Je volgende auto wordt waarschijnlijk een EV

Inhoudsopgave:

Je volgende auto wordt waarschijnlijk een EV
Je volgende auto wordt waarschijnlijk een EV
Anonim

Het was anders dan in de afgelopen jaren. De Los Angeles Auto Show was waar bijna elke autofabrikant op zijn minst opdook met een stand en wat nieuws om met de pers te delen. Nu de pandemie afneemt maar zeker niet snel ergens heen gaat, was de show van dit jaar een meer ingetogen aangelegenheid. Maar wat werd getoond was het resultaat van al die eerdere aankondigingen van autofabrikanten over elektrisch gaan.

Image
Image

Ze gaan echt all-in voor een geëlektrificeerde toekomst. Nou ja, in ieder geval een paar.

Jarenlang heeft de Los Angeles Auto Show zichzelf gefactureerd als de tech showcase. Het noemt zichzelf 'Automobiliteit' en propt het veelgebruikte woord 'mobiliteit' in plaats van 'show' om een onzinnige wirwar van letters te creëren die bedoeld zijn om de toekomst van transport aan te duiden. Het is typisch marketing en bravoure dat, naast traditioneel autonieuws, een groot aantal startups omvat, waarvan we er enkele opnieuw zullen horen.

Prestaties en derde rijen

Dit jaar concentreerde de kleinere show zich als een laserstraal op EV's. Zelfs toen een autofabrikant verschillende nieuwe voertuigen introduceerde, lag de focus op de EV. Dit was ongelooflijk duidelijk met de onthulling van vijf voertuigvarianten door Porsche. Wat de showstopper had moeten zijn, de 718 Cayman GT4 RS, werd overschaduwd door de Taycan GTS en de Taycan GTS Sport Turismo. Vooral dat laatste, zoals het was in de Porsche-stand in schitterend rood en groter dan het leven, zodat je je kunt voorstellen hoe het leven zou zijn met de ultieme elektrische hotwagon.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben absoluut dol op de 718 Cayman GTS. Het is een van de beste auto's die ik ooit heb gereden, en ik heb veel te veel voertuigen bestuurd. Maar de Taycan GTS Sport Turismo was de schoonheid van de bal.

Porsche was echter niet de enige die wat EV-nieuws aankondigde. Hyundai en Kia onthulden EV-concept-SUV's, hoewel het segment grotendeels over het hoofd wordt gezien in de markt voor elektrische voertuigen. En terwijl de Hyundai Seven- en Kia EV9-concepten transformaties zullen ondergaan om ze weg- en productievriendelijker te maken, luiden ze elektrisch vervoer op drie rijen in van de bedrijven die ons de indrukwekkende Telluride en Palisade hebben gebracht.

Hoewel Ford geen nieuws voor de show had, toen je zijn stand binnenliep, had hij zijn F-100 Eluminator EV restomod tentoongesteld. Het had ook zijn aanstaande Ford F-150 Lightning en de indrukwekkende Mach-E te zien tussen de rest van zijn line-up.

The Love vs Hydrogen Issue

Dan is er de rare tweedeling van de Toyota- en Subaru-cabines. De autofabrikanten werkten samen aan hun aanstaande EV-crossovers, maar hoewel de voertuigen in wezen hetzelfde zijn, lijkt het schril contrast in de manier waarop ze werden gepresenteerd vooral merkgebonden voor beide bedrijven.

Subaru's grote Swiss Family Robinson-buitenstand bleef indruk maken met zijn bomen, neprotsen en gekke displayvloer, maar de ster van de show was de volledig elektrische Subaru Solterra. Het kreeg zelfs een eigen persconferentie. Een schone versie stond op een voetstuk boven alle andere dingen, en Subaru paste zelfs zijn slogan aan "Love is now electric". Op de beursvloer was er een die toegankelijk was voor aanwezigen, uitgerust met een imperiaal gevuld met naar ik aanneem de helft van de kampeerspullen die verkrijgbaar zijn bij de plaatselijke REI.

Image
Image

Ondertussen werd de elektrische bZ4X (ja, dat is de echte naam) op de Toyota-stand gedegradeerd naar een hoekruimte in de gigantische stand van de automaker. Op het hoofdpodium van Toyota stond de nieuwe Tundra pick-up. Hoewel de Subaru en de Toyota in wezen dezelfde voertuigen zijn, waren hun presentaties heel verschillend. Om eerlijk te zijn, Toyota had eerder deze week een groot feest voor de bZ4X, maar op de autoshowvloer ziet het publiek deze voertuigen voor het eerst. Waar Subaru blij leek zijn nieuws met de wereld te delen, leek Toyota minder enthousiast.

Dit is natuurlijk niet verrassend. Toyota is terughoudend geweest om batterij-elektrisch te gaan rijden en blijft voertuigen en het spoor op waterstof pushen tegen de overheidsvoorschriften met betrekking tot elektrische voertuigen.

Van boven naar beneden, EV omhoog

De LA Auto Show leverde EV's in verwachte segmenten, maar werd ook de plaats waar autofabrikanten benadrukten dat ze hun elektrificatie verder uitbreidden dan de kleine SUV. Wie op zoek is naar een derde zitrij kan uitkijken naar Kia en Hyundai. De in Patagonië uitgeruste Subaru-set kan eindelijk groen worden terwijl hij off-road gaat. En Porshe maakt de wagen weer geweldig.

Zelfs top-down-enthousiastelingen zoals ik hebben goed nieuws gekregen. Mini werkt zeker aan een cabrio en zorgt ervoor dat hij rijdt en aanvoelt als een echte Mini. De autofabrikant hintte zelfs op een kleinere EV Mini in de toekomst naast zijn microbus Urbanaught.

Ja, de show is veel kleiner dan in voorgaande jaren, maar het is ook meer gericht op EV's.

EV naar de mensen

De persdagen op autoshows zijn een leuke manier voor autofabrikanten en de pers om bij te praten en erachter te komen wat er in de branche gebeurt en de prioriteiten van een bedrijf te peilen. Maar het zijn de publieke dagen en hoe die prioriteiten worden gepresenteerd die ertoe doen.

Ja, de show is veel kleiner dan in voorgaande jaren, maar het is ook meer gericht op EV's. Het presenteren van elektrische voertuigen is de eerste stap naar het verkopen van een EV, en voor sommige autofabrikanten koopt u een EV.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: