WhatsApp maakt end-to-end-codering voor back-upberichten mogelijk

WhatsApp maakt end-to-end-codering voor back-upberichten mogelijk
WhatsApp maakt end-to-end-codering voor back-upberichten mogelijk
Anonim

WhatsApp heeft vrijdag aangekondigd dat het een end-to-end encryptie-optie zou toevoegen aan de back-upberichten van gebruikers.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg deed de aankondiging met een Facebook-bericht, waarin hij zei dat de end-to-end encryptie-optie je back-upberichten opslaat in Google Drive of iCloud.

Image
Image

"WhatsApp is de eerste wereldwijde berichtenservice op deze schaal die end-to-end versleutelde berichten en back-ups biedt, en om daar te komen was een heel moeilijke technische uitdaging die een geheel nieuw raamwerk voor sleutelopslag en cloudopslag vereiste besturingssystemen", schreef Zuckerberg op zijn Facebook-bericht.

In een whitepaper over de nieuwe functie die op vrijdag is gepubliceerd, staat dat WhatsApp-gebruikers een 64-cijferige coderingssleutel moeten opslaan of een wachtwoord moeten maken bij het opslaan van hun gecodeerde back-upberichten. Bovendien worden end-to-end versleutelde back-ups alleen ondersteund op het apparaat van een gebruiker.

"Zodra de functie voor end-to-end versleutelde back-ups is ingeschakeld in de WhatsApp-toepassing, gebruikt de client een ingebouwde cryptografisch beveiligde pseudo-willekeurige nummergenerator om een unieke versleutelingssleutel K te genereren", de details van de whitepaper. "De cryptografische sterkte van K in termen van lengte is 256 bits, d.w.z. 32 bytes. Die sleutel K is alleen bekend bij de client en wordt nooit onversleuteld buiten de client verzonden."

Image
Image

The Verge merkt op dat de aankondiging van WhatsApp zijn encryptiemogelijkheden boven die van Apple plaatst. Hoewel Apple end-to-end-codering van zijn iMessages heeft, versleutelt het geen back-upberichten, hoewel het aanvankelijk plannen had om dit te doen.

Naast het versleutelen van je back-upberichten, ontwikkelt WhatsApp ook een manier om je actieve status te verbergen voor specifieke contacten. Dit zouden nieuwe privacytools zijn die u meer controle geven over wie uw status ziet; u kunt "Iedereen", "Niemand", "Mijn contacten" en nu "Mijn contacten behalve" kiezen voor uw laatst gezien.

Aanbevolen: