Facebook Messenger biedt nu codering voor uw oproepen

Facebook Messenger biedt nu codering voor uw oproepen
Facebook Messenger biedt nu codering voor uw oproepen
Anonim

Facebook heeft de optie aangekondigd om je spraak- en videogesprekken te versleutelen via Facebook Messenger, met plannen om die versleuteling later uit te breiden naar groepschat.

Vanaf vrijdag kun je ervoor kiezen om end-to-end-codering te gebruiken voor de oproepen die je plaatst in Facebook Messenger en je communicatie privé te maken. Tekstchats in Facebook Messenger hebben deze optie sinds 2016, maar het is nieuw voor oproepen. In de aankondiging van Facebook wordt opgemerkt dat een grote toename van het aantal oproepen via Messenger in het afgelopen jaar ertoe heeft geleid dat het zijn encryptiebereik heeft uitgebreid.

Image
Image

Facebook beweert dat, wanneer je codering inschakelt, "niemand anders, inclusief Facebook, kan zien of luisteren naar wat er wordt verzonden of gezegd." Er staat ook dat je nog steeds een versleuteld bericht kunt rapporteren als dat nodig is. Facebook heeft ook verklaard dat het is begonnen met het testen van deze versleutelingsfuncties voor groepschats en is van plan deze in de toekomst uit te rollen. is ook bijgewerkt om een grotere verscheidenheid aan timeropties mogelijk te maken - van vijf seconden tot maximaal 24 uur.

Image
Image

Opt-in-codering wordt ook bekeken voor Instagram-berichten, met een beperkte test voor volwassenen in bepaalde landen gepland. Hiermee kun je kiezen of je je één-op-één gesprekken op Instagram wilt beschermen. Voor het versleutelen van je Instagram-DM's moeten beide gebruikers elkaar echter volgen of eerst een bestaande chat hebben.

End-to-end-codering voor Facebook Messenger-oproepen en bijgewerkte besturingselementen voor verdwijnende berichten zijn nu beschikbaar. Groepschat en Instagram DM-coderingen zullen "in de komende weken" worden getest.

Aanbevolen: