Hoe Vivianne Castillo technische leiders uitdaagt om zich op mensen te concentreren

Inhoudsopgave:

Hoe Vivianne Castillo technische leiders uitdaagt om zich op mensen te concentreren
Hoe Vivianne Castillo technische leiders uitdaagt om zich op mensen te concentreren
Anonim

Het menselijk perspectief staat centraal in al het werk dat Vivianne Castillo doet, dus toen ze zich niet gehoord en gesteund voelde in haar vorige rol, vertrok ze om haar eigen ontwerpbedrijf te starten.

Image
Image

Castillo is de oprichter van HmntyCntrd, curator van een UX-masterclass en community gericht op het transformeren van de status-quo van wat het betekent om mensgericht te zijn. Castillo werkte eerder bij grote bedrijven zoals Google, Weight Watchers en Salesforce voordat ze besloot haar talenten ergens anders heen te brengen.

"Ik ben in mijn huidige bedrijf gestapt omdat ik het gevoel had dat veel van de ideeën die ik heb niet erkend, erkend of gewaardeerd werden in de zakelijke omgeving", vertelde Castillo aan Lifewire in een telefonisch interview."Bij HmntyCntrd helpen we mensen die werken in design en big tech het persoonlijke werk te doen dat nodig is om hun beste professionele werk te doen."

HmntyCntrd biedt coaching en biedt virtuele cursussen aan professionals in de technische industrie die meer willen leunen op hun soft skills om beter werk te produceren. Het bedrijf biedt momenteel een cursus van vijf weken aan die mensen ofwel live met instructeurs kunnen volgen, ofwel zelfstandig in hun eigen tempo kunnen volgen.

Deze cursus is erop gericht deelnemers te helpen hun zelfbewustzijn te verdiepen, hun fundamentele technische vaardigheden aan te scherpen en uiteindelijk competenter te worden in hun vak. Alle cursusdeelnemers worden onderdeel van een besloten online community waar HmntyCntrd maandelijkse themadiscussies organiseert en samenwerking bevordert.

Snelle feiten

  • Name: Vivianne Castillo
  • Leeftijd: 30
  • Van: Chicago
  • Random Delight: Ze houdt van het maken van afspeellijsten uit het begin van de jaren 2000 en fietsen langs het meer.
  • Belangrijkste quote of motto waar ze naar leeft: "Kies moed boven comfort."

Hoe Castillo's reis hierheen leidde

Castillo heeft een educatieve achtergrond in counseling en menselijke diensten, maar maakte vijf jaar geleden een carrièreswitch om in de ontwerp- en technische ruimte te werken. Als een 'die-hard Chicagoan' heeft Castillo op veel plaatsen gewoond, maar ze zei dat ze altijd wist dat ze uiteindelijk zou terugkeren naar het Midwesten om haar eigen bedrijf te beginnen.

"Ik herinner me dat ik van kinds af aan bezig was met ondernemerschap," zei Castillo. "Ik zou boeken in de bibliotheek bekijken om te zien hoe kinderen geld kunnen verdienen, en ik begon zelfs een bedrijf om dierenballonnen te maken die ik aan een vriend verkocht."

Tijdens haar ambtstermijn bij Salesforce werkte Castillo met veel C-suite executives om hen te helpen onderzoek te gebruiken om meer holistisch te worden gecentreerd in hun benadering van bedrijfsontwikkeling en strategie.

Castillo zei dat ze uiteindelijk haar baan daar had opgezegd omdat ze moe was van het vechten en pleiten voor waarom ze vindt dat Salesforce inclusiever en rechtvaardiger moet zijn in zijn benadering van mensen.

Ik stapte in mijn huidige bedrijf omdat ik het gevoel had dat veel van de ideeën die ik heb niet erkend, erkend of gewaardeerd werden in de zakelijke omgeving.

"Ik denk dat die ervaring me veel heeft geleerd over het zakelijke begrip van wat het betekent om mensgericht te zijn," zei ze. "Toen ik Salesforce verliet, nam ik dat werk op me en bouwde ik er een bedrijf omheen."

HmntyCntrd verwelkomde zijn eerste cohort van technische professionals in september 2020 en maakt zich op om deze maand zijn derde cohort te hosten. Het team van het bedrijf bestaat uit acht medewerkers, waaronder onderzoekers, ontwerpers en facilitators.

Kom voor de cursus, blijf voor de gemeenschap

Toen Castillo haar bedrijf conceptualiseerde, zei ze dat ze een hiaat zag in de manier waarop bedrijven tijdens de pandemie over mensen praten. In het begin behandelen bedrijven grote onderwerpen zoals stress en burn-out, maar Castillo vindt dat trauma meer in deze discussies had moeten worden gecentreerd.

Castillo hield dit in gedachten bij het bouwen van HmntyCntrd en zei dat ze rekening blijft houden met het soort middelen en activiteiten dat het bedrijf in de toekomst zal bieden.

"De manier waarop je met trauma omgaat en de manier waarop je trauma begrijpt, zal de sleutel zijn voor persoonlijke en professionele groei," zei ze.

Een manier waarop Castillo van plan is om trauma bij HmntyCntrd aan te pakken, is door samen te werken met een gediplomeerde therapeut om een nieuwe cursus genaamd Healing Conversations te lanceren. De nieuwe cursus op eigen tempo is in augustus beschikbaar.

"Deze cursus gaat over het uitpakken van veel van de onuitgesproken ontberingen van de werkervaring", zei Castillo. "Het duikt in hoe je een meer trauma-geïnformeerde benadering van werk en teambuilding kunt ontwikkelen."

Castillo heeft grote plannen voor HmntyCntrd, aangezien het bedrijf een jaar bestaat. Ze zei dat ze het geluk had gehad om haar onderneming een kickstart te geven, aangezien ze geen leningen hoefde aan te gaan.

Image
Image

Ze schrijft dit succes toe aan professionals in 2020 die een grotere nadruk leggen op waarde, en HmntyCntrd komt toen de natie maatschappelijke onrust en problemen ondervond tot ver buiten de pandemie.

"We hebben alles opnieuw opgestart en we hebben snel winst kunnen maken", zei ze.

Vooruitgaand, zei Castillo dat ze niet van plan is om risicokapitaal te verwerven of enorm op te schalen, maar zich in plaats daarvan richt op het leveren van waarde aan leden van de gemeenschap. Ze zei dat ze de gemeenschap van HmntyCntrd wil verdubbelen, wil samenwerken met gelijkgestemde organisaties en content wil licentiëren om interne projecten en inspanningen bij technologiebedrijven te ondersteunen.

"We werken vanuit de filosofie: kom voor de cursus, blijf voor de gemeenschap", zei ze.

Aanbevolen: