Hoe de agenda- en contacten-apps van Apple u productiever kunnen maken

Inhoudsopgave:

Hoe de agenda- en contacten-apps van Apple u productiever kunnen maken
Hoe de agenda- en contacten-apps van Apple u productiever kunnen maken
Anonim

We hebben allemaal een druk leven en voor veel iOS-gebruikers zijn de Agenda- en Contacten-apps essentieel geworden om de dagelijkse communicatie- en productiviteitsdoelen te halen. Met deze tips ben je veel productiever als je beide apps gebruikt.

Image
Image

De informatie in dit artikel is van toepassing op iOS-apparaten, zoals iPhones, iPads en iPod Touch-apparaten, met iOS 12 of iOS 11 en, indien van toepassing, op Macs met macOS 10.14 Mojave, macOS 10.13 High Sierra of macOS 10.12 Sierra.

Beeld je contacten

Als iemand belt, geeft je mobiele iOS-apparaat hun nummer en naam weer op het scherm. Het iOS-besturingssysteem is slim genoeg om te raden wie er belt door uw e-mailberichten te bekijken als een telefoonnummer niet in uw contacten staat.

Een manier om het echter gemakkelijk te maken om te zien wie u belt, is door een afbeelding van uw contactpersoon toe te voegen. Op die manier weet je in één oogopslag wie er belt.

  1. Tik op de app Telefoon en selecteer Contacten.
  2. Tik op de naam van een persoon waarvoor je een foto wilt toevoegen.
  3. Tik op Bewerken (in de rechterbovenhoek).

  4. Tik op Foto toevoegen (in de linkerbovenhoek van het scherm).

    Image
    Image
  5. Selecteer Foto maken (met de camera van uw apparaat) of Kies foto (door er een in uw fotobibliotheek te tikken).
  6. De foto wordt weergegeven in een rond venster. Verplaats en schaal de afbeelding door uw vinger te gebruiken om de afbeelding binnen het kader te verplaatsen en met knijpbewegingen om de afbeelding naar de juiste grootte te schalen.
  7. Als je de foto van het contact precies zo hebt als je wilt, tik je op Kies om de foto aan het contact toe te voegen.

    Image
    Image

In de toekomst verschijnt er een foto van de contactpersoon op uw iPhone-scherm wanneer ze u bellen.

Je kunt vanuit Foto's ook afbeeldingen aan contacten toewijzen. Wanneer u een afbeelding vindt die u voor een contact wilt gebruiken, tikt u op het pictogram Delen en kiest u Toewijzen aan contact. Selecteer vervolgens het contact in de lijst met contactpersonen.

Mis nooit meer e-mail van iedereen die ertoe doet

De Mail VIP-functie biedt een uitstekende manier om inkomende e-mail van belangrijke contacten te volgen. Het combineert alle berichten van belangrijke contacten in één gemakkelijk te bekijken map. U kunt uw iOS-apparaat ook zo instellen dat u wordt gewaarschuwd wanneer u berichten ontvangt van belangrijke personen. Zo stelt u VIP-mail in.

  1. Open de Mail app op je iOS-apparaat en ga naar de weergave Mailboxen. Als u al een VIP-mailbox in de lijst ziet, gaat u verder met stap 4.
  2. Als je geen VIP-mailbox ziet, tik je op Bewerken (bovenaan het scherm Mailboxen).
  3. Tik op de circle naast de VIP mailbox om deze in te schakelen. Tik op Klaar om terug te keren naar het scherm Mailboxen, dat nu een VIP-mailbox bevat.

    Image
    Image
  4. Tik op de omcirkelde I (informatieknop) rechts van VIP om de VIP-lijst te openen.

  5. Tik op Voeg VIP toe om contacten te selecteren die u aan de lijst wilt toevoegen.

    Je kunt ook contacten toevoegen aan je VIP-mailbox door je cursor in een e-mail direct links van de naam van de afzender te verplaatsen en op de ster te klikken die verschijnt.

  6. Nadat je de mensen hebt gekozen die je in je VIP-lijst wilt, scrol je naar de onderkant van de lijst en tik je op VIP-waarschuwingen.
  7. Schakel Meldingen toe in en stel vervolgens de stijl van de melding in die je verkiest.

    Image
    Image

Plan evenementen opnieuw in Agenda

Als je de tijd van een geplande gebeurtenis moet wijzigen, kun je:

  • Tik op iPhone en Mac op het evenement om het te openen, tik op Bewerken en wijzig de tijd, dag of locatie.
  • Gebruik Siri op iPhone en Mac om een afspraak opnieuw te plannen. Zeg bijvoorbeeld iets als 'mijn 14.00 uur opnieuw plannen. vergadering op 24 april tot [nieuwe tijd].”

Agenda-afspraken toevoegen vanuit e-mail

Apple heeft een reeks gegevensdetectoren gemaakt die het gemakkelijk maken om gebeurtenissen vanuit Mail toe te voegen. Zo werkt het: wanneer je een e-mail ontvangt met een evenement, zie je een klein item boven aan het scherm van je mobiele apparaat verschijnen. Het bevat een kalenderpictogram en een zin: Siri heeft een afspraak gevonden in deze e-mail.

Als je de gebeurtenis aan je agenda wilt toevoegen, tik je op Toevoegen aan agenda. Er wordt een nieuwe agenda-afspraak voor je gemaakt.

Wijzig kalender standaard waarschuwingstijden

Het kan zijn dat u de tijd van de waarschuwing moet wijzigen wanneer u nieuwe Agenda-waarschuwingsitems maakt. Waarom verandert u de standaardtijd niet in een tijd die u beter uitkomt?

Om dit te bereiken, opent u Settings > Calendar > Default Alert Times Dit is waar u kiest de meest geschikte tijd voor waarschuwingen om u te herinneren aan verjaardagen, evenementen en evenementen die de hele dag duren. In de toekomst, wanneer u een gebeurteniswaarschuwing maakt, is de standaardtijd uw gebruikelijke voorkeur, waardoor u een paar seconden bespaart bij het instellen van nieuwe gebeurtenissen.

Reistijdwaarschuwingen instellen in agenda

Een van de handigste functies van Agenda is de mogelijkheid om erachter te komen hoe lang het duurt voordat je naar geplande evenementen reist. Volg deze stappen om dit te gebruiken:

  1. Maak een evenement op de gebruikelijke manier en open dat evenement.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Voer de locatie van het evenement in en geef Agenda toegang tot uw locatiegegevens als u daarom wordt gevraagd.
  4. Tik op Alert en maak vervolgens een Time to Leave-waarschuwing in het vervolgkeuzemenu. U kunt meerdere herinneringen maken, inclusief conventionele herinneringen dat de gebeurtenis op het punt staat plaats te vinden. Wanneer u de waarschuwing Tijd om te vertrekken instelt, herinnert uw apparaat u eraan wanneer u naar uw vergaderbestemming moet vertrekken.

    Image
    Image

Kalenders delen met anderen

De mogelijkheid om agenda's met anderen te delen is een weinig gebruikt juweeltje. Dit kan handig zijn als je gezins- of werkgerelateerde agenda's wilt delen.

Als je een agenda deelt, kan iedereen met wie je deze deelt, de agenda lezen of bewerken en items toevoegen. Daarom moet je een specifieke agenda maken om te delen, in plaats van je privéplanningsgegevens te delen.

Volg deze stappen om een nieuwe agenda te maken en te delen:

  1. Open Kalenders en tik op Kalenders (onder aan het scherm).
  2. Tik op Agenda toevoegen, geef de nieuwe agenda een naam en wijs er een kleur aan toe.
  3. Tik op Klaar, waarmee je teruggaat naar de lijst met agenda's.

    Image
    Image
  4. Tik in de lijst met agenda's op I (informatieknop) rechts van de agenda die u zojuist hebt gemaakt en wilt delen.
  5. Tik in het volgende scherm op Persoon toevoegen.
  6. Voer de e-mailadressen in van de mensen met wie je de agenda wilt delen om hen een uitnodiging te sturen om de agenda te delen.

    Image
    Image
  7. Tik op Bekijken en bewerken naast het e-mailadres dat je hebt ingevoerd. Zet vervolgens de Bewerken toestaan tuimelschakelaar aan.

Nadat de mensen die je een e-mail hebt gestuurd je uitnodiging hebben geaccepteerd, kunnen jij en je familie of collega's elkaars schema's bijhouden om ervoor te zorgen dat je niet met elkaar in botsing komt.

Als je agenda's deelt, krijg je een melding wanneer de mensen met wie je deelt iets toevoegen of bewerken.

Gebruik bijnamen met contacten

Als je bijnamen gebruikt, kun je Siri vragen "mijn moeder te bellen" of "de dokter te bellen" of "een bericht naar de baas te sturen". Siri is slim genoeg om naar de bijnamen van mensen te zoeken wanneer ze een opdracht voor je uitvoeren, hoewel je deze namen eerst moet toewijzen.

Er zijn twee manieren om dit te doen:

Methode één: gebruik het scherm Contacten

  1. Open het Contacts scherm voor de persoon over wie je informatie wilt toevoegen.
  2. Tik op Bewerken (aan de bovenkant van het scherm).
  3. Scroll naar beneden en tik op veld toevoegen.
  4. Selecteer Bijnaam uit de opties.

    Image
    Image
  5. Tik op het veld Bijnaam bovenaan de kaart.
  6. Typ een naam of relatie, zoals Papa, Mam of Mijn baas, en tik vervolgens op Gereed.

    Image
    Image

De bijnaam verschijnt direct onder de naam van de contactpersoon bovenaan het scherm.

Methode twee: gebruik Siri

Start Siri en vraag het een bijnaam te noemen (bijvoorbeeld papa). Als je de bijnaam niet aan een contactpersoon hebt toegewezen, vraagt Siri wie de juiste persoon is.

Nadat je de juiste persoon hebt genoemd, vraagt Siri of je wilt dat het onthoudt dat de bijnaam betrekking heeft op dat contact. Zeg "ja", en je kunt die bijnaam gebruiken om in de toekomst naar het contact te verwijzen.

Werken met andere diensten

Uw Agenda- en Contacten-apps kunnen synchroniseren met services van derden, waaronder Yahoo!, Google en Microsoft Exchange-compatibele oplossingen. Dat is handig voor gewone Gmail-gebruikers, maar essentieel voor mensen die toegang moeten krijgen tot bedrijfssystemen vanaf een iPhone.

Synchroniseren met een service van derden:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts.
  3. Selecteer Account toevoegen.

    Image
    Image
  4. Selecteer het type account waarmee u gegevens wilt synchroniseren. Tik op Other als je je optie niet in de lijst ziet.
  5. Selecteer het type account dat u gebruikt en voer de relevante gegevens in om contact op te nemen met de dienst.

    Image
    Image

Nadat je deze accounts op je iPhone hebt ingesteld, synchroniseren je iPad en Mac automatisch met de diensten, wat betekent dat je toegang hebt tot werkagenda's en afspraken kunt plannen met je Apple-product.

Bonus voor Mac-gebruikers: een planningstip

De mogelijkheid om bijna elk soort bestand te openen om te plannen is een weinig bekende taak. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om urenstaten bij te houden of ervoor te zorgen dat presentatiemateriaal bij de hand is wanneer u op weg bent naar een vergadering.

De functie is een beetje verborgen, maar zo werkt het:

  1. Maak een nieuwe afspraak in Agenda. Druk op Command+N of klik op het plusteken (+) bovenaan het scherm.
  2. Dubbelklik op de gebeurtenis om het informatievenster te openen.
  3. Klik op de datum in het informatievenster om het uit te vouwen.

    Image
    Image
  4. Tik op het veld Alert om een vervolgkeuzemenu te openen.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Custom.

    Image
    Image
  6. In het dialoogvenster dat wordt geopend, selecteert u Open File in het bovenste veld.
  7. Kies het bestand dat u wilt openen en stel vervolgens de tijd in waarop de waarschuwing wordt geactiveerd.

    Image
    Image
  8. Klik op OK.

    Image
    Image

Wanneer dat evenement is gepland, wordt uw document geopend, zodat u rechtstreeks naar uw vergadering kunt gaan. Om extra alarmen toe te voegen, tikt u op de knop + naast de waarschuwing.

Aanbevolen: