De schermresolutie aanpassen in Windows 11

Inhoudsopgave:

De schermresolutie aanpassen in Windows 11
De schermresolutie aanpassen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • De gemakkelijkste manier om resoluties te wijzigen, is door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken, Beeldscherminstellingen te selecteren en vervolgens de nieuwe resolutie te selecteren.
  • U kunt de resolutie van uw monitor op elk moment wijzigen in Windows 11.

Het wijzigen van uw resolutie kan een goede manier zijn om de algehele kwaliteit van uw beeldscherm in Windows te verbeteren, en met Windows 11 kunt u de resolutie net zo gemakkelijk wijzigen als andere versies van Windows in het verleden. Sommige manieren waarop Windows 11 gegevens op het scherm weergeeft, zijn echter veranderd ten opzichte van Windows 10. In dit artikel zullen we in detail beschrijven hoe u de resolutie-instellingen op twee verschillende manieren kunt bereiken, zodat u eenvoudig uw resolutie kunt wijzigen in de hoogst ondersteunde kwaliteit door uw monitor.

Hoe pas ik de schermresolutie aan op Windows 11?

Het aanpassen van de resolutie in Windows 11 is eigenlijk heel eenvoudig. In feite kunt u het op elk moment rechtstreeks vanaf het bureaublad doen. Dit is wat je moet doen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad.
  2. Klik op Beeldscherminstellingen.

    Image
    Image
  3. Als dit niet direct opent naar het weergavegedeelte met instellingen, zoek en klik dan op Display in de menulijsten. Het zou zich bovenaan moeten bevinden.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden totdat je de Scale & Layout sectie ziet.

    Image
    Image
  5. Selecteer de vervolgkeuzelijst naast Beeldschermresolutie om de instellingen voor de schermresolutie te selecteren die u wilt gebruiken. Windows zal bij het bekijken van deze instellingen altijd de ingebouwde optimale schermresolutie van uw monitor aanbevelen.

    Image
    Image

Zodra je je schermresolutie hebt gewijzigd, kan dit veranderen hoe pictogrammen en geopende vensters op je scherm verschijnen. Daarom raden we aan de instellingen op een schone versie van het bureaublad te wijzigen door ervoor te zorgen dat u browservensters of apps die u op dat moment gebruikt, sluit en opent.

Hoe krijg ik een resolutie van 1920x1080 op Windows 11?

Als uw computer om de een of andere reden niet automatisch naar de 1080P-resolutie in Windows 11 gaat, kunt u de instelling handmatig wijzigen. Natuurlijk moet uw monitor die resolutie ondersteunen voordat u deze kunt wijzigen. Een monitor die bijvoorbeeld alleen een resolutie van 1280x720 (of 720P) ondersteunt, zal niet op 1920x1080 kunnen draaien, omdat deze niet zo'n hoge resolutie ondersteunt. Volg de onderstaande stappen om de weergave-instellingen te openen en de resolutie van 1920x1080 te wijzigen.

  1. Klik op het Windows pictogram op de taakbalk.
  2. Zoek het Settings app-pictogram en selecteer het.

    Image
    Image
  3. Klik op Display om de weergave-instellingen te openen.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden totdat je Scale & Layout. ziet

    Image
    Image
  5. Selecteer 1920x1080 resolutie in het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant om de wijzigingen door te voeren.

    Image
    Image

Hoe krijg je een resolutie van 1920x1080 op een scherm van 1366x768?

Als je een beeldscherm gebruikt dat je resolutie automatisch instelt op 1366x768, is de kans groot dat je de resolutie niet kunt upgraden naar 1920x1080. De reden hiervoor is dat het scherm waar u aan werkt geen resolutie van 1920x1080 ondersteunt. Zelfs als je software van derden hebt gebruikt, zoals Custom Resolution Utility, om de resolutie te wijzigen, kunnen bepaalde tekst en andere items onleesbaar worden vanwege de schaalverkleining die nodig is om items met die resolutie weer te geven op een scherm dat dit niet ondersteunt.

FAQ

    Hoe wijzig ik de schermresolutie in Windows 10?

    Als u de schermresolutie in Windows 10 wilt aanpassen, gaat u vanuit het menu Start naar Instellingen > Systeem > Weergave Gebruik onder Schaal en lay-out het vervolgkeuzemenu om de tekst en app-grootte aan te passen. Gebruik het vervolgkeuzemenu onder Beeldschermresolutie om de schermresolutie aan te passen. Ga naar Instellingen en zoek naar kalibreren kleurendisplay om uw kleurkalibratie aan te passen.

    Hoe pas ik de schermresolutie aan in Windows 7?

    Klik op het Start menu en ga naar Configuratiescherm en zoek de Vormgeving en personalisatiesectie. Selecteer het vervolgkeuzemenu naast Resolution om de resolutie naar uw voorkeur aan te passen en klik vervolgens op Apply.

    Hoe vind ik mijn schermresolutie in Windows 10?

    Om uw huidige schermresolutie in Windows 10 te vinden, navigeert u naar Beeldscherminstellingen en scrolt u omlaag naar het gedeelte Schaal & lay-out. U kunt uw huidige schermresolutie zien en er zal waarschijnlijk Recommended achter staan.

Aanbevolen: