Hoe USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 11 te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 11 te installeren
Hoe USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 11 te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Open Apparaatbeheer en vouw Universal Serial Bus-controllers. uit
  • Klik met de rechtermuisknop USB Root Hub (USB 3.0) en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.
  • Selecteer Action in Apparaatbeheer en tik op Scannen op hardwarewijzigingen.

Windows 11 installeert standaard USB 3.0-stuurprogramma's. Als USB 3.0-apparaten echter niet werken, kunnen de USB 3.0-stuurprogramma's ontbreken of beschadigd zijn. Een verse installatie zou het probleem kunnen verhelpen. Hier leest u hoe u USB 3.0-stuurprogramma's installeert op Windows 11.

Hoe installeer ik USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 11

Volg deze stappen om USB 3.0-stuurprogramma's te installeren op Windows 11.

  1. Open het Windows Start-menu en voer een Windows-zoekopdracht uit naar Apparaatbeheer. Apparaatbeheer zou als eerste resultaat moeten verschijnen. Selecteer het.

    Image
    Image
  2. Breid de categorie Universal Serial Bus-controllers uit in Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  3. Als het zichtbaar is, klikt u met de rechtermuisknop op USB Root Hub (USB 3.0) en klikt u vervolgens op Apparaat verwijderen. Als het niet zichtbaar is, gaat u verder met de volgende stap.

    Sommige pc's zullen meerdere USB 3.0-hubs weergeven. Verwijder alle getoonde vermeldingen voordat u doorgaat.

    Image
    Image

    Als u de USB Root Hub (USB 3.0) verwijdert, werken alle momenteel aangesloten USB 3.0-apparaten niet meer.

  4. Open het Action menu in Apparaatbeheer en selecteer Scannen op hardwarewijzigingen. Windows 11 zoekt automatisch naar apparaten, waaronder de USB Root Hub (USB 3.0) en installeert stuurprogramma's.

    Indien succesvol, zal de USB Root Hub (USB 3.0) opnieuw verschijnen in Apparaatbeheer. Start uw pc opnieuw op als deze niet verschijnt.

    Image
    Image

Hoe USB 3.0-stuurprogramma's te installeren met Windows Update

Met de bovenstaande stappen worden USB 3.0-stuurprogramma's op Windows 11 geïnstalleerd, maar worden ze niet bijgewerkt. Dat kan een probleem zijn als uw USB 3.0-stuurprogramma defect is. Hoewel u stuurprogramma's kunt bijwerken via Apparaatbeheer, is Windows Update de betere keuze.

  1. Open het Windows Start-menu en selecteer de Settings app.

    Image
    Image
  2. Selecteer Windows Update in het linkermenu.

    Image
    Image
  3. Tik op Geavanceerde opties.

    Image
    Image
  4. Selecteer Optionele updates.

    Image
    Image
  5. Vouw Driver updates uit en selecteer de getoonde drivers. Tik vervolgens op Downloaden en installeren. Het downloaden en installeren kan enige tijd duren, maar u kunt uw pc blijven gebruiken terwijl dit op de achtergrond gebeurt.

    Image
    Image

Handmatig USB 3.0-stuurprogramma's installeren op Windows 11

De stappen in deze handleiding zullen USB 3.0-stuurprogramma's op de meeste pc's installeren, maar u kunt problemen ondervinden als Windows 11 het merk en model van uw pc niet herkent. U moet de stuurprogramma's opsporen en handmatig installeren.

De ondersteuningswebsite van uw pc-fabrikant biedt deze stuurprogramma's vaak aan. Ondersteuningssites verschillen per fabrikant, dus we kunnen geen stapsgewijze instructies geven. Over het algemeen hebt u echter het modelnummer of serienummer van uw pc nodig om naar uw pc te zoeken. Dit is te vinden op een label dat op uw desktop of laptop is afgedrukt.

Als er geen stuurprogramma's beschikbaar zijn via de fabrikant van uw pc, of als de pc op maat is gemaakt, kunt u proberen stuurprogramma's rechtstreeks van de fabrikant van het moederbord van uw pc te downloaden. Download een Windows-systeeminformatietool en start deze. Noteer het merk en modelnummer van de fabrikant van het moederbord, ga naar de ondersteuningssite van de fabrikant en zoek naar het modelnummer van het moederbord. Dit kan leiden tot USB-stuurprogramma's die u kunt downloaden en installeren.

FAQ

    Hoe update ik USB-stuurprogramma's in Windows 10?

    Om uw USB-stuurprogramma's in Windows 10 bij te werken, gaat u naar Instellingen > Update & Beveiliging > Windows Update en klik vervolgens op Controleren op updatesWindows zoekt naar beschikbare updates, inclusief driverupdates. U kunt ook naar Device Manager navigeren en op Universal Serial Bus Controllers klikken met de rechtermuisknop op het apparaat waarmee u een probleem ondervindt en selecteren Stuurprogramma bijwerken

    Hoe installeer ik een USB-stuurprogramma opnieuw?

    Om een USB-stuurprogramma opnieuw te installeren, gaat u naar Apparaatbeheer, klikt u met de rechtermuisknop op de naam van het apparaat waarmee u een probleem ondervindt en selecteert u Verwijderen. Start uw pc opnieuw op en Windows zal het stuurprogramma automatisch opnieuw installeren.

    Hoe installeer ik moederbordstuurprogramma's met USB?

    Een gemakkelijke manier om moederbordstuurprogramma's via USB te installeren, is door naar de website van uw moederbordfabrikant te gaan en de stuurprogramma's vervolgens rechtstreeks naar een USB-station te downloaden. Sluit de USB-drive aan op uw Windows-pc en installeer de stuurprogramma's door de stuurprogrammabestanden te openen en de instructies op het scherm te volgen.

    Hoe verwijder ik USB-stuurprogramma's?

    Om USB-stuurprogramma's te verwijderen, navigeert u naar Device Manager, klikt u op het menu View en schakelt u Show Hidden Devices in Zoek het type apparaat waarmee je te maken hebt, vouw het menu uit, klik met de rechtermuisknop op je apparaat en selecteer Verwijderen Klik in het bevestigingsvenster op Verwijder de driversoftware voor dit apparaat > OK

Aanbevolen: