Hoe VR je gevoelens kan vastleggen en communiceren

Inhoudsopgave:

Hoe VR je gevoelens kan vastleggen en communiceren
Hoe VR je gevoelens kan vastleggen en communiceren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers onderzoeken nieuwe manieren om menselijke emoties te volgen en te communiceren in VR.
  • Een nieuw apparaat genaamd NeckFace kan als ketting worden gedragen om gezichtsuitdrukkingen te controleren.
  • Facebook heeft onlangs een paper uitgebracht over "reverse passthrough VR" om VR-headsets minder fysiek isolerend te maken.
Image
Image

Als niemand je kan zien lachen in virtual reality (VR), is het dan echt gebeurd?

Een onderzoeksteam van de Cornell University heeft een apparaat ontwikkeld dat als ketting kan worden gedragen en gezichtsuitdrukkingen kan volgen. De NeckFace maakt gebruik van infraroodcamera's om beelden van de kin en het gezicht van onder de nek vast te leggen. Het maakt deel uit van een groeiende golf van innovaties gericht op het vastleggen en uiten van emoties in VR.

"De huidige VR-implementaties hebben voor- en nadelen ten opzichte van andere vormen van communicatie op afstand, zoals webcams", vertelde Devon Copley, de CEO van VR-bedrijf Avatour, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Lichaamstaal kan bijvoorbeeld expressiever worden vastgelegd en gecommuniceerd dan door video. Maar het ontbreken van echte gezichtsuitdrukkingen is een enorm verlies aan communicatiebandbreedte, en deze emotiegevoelige technologieën moeten dit echt compenseren dat."

Je gezicht volgen

VR gaat helemaal over nieuwe manieren om digitale omgevingen te ervaren. Maar het NeckFace-concept zou een manier kunnen zijn om meer feedback van gebruikers te krijgen.

"Het uiteindelijke doel is dat de gebruiker zijn eigen gedrag kan volgen, door continu gezichtsbewegingen te volgen", zei Cheng Zhang, een Cornell University-onderzoeker die een van de auteurs van het artikel was, in een nieuwsbericht laat los."En dit kan ons hopelijk veel informatie geven over uw fysieke activiteit en mentale activiteiten."

Naast het volgen van emoties, ziet Zhang veel toepassingen voor deze technologie: virtueel vergaderen wanneer een camera aan de voorzijde geen optie is, gezichtsuitdrukkingsdetectie in virtual reality-scenario's en stille spraakherkenning.

NeckFace heeft ook het potentieel om videoconferenties te veranderen.

"De gebruiker hoeft niet voorzichtig te zijn om in het gezichtsveld van een camera te blijven", zei François Guimbretière, een ander lid van het onderzoeksteam van Cornell, in het persbericht. "In plaats daarvan kan NeckFace de perfecte headshot maken terwijl we ons in een klaslokaal verplaatsen, of zelfs naar buiten lopen om een wandeling te delen met een verre vriend."

Emotie naar VR brengen

Andere bedrijven werken aan het overbruggen van de kloof tussen de echte en de virtuele wereld.

Natuurlijke, persoonlijke communicatie tussen mensen omvat informatiekanalen die veel verder gaan dan de tekst van uitingen.

Facebook heeft onlangs een paper uitgebracht over "reverse passthrough VR" om VR-headsets fysiek minder isolerend te maken. De onderzoekers beschrijven een methode om je gezicht naar de voorkant van een headset te vertalen, hoewel dit zich nog in een testfase bevindt.

VR wordt realistischer, maar het uiten van de emoties van gebruikers is nog steeds een uitdaging, zeggen experts.

"Natuurlijke, persoonlijke communicatie tussen mensen omvat informatiekanalen die veel verder gaan dan de tekst van uitingen," zei Copley. "De toon van de stem en lichaamstaal zijn cruciaal, maar een vaak over het hoofd gezien en echt belangrijk aspect van communicatie is blik. De richting van de blik van een gesprekspartner is enorm belangrijk."

Veel bedrijven proberen menselijke emoties te onderscheiden in virtual reality. HP's nieuwe Omnicept-headset houdt bijvoorbeeld de pupilgrootte, hartslag en spierbewegingen bij. Het bedrijf MieronVR gebruikt de Omnicept voor toepassingen in de gezondheidszorg.

"VR heeft het vermogen om mensen te verbinden en empathie op te bouwen voor zichzelf en anderen", vertelde Jessica Maslin, de president van Mieron, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Zelfempathie is verbonden met veel hogere niveaus in zelfzorg en zorg voor toekomstige resultaten."

Het op een dag volgen van emoties in VR zou zelfs kunnen helpen detecteren of gebruikers in de toekomst criminele handelingen zullen plegen.

Image
Image

"Als we emotie kunnen detecteren, kunnen we virtuele scenario's creëren waarin we mensen lokaliseren, om hun risico beter te begrijpen", vertelde forensisch psycholoog Naomi Murphy, die met VR werkt, aan Lifewire in een e-mailinterview. "We zouden bijvoorbeeld scènes kunnen maken waarin vuur aanwezig is om te detecteren hoe emotioneel opgewonden iemand is met een geschiedenis van brandstichting voor en na de behandeling."

Aan de lichte kant kan het volgen van emoties gamen ook leuker maken.

"We leren nog steeds hoe we deze gegevens correct moeten interpreteren, maar je kunt je voorstellen dat fysieke toestanden op creatieve manieren worden gesignaleerd, zoals het veranderen van kleur of zelfs het kiezen van een andere avatar, gebaseerd op de emotionele toestand van de gebruiker," Copley gezegd. "Stel je voor dat je in een wraakzuchtige draak verandert wanneer de verschillende sensoren woede aangeven."

Aanbevolen: