De model 1 e-bike van Civilized Cycles kan uw tweede auto vervangen

Inhoudsopgave:

De model 1 e-bike van Civilized Cycles kan uw tweede auto vervangen
De model 1 e-bike van Civilized Cycles kan uw tweede auto vervangen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Civilized Cycles Model 1 is gebouwd voor een rijder en passagier.
  • Het heeft twee ingebouwde, waterbestendige laadpods.
  • De luchtvering achter maakt ruwe wegen glad en overwint kuilen.
Image
Image

De Civilized Cycle Model 1 wil je uit je auto en op twee wielen.

Technisch gezien is de Model 1 een elektrische fiets, maar één blik zal je vertellen dat het geen typische fiets is. Lang, breed en met zitplaatsen voor twee, is de Model 1 gebouwd om zo comfortabel, snel en leuk te zijn dat zelfs timide fietsers hun expeditie in de garage kunnen laten staan en in plaats daarvan de fiets pakken.

Ik heb een rondje gemaakt om te zien of het in de buurt komt van dit schijnbaar onmogelijke doel.

Ik ging op zoek naar elke kuil die ik kon vinden… De fiets won altijd.

Een fiets om je tweede auto te vervangen

De Civilized Cycles Model 1 is misschien elektrisch, maar het belangrijkste kenmerk is low-tech. Het heeft passagiersstoelen.

Geplaatst net achter het zadel van de rijder en boven de vrachtpods, is het passagierszadel een strook vulling en stof die niet zou misstaan op een Vespa. Het zadel kan een volwassene of een kind aan, hoewel Civilized het alleen aanbeveelt voor kinderen ouder dan 8 jaar. De totale maximale belasting van de fiets is een indrukwekkende 400 pond.

De Model 1 is niet de eerste e-bike met zitplaatsen voor passagiers, maar Civilized doet zijn naam eer aan met een focus op comfort. Ingebouwde voetsteunen bieden een stabiel platform voor de passagier en de vrachtpods, die uit de achterkant van de fiets golven en stabiliteit en dijsteun bieden.

Het bevat ook een geheim wapen: luchtvering achter. Een geweldige rijkwaliteit is gebruikelijk bij moderne elektrische fietsen, maar de Model 1 bevindt zich op een ander niveau. Ik maakte een rechte lijn voor elke kuil die ik kon vinden in een poging om het te verstoren. De fiets heeft altijd gewonnen.

Image
Image

Ondanks zijn voordelen is Model 1 niet ideaal voor elke situatie. De vrachtpods bieden veel ruimte voor bagage of boodschappen, maar sluiten niet met een significante lading erin, dus je kunt geen passagier en vracht tegelijk vervoeren. Het Model 1 mist ook kindgerichte accessoires, zoals kinderzitjes of een veiligheidsbeugel. Dit zal een deal-breaker zijn voor ouders met jonge kinderen.

Functie boven fitness

De Model 1 is een instapfiets, perfect voor rijders die niet de flexibiliteit hebben om snel een been over het hoge zadel van een traditionele fiets te zwaaien. De versnelling is ook ontworpen om obstakels te minimaliseren en te voorkomen dat schoenen blijven haken tijdens het monteren van de fiets. Een kettingkast is standaard om de ketting en je broek schoon te houden.

Het selecteren van een van de vijf snelheden van de fiets kan worden afgehandeld met een draai van uw linkerhand, terwijl uw rechterhand toegang heeft tot het gaspedaal. De Model 1 heeft een krachtige motor die het gaspedaal overbodig maakt om te cruisen, maar essentieel is om te lanceren met een passagier aan boord.

Ik had wat problemen met de shifter. Het wilde niet verschuiven bij de minste kracht. Veel e-bikes hebben tot op zekere hoogte deze lastige eigenschap, maar de Model 1 was kieskeuriger dan ik me kan herinneren en dwong me om vooruit te plannen bij het beslissen hoe te schakelen.

Image
Image

Een groot kleurentouchscreen is gecentreerd op het brede stuur van de Model 1. Het ziet er veel moderner uit dan de zwart-wit LCD's die door de meeste concurrenten worden gebruikt. Het scherm geeft snelheid, vermogensmodus, kilometerstand en actieradius weer, wat goed is, want u kunt last hebben van angst voor het bereik. Civilized belooft slechts 25 mijl op een lading, die u kunt uitbreiden tot 50 mijl met een tweede batterij.

Wat de fiets mist in bereik, wint aan kracht. De elektrische ondersteuning zorgt voor een boost tot 28 mijl per uur, en die topsnelheid is niet moeilijk te bereiken. Ik slaagde erin met bescheiden inspanning op vlak terrein. Rijders die tevreden zijn om te cruisen met een meer casual 20 mijl per uur, zullen misschien nooit in het zweet werken. Eenmaal op snelheid helpt de soepele luchtvering je vaart te behouden.

Geen tweede auto, maar zeker een comfortabele e-bike

Kan deze e-bike echt een motorfiets, bromfiets of tweede auto vervangen? Dat hangt ervan af.

De Model 1 is comfortabeler om te rijden en aantrekkelijker om naar te kijken dan andere cargo e-bikes, maar de kieskeurige shifter kan wrijving veroorzaken voor onervaren rijders. Toch zouden stellen en gezinnen die geen kleine kinderen hebben, de Model 1 op hun lijst moeten zetten.

De Civilized Cycles Model 1 is beschikbaar voor pre-order vanaf $5, 499.

Aanbevolen: