Hoe de schermresolutie-instelling in Windows aan te passen

Inhoudsopgave:

Hoe de schermresolutie-instelling in Windows aan te passen
Hoe de schermresolutie-instelling in Windows aan te passen
Anonim

Het aanpassen van de schermresolutie-instelling op uw computer lost problemen op met de weergavegrootte op monitoren en andere uitvoerapparaten zoals projectoren.

De informatie in dit artikel gaat over Windows 10, 8.1, 7, Vista en XP.

De schermresolutie-instellingen in Windows wijzigen

De benodigde stappen zijn snel en duidelijk, maar er zijn verschillen afhankelijk van uw versie van Windows.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Beeldscherminstellingen, Schermresolutie, Personaliseren, of Eigenschappen, afhankelijk van uw versie van Windows.
  2. Zoek het gebied Beeldschermresolutie, Resolutie of Schermresolutie.

    Als je Vista gebruikt, zie je het pas als je eerst Beeldscherminstellingen selecteert. Open in XP het tabblad Instellingen.

    Image
    Image

    Als er meer dan één monitor op dit scherm wordt weergegeven, kunt u de resolutie voor elke monitor afzonderlijk wijzigen. Selecteer gewoon degene waarvoor u de instelling wilt aanpassen. Als u niet zeker weet welke monitor "1" of "2" of zo is, selecteert u Identify om een nummer op elke monitor weer te geven.

  3. Kies een andere resolutie-instelling. In de meeste gevallen is de beste keuze 800 bij 600 pixels of 1024 bij 768 pixels, mogelijk hoger als u een 19-inch of grotere monitor. De "beste" instelling is zeer subjectief voor uw persoonlijke voorkeuren en uw uitrusting.

    Image
    Image
  4. Kies Toepassen, OK of Behoud wijzigingen (wat je ook ziet) om op te slaan. Opnieuw opstarten is niet nodig.

Sommige soorten software vereisen dat de schermresolutie-instellingen op een specifiek formaat worden ingesteld. Als je fouten krijgt bij het openen van bepaalde softwaretitels, breng dan zo nodig wijzigingen in de schermresolutie aan.

Als u de schermresolutie te hoog instelt, wordt het scherm waarschijnlijk zwart, wat betekent dat uw monitor niet die specifieke resolutie heeft. Probeer een andere instelling.

Monitor ondersteunt geen schermresolutie?

Het is mogelijk om de schermresolutie te wijzigen in een instelling die niet door uw monitor wordt ondersteund. Als dit gebeurt, wordt het scherm waarschijnlijk zwart en kunt u niets meer zien, inclusief uw muis.

Dit oplossen is eenvoudig, door Windows in de veilige modus te starten en vervolgens de bovenstaande instructies te volgen. Zorg er deze keer voor dat u de resolutie verlaagt naar iets dat waarschijnlijk door uw monitor wordt ondersteund. Als de Veilige modus niet werkt, probeer dan de Enable low-resolution video optie in Startup Settings (Windows 10 en 8) of Advanced Boot Options menu voor oudere versies van Windows. Het heet Windows Geavanceerde Opties Menu in Windows XP, en de optie om te selecteren is Vga-modus inschakelen

Als je een andere monitor hebt, kun je verbinding maken met de computer - een die de hogere resolutie ondersteunt - het is misschien sneller om dat te doen om de resolutie te wijzigen dan om Windows op te starten in de veilige modus.

Aanbevolen: