Een bevroren iPod geforceerd opnieuw opstarten

Inhoudsopgave:

Een bevroren iPod geforceerd opnieuw opstarten
Een bevroren iPod geforceerd opnieuw opstarten
Anonim

Als je een computer of ander technisch apparaat hebt gebruikt en het hebt zien vastlopen, weet je dat opnieuw opstarten het probleem meestal oplost. Hetzelfde geldt ook voor een iPod.

Image
Image

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPod touch, iPod shuffle, iPod nano, iPod mini, iPod classic, iPod met video, iPod photo en iPods van de 1e tot en met de 4e generatie.

Als je iPod een Hold-schakelaar heeft, zorg er dan voor dat de schakelaar in de uit-stand staat. Als de Hold-schakelaar aan staat, kan uw iPod bevroren lijken als dat niet het geval is.

Een iPod touch opnieuw opstarten

Als u een iPod touch opnieuw wilt opstarten, voert u een harde herstart uit. Om de iPod hard te herstarten, houdt u de Sleep/Wake-knop en de Home-knop ingedrukt (de uitschakelschuifregelaar verschijnt kort terwijl u de knoppen ingedrukt houdt) totdat je het Apple-logo ziet. Dit kan minstens 10 seconden duren.

Een iPod nano opnieuw opstarten

Het forceren van een harde herstart op een iPod nano verschilt afhankelijk van de generatie van het apparaat.

  • iPod nano 7e generatie: Houd de knoppen Sleep/Wake en Home ingedrukt totdat de iPod opnieuw opstart.
  • iPod nano 6e generatie: Houd Sleep/Wake en Volume Down ingedrukt knoppen totdat het Apple-logo wordt weergegeven. Dit proces kan minstens 8 seconden duren.
  • iPod nano 5e generatie of ouder: Zet de Hold schakelaar in de Off positie. Houd de knoppen Menu en Center ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. Dit proces kan minstens 8 seconden duren.

Als de eerste poging niet werkt, sluit dan de iPod nano aan op de stroom en probeer opnieuw een harde reboot.

Een iPod Shuffle opnieuw opstarten

Als u een iPod shuffle geforceerd opnieuw wilt opstarten, ha alt u de stekker uit het stopcontact of uw computer. Schuif de aan/uit-schakelaar naar Uit. Wacht 10 seconden en zet de stroom dan op On.

Een iPod Classic opnieuw opstarten

Als je iPod classic niet reageert, probeer hem dan opnieuw op te starten door deze stappen te volgen.

  1. Houd de knoppen Menu en Center tegelijkertijd 6 tot 8 seconden ingedrukt. Het Apple-logo verschijnt op het scherm.
  2. Laat de knoppen los terwijl de iPod classic opnieuw opstart.
  3. Als de iPod opnieuw is gestart, controleert u of deze reageert. Als het nog steeds bevroren is, herha alt u de eerste twee stappen.
  4. Als dat niet werkt, zorg er dan voor dat de batterij van de iPod is opgeladen. Sluit de iPod aan op een stroombron of computer. Nadat de batterij een tijdje is opgeladen, probeert u stap 1 en 2 opnieuw.
  5. Als je de iPod nog steeds niet opnieuw kunt opstarten, is er mogelijk een hardwareprobleem dat een reparateur nodig heeft om het op te lossen. Overweeg een afspraak te maken bij de Apple Store.

    Vanaf 2015 komen klikwielmodellen van de iPod niet in aanmerking voor hardwarereparatie door Apple.

Een iPod Mini, iPod met video, iPod photo of 4e generatie iPod (Click Wheel) opnieuw opstarten

Als uw iPod met video, iPod Photo of iPod (klikwiel) niet werkt, start u deze opnieuw op door deze stappen te volgen.

  1. Verplaats de Hold schakelaar naar de On positie en vervolgens naar de Off positie.
  2. Houd de Menu-knop en de Center-knop tegelijkertijd 6 tot 10 seconden ingedrukt.
  3. De iPod start opnieuw op en het scherm toont het Apple-logo. Als het opnieuw opstarten is voltooid, controleert u of de iPod reageert.
  4. Als de iPod na de eerste herstartpoging nog steeds vastloopt, herha alt u stap 1 tot en met 3. Als het herhalen van deze stappen niet werkt, sluit u de iPod aan op een voedingsbron om op te laden. Herhaal de stappen na het opladen.

Een 3e generatie iPod (Dock Connector), 2e generatie iPod (Touch Wheel) en 1e generatie iPod (Scroll Wheel) opnieuw opstarten

Een herstart van een vastgelopen iPod van de eerste of tweede generatie wordt gedaan door deze stappen te volgen.

  1. Verplaats de Hold schakelaar naar de On positie en verplaats hem dan naar Off.
  2. Houd de knoppen Play/Pause en Menu op de iPod tegelijkertijd 6 tot 10 seconden ingedrukt. De iPod wordt opnieuw opgestart wanneer het scherm het Apple-logo weergeeft.
  3. Als dit niet werkt, sluit de iPod dan aan op een voedingsbron en laad hem volledig op. Herhaal deze stappen.

Als de instructies voor uw iPod-model na een paar pogingen niet werken, is er mogelijk een ernstiger probleem en moet u contact opnemen met Apple.

Aanbevolen: