Yik Yak is terug – en pesten is niet toegestaan

Yik Yak is terug – en pesten is niet toegestaan
Yik Yak is terug – en pesten is niet toegestaan
Anonim

Herinner je je Yik Yak nog? De eens zo populaire berichten-app kondigde aan dat hij vier jaar na de sluiting terugkomt.

Yik Yak maakte dinsdag zijn comeback-aankondiging op zijn nieuwe website. Het bedrijf werd in februari door nieuwe eigenaren gekocht en hun doel was om de app weer tot leven te brengen, volgens 9to5Mac.

Image
Image

“We brengen Yik Yak terug omdat we geloven dat de wereldwijde gemeenschap een plek verdient om authentiek te zijn, een plek om gelijk te zijn en een plek om contact te maken met mensen in de buurt,” zei Yik Yak.

“Yik Yak is een radicaal particulier netwerk dat je verbindt met de mensen om je heen. Geen strings (of labels) bijgevoegd.”

Yik Yak kan nu opnieuw worden gedownload op iOS-apparaten, maar niet op Android-apparaten. En het heeft al de nummer 1 plek bereikt voor de app-categorie voor sociale netwerken in de App Store.

Het bedrijf zei dat zijn nieuwe prioriteit de bestrijding van pesten en haatzaaiende uitlatingen op zijn platform zal zijn. De bijgewerkte Community Guardrails verbieden gebruikers om pestberichten te plaatsen of haatdragende taal te gebruiken, bedreigingen te uiten of iemands privé-informatie te delen. Gebruikers die dit beleid ook maar één keer schenden, worden onmiddellijk verbannen uit Yik Yak.

“Yik Yak is een radicaal particulier netwerk dat je verbindt met de mensen om je heen. Geen strings (of labels) bijgevoegd.”

Yik Yak werd oorspronkelijk populair in 2013 dankzij de anonieme berichtenborden, vooral op universiteitscampussen. Uiteindelijk stopte de app pas vier jaar later omdat anonieme posters te veel betrokken raakten bij pesten, intimidatie en zelfs gewelddadige bedreigingen zoals schietpartijen. Verschillende scholen, waaronder St. Louis University en Utica College, hebben Yik Yak zelfs verboden op hun campussen om deze problemen te voorkomen.

Het lijkt erop dat de nieuwe eigenaren van Yik Yak zich terdege bewust zijn van de eerdere problemen met de app en deze meteen aanpakken. Maar alleen de tijd zal uitwijzen of de berichten-app net zo populair kan zijn als hij ooit was, en ook een veiligere ruimte voor degenen die hem gebruiken.

Aanbevolen: