13 Instagram-tips en -trucs om te proberen

Inhoudsopgave:

13 Instagram-tips en -trucs om te proberen
13 Instagram-tips en -trucs om te proberen
Anonim

Instagram is een van de grootste en populairste sociale netwerken, maar het moet voortdurend veranderen en aanpassen om gebruikers geïnteresseerd te houden. Voorbij zijn de dagen dat het slechts een eenvoudige kleine app was voor het delen van foto's met vintage filters. Tegenwoordig heeft het allerlei verborgen functies die niet zichtbaar zijn bij incidenteel gebruik. Hier zijn 12 Instagram-trucs en tips die je moet weten.

Zie wie je heeft ontvolgd op Instagram

Ongepaste opmerkingen automatisch filteren

Image
Image

We weten allemaal dat trollen dol zijn op Instagram. Kijk eens naar een bericht van een gebruiker met meer dan 10.000 volgers, en je zult bijna zeker minstens één zeer gemene opmerking tegenkomen.

Instagram stelt gebruikers in staat ongepaste opmerkingen te verbergen door bepaalde aanpasbare trefwoorden uit te filteren. Om deze functie te gebruiken, tik je op je profiel en vervolgens op Menu (drie streepjes) rechtsboven. Tik op Instellingen > Privacy > Opmerkingen en schakel vervolgens Handmatig filter inom specifieke woorden en zinnen in te stellen die moeten worden geblokkeerd.

Je kunt ook de functie Hidden Words gebruiken om specifieke woorden, zinnen en emoji's uit je directe berichten te filteren. Om het te gebruiken, ga naar Settings > Privacy > Hidden Words en selecteer vervolgens Voeg toe aan lijst om aan te geven welke dingen moeten worden gemarkeerd. Alles wat een Verborgen Woorden-term bevat, gaat naar een aparte map in je berichten.

Pauze, terugspoelen, vooruitspoelen en door verhalen bladeren

Image
Image

De introductie van Stories was een behoorlijk gewaagde zet voor Instagram. Net als Snapchat is het de bedoeling dat ze binnen een paar seconden voorbij zijn. Als je je hoofd omdraait of uitwijkt terwijl je er een kijkt, loop je de inhoud misschien mis.

Gelukkig voor jou, je hoeft een verhaal niet helemaal opnieuw te bekijken als je het mist. Tik op het scherm en houd vast om een verhaal te pauzeren. Om terug te spoelen, tikt u op de linkerbovenhoek van het scherm (onder de profielfoto en gebruikersnaam van de gebruiker). Tik op het scherm om snel vooruit te spoelen door de meerdere verhalen van een gebruiker. Veeg naar links om de verhalen van een hele gebruiker over te slaan.

Je kunt een Instagram-verhaal ook opnieuw posten voor je eigen publiek.

Verhalen dempen van specifieke gebruikers die u volgt

Image
Image

Het ding met Instagram is dat het te gemakkelijk en aanlokkelijk is om honderden (misschien zelfs duizenden) gebruikers te volgen, waardoor het moeilijk wordt om de verhalen te vinden die het bekijken waard zijn. Maar als je mensen wiens verhalen je niet interesseren niet wilt ontvolgen, wat kun je dan doen?

Met Instagram kun je de verhalen van iemand dempen, zodat ze niet in je feed verschijnen. Om dit te doen, houdt u de Verhalen-ballon van de gebruiker ingedrukt en selecteert u MuteDeze actie vervaagt hun bubbel en duwt deze naar het einde van de feed. Navigeer naar hun verhaal en schakel het dempen op elk moment in als je van gedachten verandert.

Sta alleen berichten toe op verhalen van volgers die je terugvolgt

Image
Image

Instagram stelt al je volgers standaard in staat om op je verhalen te reageren. Maar je kunt deze instelling wijzigen als je een erg populair account hebt en niet geïnteresseerd bent om gebombardeerd te worden door een stortvloed aan berichten van een stel volslagen vreemden.

Ga naar je profiel en tik op Menu (drie regels) > Instellingen > Privacy > Verhaal. Tik onder Berichtantwoorden toestaan op Mensen die je volgt. U kunt het beantwoorden van berichten ook volledig uitschakelen.

Verberg je verhalen voor specifieke gebruikers

Image
Image

Als je Instagram-account openbaar is, kan iedereen je verhalen zien als ze naar je profiel gaan en op je foto tikken. Het is gemakkelijk om deze toegang te blokkeren als je volgers hebt die liever geen toegang hadden tot je verhalen.

Om je verhalen te verbergen, ga je naar je profiel en tik je op Menu (drie regels) > Instellingen > Privacy > Verhaal. Tik op Verhaal van verbergen en selecteer vervolgens specifieke mensen om je verhaal voor te verbergen.

Gebruik Boomerang of Lay-out in je Instagram-verhaal

Image
Image

Boomerang, een Instagram-app, laat je een GIF-achtige post maken met korte, subtiele bewegingen (maar zonder geluid). Met Lay-out kun je meerdere foto's als collage combineren in één bericht.

Als je Boomerang of Layout op je telefoon hebt, open ze dan vanuit Instagram. Tik op Bericht toevoegen (plusteken) en tik vervolgens op Verhaal in het onderste menu. Tik op Boomerang of Layout en maak vervolgens uw Boomerang of Lay-out. Tik op Verzenden naar en tik vervolgens naast Jouw verhaal op Delen

Sorteer je filters om je favorieten op de eerste plaats te zetten

Image
Image

Instagram heeft veel verschillende filters om uit te kiezen. Veel gebruikers geven de voorkeur aan slechts een paar, en het kan lastig zijn om door ze allemaal te bladeren om je favoriet te vinden als je haast hebt om iets te posten. Het is gemakkelijk om uw filters te sorteren, zodat de filters die u het meest gebruikt, aan het begin staan.

Tik in het filtervak op een filter en houd het vast om het naar het begin van de lijst te slepen. Tik en houd een filter vast om het te verplaatsen en personaliseer uw lijst met al uw favorieten die gemakkelijk toegankelijk zijn.

Schakel berichtmeldingen in voor berichten van specifieke gebruikers

Image
Image

Je kunt berichten van sommige van je favoriete mensen missen als je te veel Instagram-accounts volgt. Het is gemakkelijk om een melding in te stellen wanneer een bepaald account een bericht plaatst, zodat je het zo snel mogelijk kunt zien.

Als u berichtmeldingen wilt inschakelen, tikt u op de drie stippen die in de rechterbovenhoek van het bericht van een gebruiker of op hun profiel verschijnen en selecteert u Post inschakelen Meldingen. Je kunt ze op elk gewenst moment weer uitschakelen.

Een bericht delen via Direct Messaging Een of meerdere gebruikers

Image
Image

Als het erom gaat je vrienden op de hoogte te stellen van de post van een andere gebruiker, is de algemene trend om ze in een opmerking te taggen. De vriend ontvangt een melding dat ze zijn getagd in een bericht, zodat ze het kunnen bekijken.

Het probleem hiermee is dat vrienden die veel vind-ik-leuks en reacties ontvangen en volgen, misschien niet zien dat je ze hebt getagd in de reacties van een bericht dat je wilt dat ze zien. Een betere manier om de post van iemand anders met hen te delen, is door ze er rechtstreeks een bericht mee te sturen.

Als je een bericht via een privébericht wilt verzenden, tik je op de pijlknop onder een bericht en kies je naar wie je het bericht wilt sturen.

Overschakelen van een persoonlijk profiel naar een zakelijk profiel

Image
Image

Net als Facebook-pagina's heeft Instagram nu profielen voor bedrijven waar u uw publiek kunt promoten en met hen kunt communiceren. Als je al een normaal Instagram-profiel gebruikt om je bedrijf of organisatie te promoten, hoef je geen heel nieuw account aan te maken. Verander het in plaats daarvan in een zakelijk account.

Tik op uw profiel en tik vervolgens op Menu (drie regels) > Instellingen > Account. Scroll naar beneden en tik op Switch Account Type en volg de aanwijzingen.

Bekijk een overzicht van berichten die je eerder leuk vond

Image
Image

Een van de belangrijkste interactieve functies van Instagram is natuurlijk de hartknop. Tik op dat hartje (of dubbeltik op het bericht) om de poster te laten weten dat je het leuk vond. Maar wat als je wilt terugkeren naar een bepaald bericht dat je eerder leuk vond en niet meer weet waar je het kunt vinden?

Om te zien welke berichten je leuk vond, ga je naar je profile > Menu (drie regels) > Instellingen > Account. Tik op Berichten die je leuk vond en blader vervolgens door om het bericht te vinden waarnaar je op zoek was.

Vanaf mei 2021 kunnen Instagram-gebruikers ervoor kiezen om alle likes op hun feed te verbergen, of ze kunnen likes verbergen voor een afzonderlijk bericht dat ze publiceren. Verberg het aantal likes door naar de Posts sectie van Instellingen te gaan. Tik op het More icoon (de drie verticale stippen) in een post en kies Hide Like Count om alleen voor die post likes uit te schakelen.

Zoom in op een bericht voor een nadere blik

Image
Image

Instagram is voornamelijk voor mobiele apparaten, en soms doen die kleine schermen echt geen recht aan foto's en video's. Daar is de zoomfunctie voor. Knijp met uw wijsvinger en duim op het gebied van het bericht waarop u wilt inzoomen en vergroot ze op het scherm.

Je kunt dit ook doen om in te zoomen op Boomerang-berichten en op video's.

Deel een tweet in je Instagram-verhaal

Image
Image

Deze tip is alleen van toepassing op iOS-gebruikers. Als je op Twitter zit en een tweet vindt die je echt leuk vindt, kun je deze gemakkelijk delen in je Instagram-verhaal. Tik gewoon op de tweet, tik vervolgens op het pictogram Share en kies Instagram Stories De tweet verschijnt op je Instagram-verhaal, net als een foto.

Aanbevolen: