Hoe de downloadsnelheid te verhogen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe de downloadsnelheid te verhogen in Windows 10
Hoe de downloadsnelheid te verhogen in Windows 10
Anonim

Duurt het downloaden langer dan verwacht op uw pc? Hier zijn enkele tips voor het verhogen van de downloadsnelheden op Windows 10.

Waarom zijn mijn downloads zo traag in Windows 10?

Als downloads traag zijn en webpagina's er een eeuwigheid over doen om te laden, is het eerste wat u moet doen het oplossen van problemen met uw trage internetverbinding. Zodra je problemen met je ISP, router en modem hebt uitgesloten, ga je verder met het oplossen van problemen met je apparaat.

Er kunnen veel redenen zijn waarom een computer traag is, maar als je specifiek problemen hebt met internet, kan dit de volgende oorzaken hebben:

  • Interferentie tussen uw apparaat en de router
  • Te veel andere apparaten gebruiken je wifi-netwerk
  • Achtergrond-apps verbruiken middelen en bandbreedte
  • Uw verbinding wordt gemeten

Test je internetsnelheid en vergelijk deze met wat je internetprovider belooft om te zien of je de maximaal mogelijke snelheid ha alt.

Image
Image

Hoe kan ik mijn downloadsnelheid verhogen?

Nadat je hebt gecontroleerd op problemen met je internetverbinding, probeer je deze stappen om downloads op Windows 10 te versnellen:

  1. Download één ding tegelijk. Als u meerdere bestanden tegelijkertijd downloadt op verschillende apparaten (bijvoorbeeld uw computer en uw gameconsole), zal elke download met de andere concurreren.
  2. Gebruik een Ethernet-kabel of ga dichter bij de router staan. Als uw computer een Ethernet-poort heeft, sluit deze dan rechtstreeks aan op uw modem. Het omzeilen van de router zorgt voor een stabiele verbinding. Als dat geen optie is, verwijder dan alle obstakels tussen uw computer en de router en zorg ervoor dat ze zo fysiek mogelijk dicht bij elkaar staan.
  3. Verwijder tijdelijke bestanden. Uw computer slaat tijdelijke bestanden op voor programma's die u vaak gebruikt om de prestaties te versnellen, maar te veel tijdelijke bestanden kunnen de zaken vertragen.
  4. Van webbrowser wisselen. Uw standaardbrowser is mogelijk niet geoptimaliseerd voor uw internetverbinding, dus probeer het bestand in een andere browser te downloaden.
  5. Schakel de gemeten verbinding uit. Als je een verbinding met datalimiet instelt om het datagebruik te beperken, schakel deze dan uit om de downloadsnelheden te maximaliseren.

  6. Achtergrond-apps uitschakelen. Applicaties die op de achtergrond draaien en internet gebruiken, kunnen de downloadsnelheid verstoren, dus schakel alle apps uit die veel bandbreedte en bronnen in beslag nemen.
  7. Gebruik een downloadmanager. Sommige downloadmanagers kunnen bestanden van meerdere bronnen tegelijk downloaden, waardoor hogere downloadsnelheden mogelijk zijn.
  8. Switch DNS-servers. Uw internetprovider (ISP) kiest uw standaard DNS-server en niet altijd de snelste. Experimenteer om erachter te komen welke server het beste voor u werkt.
  9. Automatische Windows-updates uitschakelen. Windows downloadt en installeert automatisch de nieuwste OS-updates, dus schakel deze functie uit om ervoor te zorgen dat deze uw andere downloads niet verstoort.
  10. Verander de bandbreedtelimiet. Windows reserveert bandbreedte voor zichzelf om Microsoft-apps en -services bij te werken. Gelukkig kun je de bandbreedtelimieten in je instellingen aanpassen om prioriteit te geven aan downloads.

  11. Upgrade je internetabonnement. Je internetpakket beperkt je verbindingssnelheid. Neem contact op met uw ISP om over te stappen naar een snellere.

Waarom is mijn downloadsnelheid zo traag, ook al heb ik snel internet?

Technisch gezien verwijst downloadsnelheid naar hoe snel uw modem gegevens van internet ontvangt. Deze gegevens omvatten streaming, dus als u Netflix kijkt of andere webgebaseerde services gebruikt, heeft dit invloed op uw downloads. Dat uw internetpakket hoge maximale downloadsnelheden belooft, betekent niet dat u automatisch de hoogste snelheid krijgt. Neem contact op met uw ISP om er zeker van te zijn dat u over de juiste apparatuur beschikt om de internetsnelheid te krijgen waarvoor u ze beta alt.

FAQ

    Hoe verhoog ik mijn uploadsnelheid op Windows 10?

    Als je uploadsnelheden haperen, neem dan contact op met je internetprovider over welke snelheid je abonnement biedt. Mogelijk moet u upgraden naar een sneller abonnement of van provider wisselen. Probeer uw internetgebruik te spreiden, zodat meerdere taken niet concurreren om bandbreedte. Zorg er ook voor dat u een router gebruikt die uitzendt op zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band; er is mogelijk minder storing op de 5 GHz-band. Als wifi je enige optie is, probeer dan maatregelen om je wifi-signaal te versterken.

    Hoe verhoog ik de downloadsnelheid op mijn Mac?

    Voer net als op een Windows-pc een snelheidstest uit om te zien of uw internet traag is of dat er iets mis is met uw installatie. Als uw snelheid goed test, zullen veel van de hierboven genoemde tips voor Windows-pc's ook voor u werken. Ga dichter bij de router staan, schakel over naar de 5 GHz-band en zorg ervoor dat je niet meerdere taken uitvoert. Als het browsen traag is, sluit dan ongebruikte tabbladen in uw browser.

Aanbevolen: