Hoe gebruik ik mijn telefoon als webcam

Inhoudsopgave:

Hoe gebruik ik mijn telefoon als webcam
Hoe gebruik ik mijn telefoon als webcam
Anonim

Wat te weten

  • Je moet een mobiele app op je Android installeren en de clientsoftware op je pc.
  • Schakel de ontwikkelaarsmodus in en schakel USB-foutopsporing in Instellingen > Ontwikkelaarsopties > USB-foutopsporing.
  • De pc en telefoon moeten zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk voor een draadloze verbinding.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Android-telefoon als webcam op uw computer kunt gebruiken.

Hoewel veel laptops, tablets en 2-in-1-computers een ingebouwde webcam hebben, is dit niet het geval voor desktopcomputers. Het betekent dat je ofwel een webcam apart moet kopen, of dat je een vergelijkbaar apparaat moet gebruiken om een geïmproviseerde videocamera op te zetten. Een manier is om uw smartphone en de ingebouwde camera te gebruiken.

Kun je je telefoon als webcam voor je computer gebruiken?

U kunt uw Android-telefoon op uw computer aansluiten, via een bekabelde of draadloze verbinding, waardoor de computer toegang heeft tot de camera van uw telefoon. Je kunt ook kiezen tussen de camera aan de voorkant of de achterkant van je apparaat.

  • Als je van plan bent een bekabelde verbinding te gebruiken, heb je de juiste USB-kabel nodig om je telefoon en computer aan te sluiten.
  • Als je van plan bent om een draadloze verbinding te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de telefoon en computer met hetzelfde netwerk zijn verbonden.
  • Je moet een app installeren op zowel de telefoon als de computer.

In dit artikel behandelen we alleen Android-telefoons, maar je kunt ook een iPhone als webcam gebruiken.

Hoe kan ik mijn Android-telefoon als webcam gebruiken zonder een app?

Helaas is er geen manier om een stabiele verbinding tot stand te brengen tussen uw computer en uw Android-telefoon zonder een app van derden te gebruiken.

Het goede nieuws is dat je verschillende opties hebt bij het aansluiten van je telefoon. Hoewel de meeste apps gebruikmaken van een draadloze verbinding, waarbij je telefoon en computer op hetzelfde wifi-netwerk moeten zijn aangesloten, kun je met sommige apps ook verbinding maken door een USB-kabel aan te sluiten.

Hoe u uw telefoon als webcam kunt gebruiken via een bekabelde USB-verbinding

Je kunt je telefoon op je computer aansluiten met een compatibele USB-kabel, zodat je toegang hebt tot de camerafeed. Het gebruik van een USB-kabel blijft ook stroom naar het mobiele apparaat stromen.

Uw telefoon en computer voorbereiden

Voordat we beginnen, zijn er een paar dingen om op te merken:

  • Op je telefoon moet je de ontwikkelaarsmodus voor Android inschakelen en USB-foutopsporing voor Android inschakelen.
  • Je moet een app op je telefoon installeren die de computer laat denken dat het een webcam of camera is.
  • U moet ook de clientsoftware op uw computer installeren.

De app die we aanbevelen is DroidCam.

DroidCam bevat gratis en betaalde versies. De gratis versie maakt videoverbindingen van lage kwaliteit mogelijk, maar werkt prima.

Hoe u uw telefoon kunt gebruiken als een bekabelde USB-webcam met DroidCam

Als alles is ingesteld, kun je nu je Android-telefoon aansluiten en gebruiken als een bekabelde USB-webcam.

Zo krijg je toegang tot de camera van de telefoon op je computer:

  1. Zorg ervoor dat USB-foutopsporing op uw Android-telefoon is ingeschakeld in Instellingen > Ontwikkelaarsopties > USB-foutopsporing.
  2. Open de mobiele DroidCam-app (op je telefoon). Het zal om toestemming vragen om toegang te krijgen tot de camera en microfoon van uw apparaat. Tik op Toestaan voor beide prompts.

    Image
    Image
  3. Voordat de computer en de telefoon verbindt, tik je op het camerapictogram in de rechterbovenhoek (van de app) en kies Front voor de voor camera. Als u dit niet doet, ziet u de achteruitrijcamera wanneer de verbinding actief is.
  4. Start de DroidCam-clientsoftware op uw computer en sluit vervolgens een compatibele USB-kabel aan op uw telefoon en pc. U ziet een pop-upmelding op uw telefoon waarin u om toestemming wordt gevraagd om USB-foutopsporing toe te staan. Tik op Toestaan.

    Image
    Image
  5. Klik in de bureaubladtoepassing op het USB-pictogram om uw telefoon met een USB-kabel aan te sluiten. Zorg er ook voor dat de vakjes naast Video en Audio zijn aangevinkt.

    Image
    Image
  6. Je zou de naam van je apparaat in het verbindingsveld moeten zien. Als u het niet ziet, moet u mogelijk op de knop Vernieuwen drukken en het vervolgens selecteren in de vervolgkeuzelijst. Als je klaar bent, klik je op Start.

    Image
    Image
  7. Het kan een paar seconden duren voordat de applicaties zijn gesynchroniseerd, maar je zou je camerafeed op je computer moeten zien zodra de verbinding tot stand is gebracht.

    Image
    Image

Eenmaal verbonden, blijft uw computer de camerafeed van uw telefoon weergeven en kunt u de camera selecteren in video-apps. Het scherm van je telefoon wordt uiteindelijk uitgeschakeld om stroom te sparen, maar de camerafeed blijft actief.

Je moet altijd de mobiele DroidCam-app en -software starten en de feed verbinden voordat je begint met vergaderen of videochattools, zoals Zoom. Anders herkent de vergadersoftware de externe camera niet.

Hoe u uw telefoon als webcam kunt gebruiken via een draadloze verbinding (Wi-Fi)

Met dezelfde applicatie(s) kunt u uw telefoon ook via uw Wi-Fi-thuisnetwerk met uw computer verbinden. Toegegeven, zowel uw computer als uw telefoon moeten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

Hoe u uw telefoon draadloos kunt verbinden met DroidCam

Als je geen USB-kabel of bedrade verbinding wilt gebruiken, kun je de computer en telefoon altijd draadloos synchroniseren via Wi-Fi. Beide apparaten moeten op hetzelfde lokale netwerk zijn aangesloten.

Zo kunt u de camerafeed van de telefoon op uw computer weergeven:

Of je nu verbinding maakt via USB (bedraad) of draadloos, stappen 1-3 zijn bijna identiek. Je hoeft het proces misschien niet te herhalen als je het al hebt gedaan, bijvoorbeeld wanneer je de app toestemming geeft om toegang te krijgen tot je camera en microfoon.

  1. Start altijd eerst de mobiele DroidCam-app. Geef de app toestemming om toegang te krijgen tot je camera en microfoon als daarom wordt gevraagd. Tik op Toestaan voor beide prompts. Als je dit al eerder hebt gedaan, hoef je het niet nog een keer te doen en kun je deze stap overslaan.

    Image
    Image
  2. Voordat het instellen van de Wi-Fi-verbinding, tikt u op het camerapictogram in de rechterbovenhoek (van de app) en kiest u Front voor de camera aan de voorkant. Als u dit niet doet, ziet u de achteruitrijcamera wanneer de verbinding actief is.

    Image
    Image
  3. Start de DroidCam-desktopclient. Laat de eerste optie (een Wi-Fi-pictogram) geselecteerd.

    Image
    Image
  4. In de mobiele app (op uw telefoon) ziet u IP- en poortinformatie gelabeld als WiFi IP en DroidCam Port Enter de informatie precies zoals weergegeven in de respectievelijke velden op de pc-client. Zorg ervoor dat de velden Video en Audio ook zijn aangevinkt. Klik vervolgens op Start als u klaar bent om verbinding te maken.
  5. Het kan een paar seconden duren voordat de applicaties zijn gesynchroniseerd, maar je zou je camerafeed op je computer moeten zien zodra de verbinding tot stand is gebracht.

    Image
    Image

Eenmaal verbonden, blijft uw computer de camerafeed van uw telefoon weergeven en kunt u de camera selecteren in video-apps. Het scherm van je telefoon wordt uiteindelijk uitgeschakeld om stroom te sparen, maar de camerafeed blijft actief.

Zorg ervoor dat je je telefoon op een standaard zet, zodat de video gestabiliseerd is! Je zou ook kunnen overwegen om wat betere verlichting te installeren of een selfie-ringlicht te gebruiken.

FAQ

    Hoe gebruik je je telefoon als webcam voor Twitch?

    Download op je Android-apparaat de CamON Live Streaming-app, start de app, selecteer de camera die je wilt gebruiken en kies je feedkwaliteit. Gebruik een browser of mediabron, importeer de feed in uw uitzendsoftware en volg de aanwijzingen van uw uitzendsoftware.

    Hoe gebruik ik een iPhone als webcam?

    Om je iPhone als webcam te gebruiken, moet je de EpocCam-app naar je iPhone downloaden, vervolgens de app starten en hem toegang geven tot je microfoon en camera. Download op uw Mac de EpocCam-app uit de Mac App Store en start vervolgens de app. Zorg ervoor dat je Mac en iPhone zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden; ze maken automatisch verbinding en je ziet de live feed van je iPhone op je Mac.

Aanbevolen: