Facebook kondigt nieuw AI-onderzoeksproject aan: Ego4D

Facebook kondigt nieuw AI-onderzoeksproject aan: Ego4D
Facebook kondigt nieuw AI-onderzoeksproject aan: Ego4D
Anonim

Facebook heeft aangekondigd dat het werkt aan een nieuw langetermijn-AI-project genaamd Ego4D, dat tot doel heeft de uitdagingen rond egocentrische perceptie voor kunstmatige intelligentie op te lossen.

Egocentrische perceptie is hoe mensen de wereld om hen heen zien, een perspectief van de eerste persoon, dat moeilijk te begrijpen is voor AI, omdat het momenteel afhankelijk is van leren vanuit een perspectief van een derde persoon. Facebook AI streeft ernaar dit probleem op te lossen om kunstmatige intelligentie naar een hoger niveau te tillen en "een nieuw tijdperk van meeslepende ervaringen te ontgrendelen".

Image
Image

Het bedrijf verzamelde een groep onderzoekers van 13 universiteiten en laboratoria in negen landen om grote hoeveelheden gegevens voor het project te verzamelen. Het wereldwijde team heeft 2.200 uur aan first-person video verzameld van meer dan 700 deelnemers die hun dagelijks leven leiden, die allemaal zullen worden gebruikt om AI te onderwijzen.

Een wetenschapper van het project zegt dat het AI-veld een nieuwe standaard moet hebben, zodat kunstmatige intelligentie kan leren vanuit een first-person perspectief en re altime beweging kan begrijpen.

Het bedrijf ha alt het voorbeeld van een achtbaan aan. Vanuit het perspectief van een derde persoon kan AI begrijpen waar het naar kijkt, maar vastgebonden in de stoel van een achtbaan weet het niet wat er aan de hand is.

Het team heeft vijf benchmarks die het wil bereiken, waaronder dat de AI sociale interacties begrijpt, objecten manipuleert en plannen maakt voor de toekomst zoals een persoon dat kan.

De gegevens die Facebook heeft verzameld, zullen in november openbaar beschikbaar zijn voor onderzoekers. Dan, begin 2022, zal er een onderzoeksuitdaging zijn voor AI-experts over de hele wereld om andere machines kunstmatige intelligentie egocentrische perceptie te leren.

Aanbevolen: