YouTube verbetert zijn zoekfunctie met nieuwe functies

YouTube verbetert zijn zoekfunctie met nieuwe functies
YouTube verbetert zijn zoekfunctie met nieuwe functies
Anonim

YouTube verbetert zijn zoekmogelijkheden door videovoorbeelden toe te voegen, de wereldwijde toegankelijkheid uit te breiden en te experimenteren met zoekresultaten.

De aankondiging, gedaan op YouTube's nieuwsblog en gerapporteerd door CNET, legt uit hoe de nieuwe functies "mensen zullen helpen gemakkelijker inhoud op YouTube te zoeken en te vinden".

Image
Image

De eerste wijziging is dat gebruikers een voorbeeld kunnen zien van de video die ze gaan bekijken in de mobiele YouTube-app. Een videomaker kan afbeeldingen met tijdstempel toevoegen met de verschillende onderwerpen die in hun video worden behandeld, zodat gebruikers kunnen bepalen of deze interessant zijn. Gebruikers moeten ook direct naar een bepaald gedeelte van de video gaan als het een gedeelte is waarin ze het meest geïnteresseerd zijn.

Op de mobiele zoekpagina wordt ook een fragment van de video afgespeeld. Deze fragmentfunctie is al beschikbaar op desktop, waar gebruikers over een video kunnen scrollen om een gedeelte te bekijken.

De andere functie die naar YouTube komt, is een grotere toegankelijkheid en inclusiviteit voor gebruikers over de hele wereld. Gebruikers zien nu video's in andere talen met "automatisch vertaalde bijschriften, titels en beschrijvingen…" als er geen is in hun moedertaal.

Image
Image

Aanvankelijk zal deze nieuwe functie van invloed zijn op Engelse video's, maar er zijn plannen om uit te breiden naar andere talen. YouTube hoopt dat de makers van YouTube een nieuw publiek over de hele wereld kunnen bereiken.

YouTube experimenteert ook met een nieuwe functie die websitelinks en andere resultaten van Google toevoegt aan zijn eigen zoekresultaten. Deze specifieke innovatie is alleen beschikbaar op mobiele apparaten in India en Indonesië, maar het bedrijf overweegt de functie elders uit te breiden als gebruikers positieve feedback geven.

Aanbevolen: