Een apparaat verwijderen uit Google Home

Inhoudsopgave:

Een apparaat verwijderen uit Google Home
Een apparaat verwijderen uit Google Home
Anonim

Wat te weten

  • Een apparaat verwijderen: Selecteer het apparaat, tik op het pictogram Instellingen en kies Apparaat verwijderen > Verwijderen.
  • Een apparaat ontkoppelen: Selecteer het apparaat > Unlink [apparaatnaam] > Unlink.
  • Problemen oplossen: voer een fabrieksreset uit, controleer de instellingen van de Google Assistent nogmaals of verwijder de bijbehorende kamer of woning.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een apparaat uit Google Home verwijdert in de Google Home-app op Android of iOS. Als u een apparaat uit Google Home verwijdert, wordt het ontkoppeld van uw Google-account. Met deze stap worden ook de meeste apparaatgegevens en geschiedenis verwijderd.

Een apparaat verwijderen uit Google Home

Volg deze stappen om een verbonden apparaat van je Google Home te verwijderen.

  1. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen.
  2. Tik op het apparaatscherm op het Instellingen pictogram in de rechterbovenhoek.

    Als je je apparaat in de Google Home-app ziet, maar geen toegang hebt tot de instellingenpagina, kan de verbinding worden verbroken. Controleer nogmaals of het apparaat is aangesloten en online is.

  3. Selecteer Remove device en bevestig de verwijdering door Remove. te kiezen

    Image
    Image

Hoe ontkoppel ik een apparaat van Google Home?

Als je een Works with Google-apparaat of smarthome-product wilt verwijderen, volg je deze stappen.

  1. Zoek en selecteer het apparaat dat je wilt verwijderen in de Google Home-app.
  2. Zoek naar en tik op Ontkoppelen apparaatnaam in de apparaatinstellingen.

  3. Bevestig dat je het apparaat van deze fabrikant wilt verwijderen door te tikken op Unlink.

    Image
    Image

    Als je één apparaat ontkoppelt van een Works With Google-fabrikant, raak je alle apparaten van dat specifieke productmerk kwijt.

Waarom kan ik een apparaat niet uit mijn Google-account verwijderen?

Als je je apparaat blijft zien nadat je het hebt verwijderd, probeer dan deze tactieken.

Fabrieksherstel van het apparaat

Een goede maatregel om te nemen, zelfs als je van plan bent om je apparaat te houden, is om het terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Raadpleeg de productdocumentatie voor meer informatie om uw Google Home-apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Op sommige apparaten, zoals de Nest Thermostat, vind je deze optie in het Instellingen-menu. Anderen, zoals de Google Nest Hub Max, vereisen dat je een fysieke knop een bepaald aantal seconden ingedrukt houdt.

Als je je Nest-apparaat instelt met de Nest-app, is de kans groot dat dit de beste plek is om het uit je Google-account te verwijderen. Probeer het daar eerst te verwijderen en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen zoals aanbevolen.

Ontkoppelen van Assistent-instellingen

Het apparaat kan nog steeds aan je account zijn gekoppeld. Controleer en verwijder het uit Assistent-instellingen.

  1. Selecteer je profielavatar in de rechterbovenhoek van de app en selecteer Assistent-instellingen > Apparaten.
  2. Tik op het apparaat dat je wilt ontkoppelen van je Google-account.
  3. Druk op Ontkoppel dit apparaat > Unlink op iOS en Verwijder apparaat op Android om te verwijderen en ontkoppel een apparaat.

    Image
    Image

Verwijder de bijbehorende kamer of woning

Als je je apparaat blijft zien nadat je het hebt verwijderd, kun je proberen de kamer of het hele huis te verwijderen waaraan een apparaat is gekoppeld voor een nieuwe start.

Om een bepaalde kamer te verwijderen, kiest u het Instellingen pictogram > Kamers en groepen > selecteer de naam van de kamer en druk op Verwijder kamer > Verwijderen.

Image
Image

Als u het hele huis wilt verwijderen, kiest u Instellingen > Dit huis verwijderen > Huis verwijderen. Om ervoor te zorgen dat niemand anders toegang heeft tot het apparaat, verwijdert u eerst alle leden van het huishouden uit Settings > Household.

Image
Image

Om toegang te behouden tot de apparaten die je nog steeds wilt gebruiken, moet je eerst een ander huis maken. Wijs elk product opnieuw toe aan het nieuwe huis door op het apparaat te tikken en vervolgens Settings > Home te selecteren en een ander huis te kiezen.

FAQ

    Hoe verwijder ik een apparaat dat ik niet meer heb?

    Op Android, open Settings in de Home-app en scrol omlaag naar Services Selecteer Works With Googleen zoek naar het account dat je niet meer nodig hebt en als het er is, ontkoppel het dan. Selecteer op iOS Home > Settings > More Settings > Assistant> Home Control Kijk naar het tabblad Devices en selecteer Add en zoek het apparaat wil verwijderen.

    Hoe verwijder ik mezelf van Google Home?

    Kies in de app het huis dat je wilt bewerken en selecteer vervolgens Instellingen > Huishouden > je account > Remove Member > Leave Home Houd er rekening mee dat de meeste apparaten die je met dat huis hebt ingesteld met je eigen profiel, worden verwijderd zodra je het huis verlaat. Hoewel sommige apparaten, zoals Chromecast en Nest Wifi, hoe dan ook verbonden blijven.

    Hoe verwijder ik mijn persoonlijke gegevens van Google Home?

    Uw Home-gegevens moeten worden verwijderd wanneer uw account wordt verwijderd, maar alle gegevens die aan uw Google-account zijn gekoppeld (niet alleen Home) blijven behouden. Als u gegevens wilt verwijderen die aan uw Google-account zijn gekoppeld, moet u uw accountactiviteit handmatig verwijderen.

Aanbevolen: