Een iPad-app geforceerd afsluiten of sluiten

Inhoudsopgave:

Een iPad-app geforceerd afsluiten of sluiten
Een iPad-app geforceerd afsluiten of sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Dubbelklik op de Home-knop (of veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm als uw iPad geen Home-knop heeft).
  • Het scherm dat wordt geopend, bevat recent geopende apps. Houd uw vinger op een app die u wilt sluiten.
  • Schuif met uw vinger naar de bovenkant van de iPad zonder deze uit de app te halen.

Dit artikel legt uit hoe je een iPad-app geforceerd afsluit die zich niet goed gedraagt of waarvan je vermoedt dat deze een probleem veroorzaakt. Deze informatie is van toepassing op apparaten met iOS 7 en hoger.

Een app geforceerd afsluiten

Als je een app moet afsluiten omdat deze zich onregelmatig gedraagt of je vermoedt dat deze andere problemen veroorzaakt, zoals het vertragen van je iPad, zal het klikken op de Home-knop niet werken.

Om een app geforceerd af te sluiten, opent u het multitasking- en bedieningsscherm. Om daar te komen, dubbelklikt u op de Home-knop onder aan de iPad. (Als uw iPad geen Home-knop heeft, veegt u met uw vinger omhoog vanaf de onderkant van het Home-scherm.) De Home-knop is de fysieke knop net onder het iPad-scherm die wordt gebruikt voor Touch ID.

Image
Image

De App Switcher verschijnt met de meest recent geopende iPad-apps weergegeven als vensters over het scherm. Elk venster heeft een pictogram erboven samen met de naam. Veeg van links naar rechts en blader door nieuwe apps, dus als de app in kwestie niet de meest recent gebruikte app is, kun je er nog steeds bij.

Houd uw vinger op het app-venster dat u wilt sluiten en schuif uw vinger naar de bovenkant van het scherm zonder uw vinger van het iPad-scherm te halen. Met dit gebaar wordt de app afgesloten. Zie het als het wegvegen van het venster van de iPad.

Wat als het sluiten van de app het probleem niet oplost?

De volgende stap na het geforceerd stoppen van een app is om de iPad opnieuw op te starten. Wanneer u op de Sleep/Wake-knop boven aan het apparaat klikt, gaat de iPad in de slaapstand.

Om de iPad opnieuw op te starten, houdt u de Sleep/Wake-knop enkele seconden ingedrukt totdat u de instructies ziet om te schuiven om de iPad uit te schakelen. Volg deze instructies en wacht tot het iPad-scherm donker wordt voordat u op de Sleep/Wake-knop klikt om het weer aan te zetten.

Image
Image

Als een specifieke app problemen heeft en opnieuw opstarten het probleem niet oplost, verwijder dan de app en download hem opnieuw uit de App Store. U hoeft niet te betalen voor de app om deze opnieuw te installeren. U raakt echter alles kwijt dat in de app is opgeslagen, tenzij de app het in de cloud opslaat, zoals Evernote-notities op de Evernote-servers.

Moet ik apps altijd geforceerd afsluiten?

De iOS-omgeving weet wanneer je een app gebruikt of op de achtergrond moet draaien. Wanneer je overschakelt, vertelt iOS de app dat het een paar seconden heeft om af te ronden wat het doet. Evenzo kan de app doorgaan met waar het aan werkt voordat het inactief wordt, en iOS zal die apps de verwerkingskracht geven die ze nodig hebben.

Apps zoals Apple Music kunnen muziek afspelen, zelfs als ze inactief zijn. Ze blijven dit doen, tenzij je geforceerd stopt of ernaar terugkeert en het afspelen stopt.

Voor alle andere apps, wanneer je overschakelt naar een andere app, schort iOS degene die je gebruikte op en krijgt het geen bronnen meer zoals de processor, het scherm en de luidspreker.

Je hoeft apps niet geforceerd te stoppen, tenzij de app zich misdraagt.

Aanbevolen: