Hoe Emoji de manier waarop we communiceren hebben veranderd

Inhoudsopgave:

Hoe Emoji de manier waarop we communiceren hebben veranderd
Hoe Emoji de manier waarop we communiceren hebben veranderd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De achtste jaarlijkse Wereld Emoji Dag is op zaterdag 17 juli.
  • Experts zeggen dat het gebruik van emoji's de afgelopen jaren bijna is verdubbeld en verandert op dezelfde manier als gewone straattaal.
  • De toekomst van emoji zou een betere manier kunnen zijn om de minder bekende emoji op onze toetsenborden te ontdekken en te gebruiken.
Image
Image

Emoji hebben een lange weg afgelegd vanaf de begindagen van internet tot ze zijn ingebed in de toetsenborden en cultuur van onze telefoons.

Wereld Emoji Dag is zaterdag 17 juli &x1f4c5; (de datum die op de kalender-emoji verschijnt), en we hebben in de loop der jaren een lange weg afgelegd in ons emoji-gebruik. Deze digitale karakters zijn een onderdeel van ons dagelijks leven geworden en spelen een cruciale rol in de manier waarop we communiceren met vrienden, familie en vreemden via internet en zelfs in de professionele ruimte.

"Emoji zijn onschatbare intrinsieke elementen van onze digitale communicatie", vertelde Keith Broni, de adjunct-emoji-officier bij Emojipedia, tijdens een telefoongesprek aan Lifewire. "Ze stellen ons in staat om semantische informatie weer toe te voegen aan digitale berichten."

Emoji in alledaagse taal

Met 3.521 emoji beschikbaar in de vorm van symbolen, vlaggen, reizen en plaatsen, eten en drinken, smileys en mensen, en meer, zei Broni dat het gebruik van emoji's wereldwijd op een recordhoogte is &x1f64c;.

"Als we vergelijken waar we zijn met waar we in 2015 waren, is ons emoji-gebruik met ongeveer 40% toegenomen", zei hij.

Het gebruik van emoji is een hoeksteen geworden van onze communicatiemethoden en hoe we een boodschap en gevoel van emotie overbrengen op anderen.

Op voorwaarde dat mensen nog steeds communiceren met behulp van digitale tekst, zijn emoji er om te blijven.

Volgens Adobe's Global Emoji Trend Report 2021 van deze week, vindt 67% van de wereldwijde emoji-gebruikers dat mensen die emoji gebruiken vriendelijker en grappiger zijn dan degenen die dat niet doen? Bovendien is 76% van de wereldwijde emoji-gebruikers het erover eens dat emoji's een essentieel communicatiemiddel zijn voor het creëren van eenheid, respect en begrip ?.

Broni zei dat het interessante aan emoji is dat, net als bij straattaal, het gebruik van emoji's en hun betekenissen veranderen op basis van generatie- of culturele trends.

"Emoji eb en vloed op een manier die erg lijkt op hoe jargon werkt en op elk moment opnieuw kan worden toegeëigend door een bepaalde demografische groep," zei hij. "Die demografische groep kan gebaseerd zijn op leeftijd, cultuur, ras, maar kan ook gebaseerd zijn op fandoms van bepaalde popcultuureigenschappen."

Zelfs met de bedoeling om een gevoel van je emotionele toestand te creëren bij de ontvanger van je bericht, zijn de beoogde betekenissen van emoji in de loop van de tijd ook veranderd om sarcastischer of ironischer te worden.

"We hebben bijvoorbeeld gezien dat de emoji waarnaar wordt verwezen als het luid huilende gezicht [&x1f62d;] - dat gezicht met de enorme melodramatische tranen die over zijn gezicht stromen - wordt gebruikt om geen enkele vorm van verdriet over te brengen, maar eerder om amusement of hilariteit over te brengen, "zei Broni.

Misschien het belangrijkste is dat emoji de actuele gebeurtenissen hebben weerspiegeld, zodat mensen over de hele wereld begrijpen wat er wordt overgebracht, zelfs met taalbarrières. Enkele voorbeelden hiervan zijn de ✊-emoji die vorig jaar juni een recordhoogte bereikte en de injectiespuit-emoji die een update kreeg in iOS 14.5 omdat er bloed in zat? om een onopvallende vloeistof te bevatten om vaccins weer te geven.

Image
Image

Emoji heeft de afgelopen jaren ook prioriteit gegeven aan inclusie in de vorm van meer gediversifieerde emoji, of dat nu de toevoeging van de transgendervlag &x1f3f3;️‍⚧️ is of het wegnemen van barrières van hoe een gezin eruit ziet &x1f468; ‍&x1f468;‍&x1f467;.

De toekomst van Emoji

Broni zei dat we emoji zouden blijven gebruiken in onze dagelijkse en zelfs professionele communicatie, maar de manier waarop we ze gebruiken zou een upgrade kunnen krijgen &x1f914;.

"Is de huidige toetsenbordindeling de beste manier om toegang te krijgen tot deze afbeeldingen? Is er een betere manier om toegang te krijgen tot de enorme spanwijdte van deze tekens op onze toetsenborden?" zei hij.

Omdat de meest populaire emoji de lachende gezichtsuitdrukkingen zijn, zijn ze de eerste die ons op het toetsenbord worden gepresenteerd. Toch zijn er tal van andere emoji beschikbaar die niet noodzakelijk de liefde krijgen die ze verdienen ❤️.

"Ik denk dat het de moeite waard is om te onderzoeken of we een breder palet op een gemakkelijkere manier kunnen aanbieden, waardoor het gebruik van [minder gebruikte emoji] nog verder zal toenemen", zei Broni.

Broni voegde eraan toe dat het Unicode-consortium, de organisatie die nieuwe emoji goedkeurt, het aantal nieuwe emoji's dat wordt toegevoegd, vertraagt, zodat de toekomst van emoji kan opkomen voor degenen die we al hebben.

Al dan niet de &x1f9f6; emoji of de &x1f994; emoji krijgt zijn tijd om te schitteren, zei Broni dat we emoji nog steeds zullen gebruiken om onze emoties te communiceren in het digitale tijdperk.

"Op voorwaarde dat mensen nog steeds communiceren met behulp van digitale tekst, zijn emoji er om te blijven", zei hij.

Aanbevolen: