Nieuwe bakfietsen kunnen uw auto vervangen

Inhoudsopgave:

Nieuwe bakfietsen kunnen uw auto vervangen
Nieuwe bakfietsen kunnen uw auto vervangen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Vrachtfietsen kunnen auto's vervangen voor de meeste dagelijkse taken.
  • Elektrische fietsen ontlasten heuvels en zware lasten.
  • Als je echt een auto nodig hebt, huur er dan een of neem een taxi - het is nog steeds goedkoper dan er een te bezitten.
Image
Image

Een gemiddelde forens in de VS besteedt meer dan $ 8.000 per jaar aan het rijden van en naar het werk. Een nieuwe elektrische fiets kan zichzelf in weken terugbetalen.

Zelfs een superchique elektrische bakfiets kost veel minder dan $ 8K, en je kunt een goede elektrische fiets krijgen voor een tientje of minder. E-bikes maken woon-werkverkeer, boodschappen doen en schoollopen gemakkelijk, ze zorgen voor heuvels, besparen je geld en maken je fitter. Tenzij u de eigenaar bent van een autobedrijf, is er geen nadeel. En als je bent overgestapt op thuiswerken in een stad, dan is er bijna geen reden om je auto te houden.

"Ongeveer 75% van alle autoritten in de VS zijn minder dan tien mijl, en de overgrote meerderheid hiervan is minder dan vijf in totaal. In stedelijke en voorstedelijke gebieden zijn dergelijke reizen vaak veel sneller met e -fiets dan met de auto." Will Stewart, een pleitbezorger voor de adoptie van e-bikes en insider in de fietsindustrie, vertelde Lifewire via e-mail. "[En] er zijn mentale en fysieke gezondheidsvoordelen op de lange termijn die je kunt behalen door een dagelijkse actieve e-bike-forens te zijn in plaats van in een auto te zitten."

Eerste grote stap

Weet je hoe als je uitgaat, je in je auto stapt zonder erbij na te denken? Dat is de stap die we moeten overwinnen om van fietsen de standaard te maken. Normale fietsen zijn goedkoper en lichter en zijn een van de beste manieren om door een stad te reizen. Elektrische fietsen zijn duurder en misschien onmogelijk om naar je appartement te slepen, maar ze nemen de zware inspanning van fietsen weg.

Image
Image

Maar als je er eenmaal een gewoonte van hebt gemaakt, heb je dan geen auto meer nodig? Als je in een stad woont, is het gemakkelijke antwoord nee. Tenzij u een specifieke taak heeft waarvoor absoluut een persoonlijke auto 24 uur per dag bij de hand moet zijn, dan zijn er tal van opties. Een taxi. Een autodeelplan. Een reguliere verhuur. De bus. Je zult er ook versteld van staan hoeveel je op een fiets kunt doen.

Specialized's nieuwe Globe-reeks e-bikes, beschikbaar vanaf volgend jaar, is gebouwd om auto's voor stadsbewoners te vervangen. Deze elektrische bakfietsen zijn vetvermoeide lastdragers met lange wielbasis en elektrische ondersteuning. Maar er zijn al genoeg bakfietsen beschikbaar, elektrisch of niet.

Een bakfiets is ontworpen om stabiel te zijn onder belasting. Wat je ook draagt, het zit tussen de wielen of laag naar beneden. Je kunt boodschappen in manden en emmers opbergen, stoelen aan de achterkant monteren om kinderen te vervoeren, enz. Je kunt zelfs een aanhanger aankoppelen.

Dat lijkt misschien een inspanning, maar het is niet erger dan een blokje om in een auto om een parkeerplaats te vinden.

Buiten de VS worden fietsen voor van alles gebruikt. In Berlijn, Duitsland, waar ik woon, wordt de post op de fiets bezorgd, worden kinderen op bakfietsen naar school gebracht of in aanhangers vervoerd.

Infrastructuur

Een grote uitdaging voor nieuwe fietsers is het aspect gevaar. Het is waar dat je kwetsbaarder bent op een fiets, en sommige automobilisten worden woedend op de weg (van jaloezie?) en willen het op je afreageren. Maar het is echt niet zo erg.

Image
Image

De grootste verandering die steden kunnen aanbrengen, is het aanleggen van fietspaden. Beveiligde fietspaden, waar automobilisten niet kunnen komen, zelfs als ze dat willen, zijn het beste, maar zodra je begint met het aanleggen van een netwerk van rijstroken, gaat het beter. Niet alleen hebben fietsers een plek om te rijden, maar naarmate het fietsen groeit, raken andere weggebruikers gewend aan onze aanwezigheid.

"Twee factoren hebben een grote invloed op het dagelijks kunnen fietsen. Een daarvan is de aanwezigheid van fietspaden. Sydney en Beijing zijn geweldig omdat er overal fietspaden zijn. Ze zijn veilig en snel voor fietsers, "fietsadvocaat en fietsforens Billy Chan vertelde Lifewire via e-mail. "De tweede, belangrijkere factor is het bewustzijn van fietsers over fietsers. Als automobilisten geen aandacht besteden aan fietsers of de rechten van fietsers niet respecteren, kan het erg gevaarlijk zijn om op de weg te rijden."

Als auto's in Berlijn rechtsaf slaan, moeten ze stoppen en voorrang verlenen aan fietsers op het fietspad, en dat doen ze meestal. Bestelauto's stoppen meestal zelfs op de binnenste rijstrook, waardoor het fietspad vrij blijft. Het is best goed.

Overstappen op de fiets is meer een mentale omwenteling dan iets anders. Maar als je het eenmaal hebt gedaan, wil je niet meer terug.

Aanbevolen: