Wat is een goede downloadsnelheid en uploadsnelheid?

Inhoudsopgave:

Wat is een goede downloadsnelheid en uploadsnelheid?
Wat is een goede downloadsnelheid en uploadsnelheid?
Anonim

Internet download- en uploadsnelheden worden gemeten in bits per seconde (bps), met de meeste residentiële verbindingen in megabits per seconde (Mbps).

De meeste internetserviceproviders (ISP's) bieden verschillende abonnementen aan en rekenen doorgaans hogere prijzen voor de hoogst beschikbare snelheden. Maar in de afgelopen tien jaar zijn de gemiddelde internetsnelheden voor woningen in de VS snel gestegen, tot het punt waarop de beste abonnementen van uw ISP mogelijk meer bieden dan u nodig heeft.

Dit artikel helpt je te begrijpen wat een goede download- en uploadsnelheid is voor dagelijkse taken, zodat je het internetabonnement kunt kiezen dat het beste bij je behoeften past.

Volgens de Federal Communications Commission (FCC) moet een breedbandinternetverbinding in de Verenigde Staten een minimale downloadsnelheid van 25 Mbps en een minimale uploadsnelheid van 3 Mbps bieden om als breedband te kwalificeren. Als uw internetsnelheden hoger zijn dan deze basislijn, heeft u waarschijnlijk "goede" internetprestaties.

Wat is een goede downloadsnelheid?

Downloadsnelheden van 10 Mbps per persoon zijn voor basistaken zoals surfen op het web en e-mailen. Voor bandbreedte-intensieve activiteiten zoals videostreaming (Netflix, enz.) en online gamen is echter 25 Mbps of hoger vereist voor optimale prestaties.

Bandbreedte en internetsnelheid worden vaak door elkaar gebruikt, maar verwijzen naar twee verschillende aspecten van internetprestaties. Bandbreedte verwijst naar de capaciteit van een individuele verbinding, terwijl snelheid de maat is voor informatieoverdracht.

Naast de soorten activiteiten waarvoor u internet gebruikt, is het ook goed om rekening te houden met netwerkcongestie. Als je een netwerk deelt met meerdere gebruikers die graag Netflix streamen of regelmatig grote bestanden downloaden, heb je een snellere verbinding nodig om verbindingsproblemen te voorkomen.

Hier is een ruw overzicht van downloadsnelheidsniveaus en wat u ermee kunt doen:

Snelheid Geschikte activiteiten
0 - 5 Mbps

-Basic surfen op het web

-E-mail controleren-Muziek streamen op één apparaat

5 - 25 Mbps

-Standaard video streamen

-Online gamen voor één speler-Videobellen voor één gebruiker

25 - 100 Mbps

-HD-video streamen op meerdere apparaten

-Online gamen voor 1-2 spelers-Grote bestanden downloaden

100 - 500 Mbps

-UHD-video streamen op meerdere apparaten

-Online gamen voor meerdere spelers-Ultrasnelle downloads

500+ Mbps -Gelijktijdig streamen, online gamen en downloaden op bijna onbeperkte apparaten

Wat is een goede uploadsnelheid?

Terwijl hoge downloadsnelheden geweldig zijn voor het downloaden van grote bestanden en streaming van services zoals Netflix, zijn goede uploadsnelheden essentieel voor activiteiten zoals videochat of het uitzenden van livestreamvideo.

Image
Image

Hoewel Skype uploadsnelheden van 1,2 Mbps of hoger aanbeveelt voor HD-videogesprekken, wil je veel hoger als je je thuisnetwerk regelmatig gebruikt voor werk, streaming of online schoolwerk. 25 Mbps is een goede maatstaf om naar te streven, maar als je een hoge uploadsnelheid nodig hebt, kun je een glasvezelverbinding overwegen als deze in jouw regio beschikbaar is. Glasvezelnetwerken hebben symmetrische uploadsnelheden, wat betekent dat ze overeenkomen met uw downloadsnelheden.

Wat is een goede internetsnelheid?

De waarheid is dat een goede internetsnelheid alles is wat bij u past, voor een prijs die u graag beta alt. Als je geen grote online gamer bent of geen 4K-tv hebt, heb je misschien geen duur internetpakket nodig. Maar welk abonnement u ook kiest, het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw ISP de beloofde snelheden levert.

Je kunt erachter komen hoe snel je internetverbinding is door een internetsnelheidstestsite zoals Speedtest of SpeedOf. Me te gebruiken. Als u merkt dat uw snelheden lager zijn dan de doelen die door uw internetprovider zijn vastgesteld, zijn er een paar dingen die u kunt doen:

  • Gebruik indien mogelijk een bekabelde verbinding. Ethernet-kabels bieden over het algemeen hogere download- en uploadsnelheden dan een draadloze verbinding.
  • Verplaats je router. Wi-Fi-signalen worden zwakker over langere afstanden, dus je kunt vaak een snelheidsboost krijgen door fysiek zo dicht mogelijk bij je router te zijn.
  • Update de beveiligingsinstellingen van je router. Ongewenste verbindingen kunnen je internetsnelheid vertragen, dus zorg ervoor dat je een complex wachtwoord en WPA2-beveiliging gebruikt.
  • Herstart je router. Het klinkt misschien te simpel, maar als je je router loskoppelt en er weer in steekt, wordt een harde herstart uitgevoerd, wat soms vertragingsproblemen oplost.
  • Bel uw internetprovider. Als geen van de bovenstaande oplossingen helpt, neem dan contact op met uw internetprovider.

Wordt 100 Mbps beschouwd als snel internet?

Voor kleinere huishoudens is een internetverbinding met een downloadsnelheid van 100 Mbps vrij snel. Het is voldoende om video in HD op een handvol apparaten tegelijk te streamen zonder een merkbare prestatiedaling.

Als u echter ultra HD op meerdere schermen wilt streamen of meerdere mensen in hetzelfde huishouden tegelijkertijd online games wilt spelen, wilt u waarschijnlijk hoger dan 100 Mbps pushen. Kabel- en glasvezelverbindingen zijn uw beste opties voor de hoogste internetsnelheden, waarbij veel providers abonnementen tot 1.000 Mbps aanbieden in bepaalde gebieden.

FAQ

    Hoe maak ik mijn router sneller voor gamen?

    Om uw router te optimaliseren voor gaming, schakelt u over naar de 5 GHz-band, stelt u port forwarding in en schakelt u QoS-levering in. Een bekabelde verbinding gebruiken om te gamen is bijna altijd beter dan draadloos.

    Wat zijn de internetsnelheidsvereisten voor videostreaming?

    Netflix en vergelijkbare services raden 5,0 Mb/s of meer per apparaat aan voor HD-streaming en 15 Mb/s of meer voor 4K Ultra-HD. Streamingsites passen de videokwaliteit automatisch aan uw internetsnelheid aan.

    Hoe kan ik mijn wifi-signaal verbeteren?

    Manieren om je wifi-signaal te versterken zijn onder meer het verplaatsen van je router, het wijzigen van het kanaal en de frequentie, het bijwerken van de firmware, het upgraden van de antennes en het toevoegen van een signaalversterker. U kunt ook uw router upgraden of investeren in een wifi-extender.

    Waarom verandert mijn draadloze snelheid altijd?

    De snelheid van een wifi-verbinding kan in de loop van de tijd automatisch veranderen vanwege een functie die dynamische snelheidsschaling wordt genoemd. Wi-Fi dynamische snelheidsschaling vergroot het bereik waarmee draadloze apparaten verbinding kunnen maken, wat resulteert in lagere netwerkprestaties op langere afstanden.

Aanbevolen: