Amplifi HD Mesh Wi-Fi-systeembeoordeling: geen dode wifi-zones meer

Inhoudsopgave:

Amplifi HD Mesh Wi-Fi-systeembeoordeling: geen dode wifi-zones meer
Amplifi HD Mesh Wi-Fi-systeembeoordeling: geen dode wifi-zones meer
Anonim

Bottom Line

Het Amplifi HD Mesh-systeem heeft een indrukwekkend bereik, maar het zal een leger aan apparaten niet zo goed aankunnen als sommige van zijn concurrenten.

Ubiquiti Amplifi HD Mesh wifi-systeem

Image
Image

We hebben het Amplifi HD Mesh Wi-Fi-systeem gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Amplifi HD is een Mesh Wi-Fi-systeem met een hoofdrouter en afzonderlijke mesh-punten die als satellietrouters dienen. Het Amplifi-systeem moet het wifi-bereik vergroten, dode zones verminderen en een betere dekking bieden. Om te zien hoe het mesh-systeem van Ubiquiti voldoet aan de eisen van een huishouden met meerdere apparaten, heb ik de Amplifi HD aangesloten in mijn testhuis dat ongeveer 50 met wifi verbonden apparaten bevat.

Ontwerp: een prachtige router met niet-overeenkomende mesh-punten

Het Amplifi HD Mesh-systeem wordt geleverd met een langeafstandsrouter en twee mesh-punten voor satellieten. De router heeft een uniek design. Het is klein, kubusvormig en lijkt meer op een wekker of smart display dan op een router. Er steken geen antennes uit zoals je op de meeste routers ziet.

De router meet 3,9 inch bij 3,9 inch en is mat wit met een LCD-aanraakscherm en een lampje aan de onderkant. De router is stijlvol, maar toch bescheiden. Je kunt het op een tafel of entertainmentcentrum plaatsen en het zal onopgemerkt blijven.

De twee satellietpunten zijn erg simplistisch. Het zijn eenvoudig ogende, ovaalvormige apparaten zonder poorten. Ze worden aangesloten op een stopcontact en ze hebben indicatielampjes om de signaalsterkte aan te geven. De mesh-punten komen, behalve dat ze dezelfde matwitte kleur hebben, niet zo goed overeen met de hoofdrouter. Gelukkig zitten ze in verschillende delen van het huis, dus het niet-overeenkomende ontwerp heeft niet al te veel invloed op de algehele esthetiek.

Image
Image

Setup: makkelijker kan niet

De installatie voor het Amplifi HD-systeem is waarschijnlijk het gemakkelijkste installatieproces dat ik ben tegengekomen. De app leidt u stap voor stap door het proces, met afbeeldingen om u bij elke instructie te begeleiden. Het moeilijkste was om te beslissen waar ik de twee mesh-punten in mijn testhuis moest plaatsen. Ik plaatste er een in de verre slaapkamer en een in mijn kantoor, twee kamers die notoir drop-offs ervaren.

De app creëert standaard een dubbel (2,4 en 5 Ghz) netwerk, dat het verkeer stuurt op basis van de meest efficiënte paden. U kunt afzonderlijke 2,4- en 5Ghz-netwerken maken of andere aanpassingen maken zoals u wilt. U kunt de band op de mesh-punten wijzigen (vanaf 2.4 tot 5 GHz), maak extra SSID's en meer. Voor het testen heb ik het standaard gecombineerde netwerk gebruikt en het systeem toegestaan om netwerkverkeer tussen banden te leiden.

Connectiviteit: Vertraging als je te veel apparaten toevoegt

Het Amplifi HD-systeem is niet geschikt voor Wi-Fi 6. Het heeft 802.11ac en is achterwaarts compatibel. Aan de achterkant van de router zitten naast de WAN-verbinding nog vier gigabit LAN-poorten. Er is geen multigig-poort, maar de vier poorten waren een welkome aanvulling.

De Amplifi HD lijkt te zijn ontworpen voor een optimaal signaalbereik, in tegenstelling tot het aantal apparaten. Dit is een ideaal systeem voor iemand met een groot te bestrijken gebied, maar het is geen krachtpatser die in staat is een leger aan apparaten zoals de Nighthawk AX12 of de TP-Link Archer AX6000 te beheren. Het Amplifi-systeem gedijt in termen van zijn vermogen om een signaal over een lange afstand te sturen, aangezien het gebieden tot 20.000 vierkante voet kan bestrijken. Het Amplifi-systeem gedijt niet bepaald goed in zijn vermogen om tientallen apparaten tegelijk te beheren.

In mijn testwoning zijn de snelheden van mijn ISP maximaal 500 Mbps. In dezelfde ruimte als de hoofdrouter mat Ookla de snelheid op 131 Mbps. De snelheid bleef in het hele huis constant, zelfs in kamers die doorgaans te maken hebben met drop-offs met andere routers. Buiten in de achtertuin werd de snelheid echter teruggebracht tot 111 Mbps.

Belangrijkste kenmerken: een scherm

Het touchscreen aan de voorkant van de hoofdrouter kan de tijd, het totale aantal GB, WAN en IP-adressen van de router, internetsnelheden en poortstatussen weergeven. U raakt het scherm aan om door de verschillende schermopties te bladeren. De voedingskabel wordt aangesloten via USB-C en er is ook een USB 2.0-poort, maar u kunt er geen externe harde schijf op aansluiten (de poort is gereserveerd voor toekomstig gebruik).

Aangezien de Amplifi HD een mesh-systeem is, kan het zichzelf herstellen, netwerkverkeer beheren en kunt u uw netwerk beheren via de bijbehorende app.

De app creëert een dubbel (2,4 en 5 Ghz) netwerk, dat het verkeer stuurt op basis van de meest efficiënte paden.

Software: Amplifi-app

In de Amplifi-app kun je een gastnetwerk opzetten, apparaten beheren, internet pauzeren, de status van het systeem controleren en je snelheden op je hele netwerk en op individuele apparaten controleren. U kunt het prioriteitsniveau voor elk van uw apparaten optimaliseren tussen normaal, streamen of gamen.

Je kunt ook ouderlijk toezicht instellen en je systeem op afstand bedienen. De app is uiterst gebruiksvriendelijk en eenvoudig te navigeren. Er zijn een paar meer geavanceerde functies, zoals het toewijzen van statische IP's en port forwarding, maar over het algemeen is de app ontworpen voor de gemiddelde gebruiker.

Image
Image

Bottom Line

Het Amplifi HD-systeem is niet goedkoop. Het pakket dat ik heb getest, dat bij de router en twee mesh-punten werd geleverd, kost $ 340. Je kunt mesh-systemen voor veel minder vinden, en natuurlijk zijn sommige mesh-systemen veel duurder. Maar het ontwerp, de eenvoudige installatie en de functies van het Amplifi-systeem helpen de prijs te rechtvaardigen.

Amplifi HD versus Nest Wi-Fi

Een Nest wifi-pakket kost ongeveer dezelfde prijs als het Amplifi-systeem. Met het Nest-systeem komen echter alle componenten overeen, terwijl de Amplifi-router er heel anders uitziet dan zijn mesh-punten. De Nest-systeempunten dienen ook als Google Assistent-luidsprekers en het systeem beschikt over wat meer geavanceerde technologieën (zoals WPA3-codering). Een groot probleem met het Nest-systeem is echter dat het slechts twee Ethernet-poorten heeft, terwijl de Amplifi-router vier vrije poorten heeft.

Ziet er beter uit dan het presteert

Het Amplifi HD mesh-systeem is aantrekkelijk en biedt dekking voor een enorm gebied, maar levert geen razendsnelle snelheden in een huis met tientallen aangesloten apparaten.

Specs

  • Productnaam Amplifi HD Mesh Wi-Fi-systeem
  • Product Merk Ubiquiti
  • Prijs $340.00
  • Productafmetingen 3,9 x 3,9 x 3,9 inch.
  • Totale snelheid 5,25 Gbps
  • Beveiliging WPA2
  • Garantie Een jaar
  • Wi-Fi-standaarden 802.11ac
  • MIMO 3 x 3
  • IPv6-compatibel Ja
  • Aantal bekabelde poorten 4 Gigabit LAN-poorten
  • Bereik 20, 000 vierkante voet
  • Ouderlijk toezicht Ja
  • Verbinding op afstand Ja
  • Wat is inbegrepen Amplifi HD Router, twee mesh-punten, stroom- en Ethernet-kabels, handleidingen

Aanbevolen: