Waarom ouders zich verzetten tegen technische zomerkampen

Inhoudsopgave:

Waarom ouders zich verzetten tegen technische zomerkampen
Waarom ouders zich verzetten tegen technische zomerkampen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een toenemend aantal zomerkampen leert kinderen coderen en andere technische vaardigheden.
  • Sommige ouders zeggen dat ze liever hebben dat hun kinderen buitenactiviteiten doen in plaats van tijd op schermen door te brengen.
  • De meeste technische zomerkampen zijn tegen betaling, waardoor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen achterblijven.
Image
Image

Zomerkampen die codeervaardigheden aanleren zijn in opkomst, maar sommige ouders denken dat kinderen meer tijd voor computerschermen doorbrengen een slecht idee is.

Ten minste 447 op technologie gerichte zomerkampen zijn dit jaar geopend in 48 staten in de VS, volgens een recent rapport van het Centre for Security and Emerging Technology van Georgetown University. De kampen verkopen zichzelf als een manier om kinderen voor te bereiden op een loopbaan in de informatica, maar niet alle ouders zijn enthousiast over de trend.

"Ik geloof echt dat kinderen zich beter buiten kunnen bezighouden met meer sportieve activiteiten, aangezien lichamelijke gezondheid ook een belangrijk aspect van het leven is", Elizabeth Hicks, moeder van twee kleuters en mede-oprichter van de ouderschapswebsite Parenting Nerd, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Coderen in zomerkampen zal alleen maar uitputting veroorzaken en hun kansen op een leuke zomer verpesten."

S’Mores en toetsenborden

Tech zomerkampen worden voornamelijk binnenshuis gehouden. Kampeerders studeren programmeertalen, oefenen coderen via videogames zoals Minecraft en Roblox, of leren informatica met speelgoed en raken zelfs vertrouwd met kunstmatige intelligentie (AI).

"Deze vroege blootstelling aan AI-toepassingen, -concepten en -gebruik zal helpen bij het cultiveren van een binnenlandse pool van AI-talent, naast het produceren van beter geïnformeerde gebruikers en consumenten van AI", aldus het rapport.

De kampen zijn echter niet gelijk verdeeld over het land. Volgens het rapport is 53% van deze kampen geconcentreerd in slechts acht staten: Californië, New York, Texas, Colorado, Pennsylvania, Massachusetts, Washington en Virginia.

Kosten zijn ook een factor. AI-zomerkampen worden voornamelijk aangeboden door organisaties met winstoogmerk en 49% kost meer dan $ 750 per student. Slechts 10% van de AI- en AI-gerelateerde kampen is gratis, en deze worden voornamelijk aangeboden door universiteiten en non-profitorganisaties.

Middelbare scholieren zijn de grootste doelgroep voor deze kampen, maar meer dan de helft richt zich ook op middelbare en lagere scholieren.

AI voor Tots

Codeerkampen kunnen studenten een voordeel bieden in hun toekomstige loopbaan, zeggen sommige experts uit de sector.

Er moet een keuze zijn en het is aan je kind. Uiteindelijk gaat het om het ondersteunen van de interesses van uw kinderen, die de volgende zomer kunnen veranderen.

"We beginnen aan een nieuwe digitale wereld waar vaardigheden voor het bouwen van software synoniem worden met fundamentele vaardigheden zoals wiskunde", vertelde Sameer Maskey, de CEO van AI-onderwijsbedrijf Fusemachines, in een e-mailinterview aan Lifewire. "Programmeerkennis is zo'n integraal onderdeel geworden van de digitale wereld dat het een belangrijke vaardigheid is om te hebben, zelfs als je niet van plan bent om je brood te verdienen als software-engineer."

Maskey zei dat kinderen al op de basisschool moeten leren coderen.

"De beste manier voor kinderen om al vroeg te leren programmeren, is door deel te nemen aan een gamified proces - een proces waarbij kinderen deelnemen aan het codeerproces, vergelijkbaar met hoe ze een spel zouden maken tijdens de speeltijd," voegde hij eraan toe.

Zomerkampen zijn een geweldige manier voor kinderen om te leren programmeren, vertelde Mark Evans, die het kampadviesbureau Summer Camp Hub runt, in een e-mailinterview aan Lifewire."Voornamelijk omdat ze zich in deze tijd geen zorgen hoeven te maken over andere dingen zoals schoolwerk en zich gewoon kunnen concentreren op het leren coderen. Dit maakt het voor kinderen veel gemakkelijker om te leren en zich erop te concentreren."

Veel zomerkampen bieden een mix van zowel programmeerlessen als traditionele kampactiviteiten. "Kinderen krijgen les in coderen, maar nemen ook deel aan traditionele kampspellen om het leuk en interessant te houden," zei Evans.

Image
Image

Sommige ouders hebben gemengde gevoelens over de codeertrend in kampen.

Leo Young, die de opvoedingswebsite van Optimized Family beheert, heeft een jonge zoon die in de zomer leerde programmeren.

"Toen ik nog heel jong was, aarzelde ik om hem op iets te sturen waarvan ik dacht dat het ingewikkeld was, maar ik wilde ook niet de ouder zijn die mijn kind ontmoedigde om iets nieuws te proberen," vertelde hij Lifewire in een e-mail interview.

"Er moet een keuze zijn en het is aan je kind. Uiteindelijk gaat het om het ondersteunen van de interesses van je kinderen, die de volgende zomer kunnen veranderen."

Aanbevolen: