Hoe Cortana te installeren in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe Cortana te installeren in Windows 11
Hoe Cortana te installeren in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Windows 11 bevat Cortana, maar is standaard niet actief.
  • Open de Cortana-app en log in om de stemassistent te gaan gebruiken.
  • Cortana reageert op 'Hey Cortana' maar maakt geen deel meer uit van Windows Search.

Veel gebruikers van Windows 11 installeren het besturingssysteem in de veronderstelling dat Cortana niet langer aanwezig is. Dit klopt niet helemaal. Cortana is inbegrepen, maar is niet standaard geactiveerd. Hier leest u hoe u Cortana kunt "installeren" in Windows 11 en hoe het is veranderd in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Cortana installeren in Windows 11

Zoals vermeld, is Cortana geïnstalleerd in Windows 11 maar niet standaard actief. U moet de Cortana-app starten en u aanmelden bij de Cortana-app voordat u deze kunt gebruiken.

  1. Voer een Windows-zoekopdracht uit voor Cortana.

    U kunt ook Windows Start starten, op Alle apps tikken en vervolgens Cortana openen.

    Image
    Image
  2. De Cortana-app wordt geopend en geeft een inlogprompt weer. Selecteer Aanmelden en voer uw inloggegevens in.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een scherm om u te waarschuwen dat Cortana toegang tot persoonlijke informatie nodig heeft om te kunnen functioneren. Selecteer Accepteren en doorgaan.

    Image
    Image
  4. De Cortana-app wordt gestart. U kunt Cortana nu activeren met de zin "Hey Cortana" of door tekst in de Cortana-app in te voeren.

    Zorg ervoor dat Cortana ook is ingeschakeld in het Spraakactivering gebied van Instellingen, zodat Cortana wakker wordt als je spreekt.

    Image
    Image

Heeft Windows 11 Cortana?

Windows 11 bevat Cortana. Microsoft heeft echter de manier waarop Cortana werkt veranderd.

Cortana maakt niet langer deel uit van de standaardinstallatie of opstartervaring. Je hoort Cortana zichzelf niet meer voorstellen als je Windows begint te installeren en je ziet Cortana niet meer op de Windows-taakbalk nadat je het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. U moet zich aanmelden bij de Cortana-app voordat u Cortana kunt gebruiken door de activeringszin 'Hey Cortana' uit te spreken.

Nadat u zich hebt aangemeld, reageert Cortana door te verschijnen in een klein pop-upvenster dat net boven het midden van de Windows-taakbalk verschijnt. Het kan indien nodig ook andere apps openen, zoals de Microsoft Edge-webbrowser of Microsoft Office-apps.

Cortana integreert echter niet langer met de Windows Search-ervaring, zelfs niet nadat u zich aanmeldt bij de Cortana-app. Cortana reageert niet op alles wat u typt in Windows Search. U moet in plaats daarvan de Cortana-app starten en uw vraag typen in het chatvenster van de app.

Bottom Line

Windows 11 laat je Cortana niet verwijderen, wat betekent dat je Cortana ook niet opnieuw kunt installeren. De verwijderoptie is geblokkeerd in het instellingenmenu van Windows 11.

Waarom heeft mijn Windows 11 geen Cortana?

Windows 11 bevat Cortana, maar je moet de app starten en inloggen voordat je hem kunt gebruiken. Volg de stappen aan het begin van deze handleiding.

Kan het niet vinden? Hoewel Cortana standaard zou moeten worden opgenomen, kan de app in theorie verloren gaan door een bug of een configuratiebeslissing van een pc-fabrikant.

Als dit gebeurt, start u de Microsoft Store vanuit de Windows-taakbalk en zoekt u naar Cortana. Tik op Cortana in het resultatenmenu (het moet als eerste worden vermeld) en selecteer Install. Windows 11 zal de Cortana-app downloaden en installeren.

Na installatie kunt u zich aanmelden bij Cortana met de stappen aan het begin van deze handleiding.

FAQ

    Hoe schakel ik Cortana uit in Windows 10?

    Om Cortana tijdelijk in Windows 10 uit te schakelen, opent u Cortana, selecteert u het pictogram met drie stippen en selecteert u vervolgens Instellingen >Toetsenbordsnelkoppeling en schakel uit Toetsenbordsnelkoppeling Start uw computer opnieuw op, navigeer terug naar Cortana Instellingen en selecteer Spraakactivering > Stemactiveringsrechten, en schakel vervolgens uit Laat Cortana reageren op het trefwoord "Cortana"

    Hoe verwijder ik Cortana van Windows 10?

    Gebruikers van Windows 10 Home Edition kunnen Cortana permanent uitschakelen met de Register-editor. Navigeer naar de opdrachtprompt, typ regedit en druk op Enter Ga naar HKEY_Local_Machine > SOFTWARE > Policies > Microsoft > Windows en klik met de rechtermuisknop op de Windows-map en selecteer Nieuw > KeyVoer Windows Search in als de mapnaam, klik met de rechtermuisknop en selecteer New > DWORD (32-bit) ValueVoer Allow Cortana in als bestandsnaam, dubbelklik vervolgens op Allow Cortana , stel de waarde in op 0, en selecteer OK Start uw computer opnieuw op en Cortana zou verdwenen moeten zijn.

Aanbevolen: