Facebook kondigt Horizon Workrooms VR Experience aan

Facebook kondigt Horizon Workrooms VR Experience aan
Facebook kondigt Horizon Workrooms VR Experience aan
Anonim

Facebook introduceerde donderdag een virtuele werkruimte-ervaring genaamd Horizon Workrooms.

Horizon Workrooms gebruikt virtual reality via een Oculus Quest 2-headset om collega's naar dezelfde werkruimte te brengen, zelfs als ze allemaal vanuit huis werken. Gebruikers kunnen hun eigen avatar maken om deel te nemen aan een virtuele ruimte of via een videogesprek verbinding maken vanaf hun computer.

Image
Image

Sommige functies omvatten de mogelijkheid om samen te werken op een virtueel whiteboard om ideeën te schetsen, uw bestanden in VR te brengen, uw scherm te delen, de indeling van een ruimte te configureren voor de beste samenwerking en uw Outlook of Google Agenda te synchroniseren.

Facebook zei dat maximaal 16 mensen via VR in een werkruimte kunnen zijn en tot 50 mensen via video in een werkruimte kunnen bellen.

"Workrooms brengt een aantal van onze beste nieuwe technologieën voor het eerst samen in één ervaring op Quest 2", schreef Facebook in zijn blogpost. "Met behulp van functies zoals mixed-reality desk- en toetsenbordtracking, handtracking, externe desktopstreaming, integratie van videoconferenties, ruimtelijke audio en de nieuwe Oculus-avatars hebben we een ander soort productiviteitservaring gecreëerd."

Een andere handige functie van Workrooms is dat Facebook het heeft ontworpen om met je handen te gebruiken in plaats van met een controller. Dit betekent dat je gemakkelijker kunt schakelen tussen fysieke tools zoals je toetsenbord en een controller wanneer dat nodig is.

Facebook zei dat het Horizon Workrooms heeft gecreëerd, omdat meer mensen op afstand werken, maar toch in een of andere vorm met een team willen samenwerken. Horizon Workrooms is vanaf donderdag beschikbaar en gratis te downloaden.

Naast Horizon Workrooms is er ook Facebook Horizon, een VR online videogame voor de Oculus-headset die zich momenteel in een gesloten bètaversie bevindt die alleen op uitnodiging beschikbaar is. De sociale ervaring stelt gebruikers in staat om verschillende avatars te ontwerpen, tussen virtuele werelden te springen, games te spelen en meeslepende ervaringen te ontwerpen.

Aanbevolen: