de nieuwe MacBook Pro krijgt een snelheidsboost ten opzichte van de huidige 13-inch MacBook Pro. Hij noemt de nieuwe processor de M1X en zegt dat hij acht krachtige CPU-kernen en twee efficiënte CPU-kernen zal hebben. Er zullen twee smaken beschikbaar zijn; een met een 16-core GPU en een andere met 32 GPU-cores.

Image
Image

Een waardige upgrade?

Ik heb gespaard voor een nieuwe MacBook, hoewel mijn huidige dagelijkse stuurprogramma's niet bepaald traag zijn. Meer snelheid hebben kan alleen maar goed zijn, maar het is moeilijk te geloven dat de gemiddelde gebruiker op dit moment veel behoefte heeft aan een snellere M1.

Mijn maanden waarin ik de iMac met de M1-chip heb gebruikt, hebben me diep onder de indruk gemaakt. Programma's lijken bijna onmiddellijk te starten, en elke functie in het Mac-besturingssysteem werkt gewoon soepeler.

Als de toekomstige upgrade slechts een snelheidsboost blijkt te zijn, ben ik niet van plan om te bijten. Mijn pre-M1 MacBook Pro werkt prima voor Chrome, Word en een half dozijn andere programma's die allemaal tegelijkertijd worden uitgevoerd. Ik kan leven met mijn huidige snelheid, althans voorlopig.

De killer-functie voor mij zal het geruchten nieuwe Mini-LED-display zijn. Ik was te laat op het feest met Mini-LED's en dacht aanvankelijk dat ze voor de meeste scenario's overkill zouden zijn. Maar toen ik de M1 iPad Pro 12,9 inch met zijn Mini-LED-display begon te gebruiken, realiseerde ik me dat ik nooit tevreden kon zijn met een standaarddisplay.

De diepe zwarttinten en verbluffende kleuren op het mini-LED-scherm van mijn iPad zorgen ervoor dat mijn MacBook Pro er ziekelijk en vervaagd uitziet. Ik heb geprobeerd mezelf ervan te overtuigen dat het niet nodig is om zo'n prachtig scherm als een Mini-LED op een werkmachine te hebben, maar het is een verloren strijd, hoe meer ik het vergelijk met de iPad.

Image
Image

Dus, als alles volgens de geruchten gaat, zal mijn jeukende creditcardvinger moeten kiezen tussen klikken op de nieuwe 14-inch MacBook Pro of het 16-inch model. Het is een moeilijke beslissing omdat beide maten hun voordelen hebben. Hoewel een 14-inch scherm draagbaarder zal zijn, zal het grotere scherm het in mijn boek winnen, aangezien die extra centimeters meer productiviteit betekenen.

Hoewel Apple nog geen productlanceringen heeft aangekondigd, is de herfst het moment waarop het bedrijf de deuren opent voor vernieuwingen. Ik kan niet wachten om te zien wat Apple gaat doen met de nieuwe MacBook Pro-modellen. Mijn creditcard is klaar.

Aanbevolen: