Instagram introduceert nieuwe functies voor minderjarige gebruikers

Instagram introduceert nieuwe functies voor minderjarige gebruikers
Instagram introduceert nieuwe functies voor minderjarige gebruikers
Anonim

Instagram heeft dinsdag nieuwe functies en tools aangekondigd om het platform veiliger te maken voor tienergebruikers.

Het sociale-medianetwerk zei dat het tieners strenger aanpakt, vooral met betrekking tot wat het jongere gebruikers aanbeveelt, op welke onderwerpen tieners zich richten en hoe lang tieners op het platform doorbrengen. In de aankondiging zei Adam Grossi, CEO van Instagram, dat het bedrijf "onderzoek doet, met experts overlegt en nieuwe concepten test om tieners beter van dienst te zijn".

Image
Image

Sommige van de nieuwe tools gericht op tieners omvatten de mogelijkheid om inhoud in bulk te verwijderen (inclusief foto's, vind-ik-leuks en reacties) en de mogelijkheid om mensen uit te schakelen die tieners taggen of vermelden die hen niet volgen. Bovendien zei Instagram dat het een nieuwe ervaring test die mensen naar andere onderwerpen zal aansporen als ze al een tijdje bij een bepaald onderwerp stilstaan.

Instagram kondigde ook een bredere beschikbaarheid aan van de Take a Break-functie die gebruikers eraan herinnert om af en toe een pauze te nemen van het scrollen. De functie werd aanvankelijk pas vorige maand aangekondigd als een test, maar begon dinsdag officieel met de uitrol naar de VS, het VK, Ierland, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Het platform zei dat op basis van de eerste tests van de functie Take a Break, meer dan 90% van de tienergebruikers de pauzeherinneringen aanhielden.

Tot slot heeft Grossi een nieuwe educatieve hub voor ouders en voogden uitgewerkt die in maart live zou gaan.

Image
Image

"Ouders en voogden kunnen zien hoeveel tijd hun tieners op Instagram doorbrengen en tijdslimieten instellen. We geven tieners ook een nieuwe optie om hun ouders op de hoogte te stellen als ze iemand aangeven, zodat hun ouders de kans krijgen om er met hen over te praten", zei hij in de aankondiging."Dit is de eerste versie van deze tools; we zullen in de loop van de tijd meer opties toevoegen."

Instagram heeft dit jaar prioriteit gegeven aan en de bescherming van jongere gebruikers op het platform. In juli zei het platform bijvoorbeeld dat het nu automatisch elke nieuwe gebruiker onder de 16 jaar automatisch een privéaccount zou geven, naast het beperken van de mogelijkheden die adverteerders hebben om jongeren te bereiken met advertenties.

Aanbevolen: