Hoe universele bediening voor Apple-apparaten te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe universele bediening voor Apple-apparaten te gebruiken
Hoe universele bediening voor Apple-apparaten te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Universal Control laat je een toetsenbord en muis delen tussen meerdere Apple-apparaten.
  • U kunt ook documenten, afbeeldingen en andere bestanden slepen en neerzetten tussen aangesloten apparaten.
  • Universal Control werkt met macOS Monterey en iPadOS 15.4 of hoger.

Dit artikel legt uit hoe je Universal Control voor Apple-apparaten gebruikt, zodat je dezelfde muis en hetzelfde toetsenbord op je Mac en iPad kunt gebruiken.

Universele besturing voor Apple-apparaten gebruiken

Om Universal Control te gebruiken, moet je een Mac hebben waarop minimaal macOS Monterey (11.7) en een iPad met iPadOS 15.4 of hoger. De functie is niet beschikbaar met eerdere versies van beide besturingssystemen. Als je een compatibele Mac en iPad hebt, kun je Universal Control inschakelen door de instellingen op beide aan te passen.

De Mac en iPad moeten hetzelfde iCloud-account gebruiken. Als ze verschillende iCloud-accounts gebruiken, werkt Universal Control niet. Bluetooth en Wi-Fi moeten ook op beide apparaten zijn ingeschakeld.

Hier leest u hoe u Universal Control inschakelt en gebruikt:

  1. Selecteer op uw Mac Systeemvoorkeuren in het Apple menu.

    Image
    Image
  2. Klik op Beeldschermen.

    Image
    Image
  3. Kies Universele bediening.

    Image
    Image
  4. Klik op het vakje naast Laat je cursor en toetsenbord bewegen tussen een Mac of iPad in de buurt.

    Als dit vakje al is aangevinkt, hoeft u er niet op te klikken.

    Image
    Image
  5. Op je iPad, open Instellingen.

    Image
    Image
  6. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  7. Select AirPlay & Handoff.

    Image
    Image
  8. Tik op de Cursor en toetsenbord schakelaar om het in te schakelen.

    Image
    Image
  9. Plaats je iPad in de buurt van je Mac.
  10. Verplaats op je Mac je muisaanwijzer naar een rand van het scherm en blijf hem in die richting bewegen.
  11. Er verschijnt een balk aan de zijkant van het scherm om aan te geven dat er een verbinding tot stand is gebracht.
  12. Blijf de muis in dezelfde richting bewegen totdat deze op het iPad-scherm verschijnt.
  13. Wanneer de muiscursor aanwezig is op het iPad-scherm, werken uw toetsenbord en muis op de iPad.

  14. Om je muis en toetsenbord met je Mac te gebruiken, beweeg je de muiscursor terug naar de rand van het scherm en blijf je hem in dezelfde richting bewegen totdat deze op je Mac-scherm verschijnt.
  15. Herhaal dit proces met maximaal twee extra iPads.

    Universal Control kan maximaal drie iPads onthouden, en als u uw cursor van het scherm op uw Mac verplaatst, wordt deze automatisch verplaatst naar de iPad die u het laatst hebt gebruikt.

Wat is universele besturing?

Universal Control is een functie die is gebouwd bovenop de Continuïteit- en Handoff-functies die een tijdje in macOS en iOS aanwezig waren. Naast de bestaande functionaliteit van deze functies, kunt u met Universal Control een enkele muis en toetsenbord delen tussen een Mac en een of meer iPads.

Je kunt het ingebouwde toetsenbord en touchpad van een MacBook delen met je iPad, het draadloze Magic Keyboard en Magic Mouse 2 van je iMac naar je iPad, of elke andere toetsenbord-muiscombinatie die is aangesloten op een compatibele Mac.

Hoe werkt universele bediening op Apple-apparaten?

Zodra je Universal Control op je Mac en ten minste één iPad hebt ingeschakeld, zorgt het verplaatsen van de iPad in de buurt van de Mac ervoor dat de twee achter de schermen verbinding maken. Op dat moment kunt u uw muiscursor naar één kant van het scherm verplaatsen en deze blijven verplaatsen totdat deze op uw iPad verschijnt. Het lijkt veel op het verplaatsen van je muis tussen schermen als je meerdere monitoren hebt, behalve dat het draadloos en automatisch is.

Zodra je muiscursor op je iPad verschijnt, kun je het toetsenbord van je Mac ook met de iPad gebruiken. Wanneer u klaar bent om de Mac weer te gaan gebruiken, hoeft u alleen maar de muiscursor naar de rand van uw iPad-scherm te verplaatsen en deze te blijven bewegen totdat deze weer op uw Mac-scherm verschijnt. De muis en het toetsenbord werken dan weer met de Mac.

Universal Control is niet hetzelfde als het uitbreiden van het scherm van je Mac naar de iPad met behulp van de Sidecar-functie. In plaats daarvan kun je met Universal Control je bestaande muis en toetsenbord gebruiken om de Mac en de iPad te bedienen.

Het slepen en neerzetten van bestanden tussen apparaten werkt op dezelfde manier, behalve dat u op een bestand moet klikken en slepen voordat u uw muis naar de rand van het scherm beweegt. Als de muis dan op het andere apparaat verschijnt, kun je het bestand neerzetten en een kopie zal op het andere apparaat verschijnen.

Universal Control gebruikt nabijheid om de connectiviteit te bepalen, en je kunt meerdere apparaten aangesloten hebben. Als u meerdere apparaten hebt ingesteld om Universal Control te gebruiken, wordt uw cursor verplaatst naar het apparaat dat u het laatst hebt gebruikt. Dus als je meerdere iPads hebt aangesloten op dezelfde Mac via Universal Control, kun je kiezen naar welke je je muiscursor wilt sturen door hem wakker te maken of door op het aanraakscherm te tikken voordat je de muis beweegt.

FAQ

    Kan een iPad worden gebruikt als universele afstandsbediening?

    Switch Control is een toegankelijkheidsoptie van Apple die werkt met Apple-apparaten die zijn gesynchroniseerd met hetzelfde iCloud-account en met hulpmiddelen van derden. Om toegang te krijgen tot Schakelbediening, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Schakelaar.

    Hoe schakel je Universal Clipboard voor Mac en iPad in?

    U kunt Universal Clipboard gebruiken om te kopiëren en plakken tussen Apple-apparaten, waaronder Macs, iPhones en iPads. Elk apparaat moet met dezelfde Apple ID bij iCloud zijn ingelogd en Bluetooth, wifi en Handoff moeten zijn ingeschakeld. Wanneer u inhoud kopieert, wordt deze automatisch toegevoegd aan het klembord van uw andere apparaat in de buurt en blijft daar kort staan.

Aanbevolen: