Hoe Netflix van telefoon naar tv te streamen

Inhoudsopgave:

Hoe Netflix van telefoon naar tv te streamen
Hoe Netflix van telefoon naar tv te streamen
Anonim

Wat te weten

  • Open de mobiele Netflix-app, tik op het Cast-pictogram en selecteer je smart-tv of apparaat in de lijst om Netflix naar je tv te streamen.
  • Je smartphone, tv en alle andere apparaten die je gebruikt, moeten allemaal op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.
  • Je kunt ook een tablet gebruiken om Netflix naar je tv te casten of de Netflix-app rechtstreeks op je tv of console installeren.

Dit artikel leidt je door de stappen voor het streamen van Netflix naar je tv vanaf je iPhone of Android-smartphone. U vindt gedetailleerde stappen voor elke fase van het installatieproces, samen met een lijst met vereisten voor het draadloos casten van Netflix-media naar andere apparaten die op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

De instructies op deze pagina zijn van toepassing op iPhone- en Android-smartphones, hoewel ze ook kunnen worden gebruikt op iPod touch, iPad en Android-tablets met de iOS- of Android Netflix-app geïnstalleerd.

Hoe verbind je Netflix met je tv vanaf je telefoon?

De mobiele Netflix-app kan verbinding maken met je tv via een Chromecast-verbinding of een aparte draadloze verbinding met de Netflix-app die is geïnstalleerd op je smart-tv, PlayStation- of Xbox-videogameconsole of Blu-ray-speler.

Het goede nieuws is dat u geen tijd hoeft te verspillen aan het uitzoeken welk type verbinding u moet gebruiken. De Netflix-app op je telefoon detecteert automatisch welke compatibele apparaten je beschikbaar hebt en geeft deze weer als opties waaruit je kunt kiezen.

Hier is het proces voor het streamen van Netflix van je smartphone naar je tv.

  1. Schakel je apparaten in en zorg ervoor dat je smartphone en tv zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

    Als je Netflix vanaf je telefoon cast naar een videogameconsole, streamingstick of Blu-ray-speler, moeten deze ook op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

  2. Open de Netflix-app op je iPhone of Android-smartphone.

    Je kunt ook een iPod touch, iPad of een Android-tablet gebruiken als je wilt.

  3. Tik op het Cast-pictogram in de app (het ziet eruit als een vierkant met een draadloos signaal in de linkerbenedenhoek).
  4. Tik op de naam van het apparaat waarop je Netflix gaat kijken.

    Als je apparaat niet wordt weergegeven in de lijst op je telefoon, probeer dan de Netflix-app te openen. Probeer ook de wifi-verbinding te controleren. Installeer de Netflix-app vanuit de ingebouwde app store van het apparaat als je dat nog niet hebt gedaan.

  5. Het Cast-pictogram in de mobiele Netflix-app zou een tijdje moeten flikkeren terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht. Zodra uw smartphone is verbonden met uw tv of ander apparaat, moet het Cast-pictogram wit worden.

    Image
    Image
  6. Zodra je verbinding hebt gemaakt, zoek je een film, tv-aflevering of special om af te spelen in de mobiele Netflix-app en tik je op Play. De media zouden onmiddellijk op je tv moeten beginnen te spelen.
  7. Gebruik de geminimaliseerde bedieningselementen om te pauzeren of af te spelen wat er op de tv wordt afgespeeld. Tik op Up om de volgende bedieningselementen te bekijken en te gebruiken.

    • Terugspoelen
    • Pauze
    • Stop
    • Scroll door de video
    • Wijzig audio en bijschriften
    • Volume aanpassen
    • Kies een andere aflevering (voor tv-programma's)

Kan ik streamen van mijn telefoon naar mijn tv?

Als je Netflix-content van je smartphone naar je tv wilt casten, heb je al het volgende nodig:

  • Een iPhone, iPod touch, iPad, Android-smartphone of een Android-tablet.
  • De mobiele Netflix-app geïnstalleerd op je smartphone of ander smartapparaat.
  • Een actieve wifi-verbinding.
  • Een actief Netflix-abonnement.

Je hebt ook ten minste een van de onderstaande items nodig:

  • Een smart-tv met ingebouwde Chromecast-ondersteuning of een aangesloten Chromecast-apparaat.
  • Een aangesloten Xbox- of PlayStation-videogameconsole, tv-box of Blu-ray-speler waarop een eigen Netflix-app is geïnstalleerd.

Als je 4K Netflix-content op je tv wilt bekijken, heb je een 4K-tv nodig. Als je cast naar een apparaat dat via een kabel op je tv is aangesloten, moet het 4K-uitvoer ondersteunen.

Waarom kan ik Netflix niet vanaf mijn telefoon naar mijn tv casten?

Als je problemen hebt met het verbinden van je smartphone met je tv, kun je een van de volgende tips voor probleemoplossing proberen.

  • Controleer of uw tv is verbonden met uw wifi-netwerk. U moet handmatig inloggen via de internetinstellingen van de tv.
  • Verbind uw verbonden apparaten met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Net als bij je tv, moet je ervoor zorgen dat je Xbox, PlayStation of Blu-ray-speler handmatig met hetzelfde netwerk is verbonden.
  • Schakel de wifi van je telefoon in. Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld en dat deze niet alleen verbinding maakt met een 4G- of 5G-signaal.
  • Installeer de Netflix-app De app is nodig op welk apparaat je ook wilt streamen. Als het een smart-tv is, download je de app op je tv en gebruik je de afstandsbediening om te streamen. Als het een externe Chromecast is die je hebt aangesloten, heb je de app op je telefoon nodig en gebruik je je telefoon om hem te bedienen.

Bottom Line

Als je geen wifi-verbinding hebt en je bent vastbesloten om toch je smartphone te gebruiken om de Netflix-ervaring op je tv te bedienen, kun je proberen je iOS- of Android-apparaat op je tv aan te sluiten via een kabel.

Andere manieren om Netflix op je tv te kijken

Je hebt je smartphone eigenlijk helemaal niet nodig om Netflix op je tv te kijken. Hier zijn enkele van de meer populaire manieren om Netflix te kijken zonder een mobiel of smartapparaat.

  • Installeer de Netflix-app rechtstreeks op je smart-tv.
  • Download Netflix op je Xbox One-, Xbox Series X-, PS4- of PS5-videogameconsole.
  • Installeer Netflix op een compatibele Blu-ray- of dvd-speler.
  • Gebruik de Netflix-app op een tv-box of dongle zoals Apple TV, Roku of Amazon Fire Stick.
  • Sluit een Mac aan op een tv of Windows-computer op een tv.

FAQ

    Kan ik Netflix van mijn telefoon naar mijn tv streamen via USB?

    Ja, je kunt je telefoon via USB op je tv aansluiten met een HDMI-naar-USB-adapter. Zet de tv-bron op USB en gebruik de Netflix-app op je telefoon om iets te zoeken om naar te kijken.

    Kan ik Netflix streamen van mijn telefoon naar mijn niet-smart TV?

    Ja. Gebruik een streamingapparaat zoals Apple TV, Roku, Chromecast of Amazon Fire TV Stick, of maak verbinding met je Netflix-account via een gameconsole. U kunt ook uw laptop met een HDMI-kabel op uw tv aansluiten.

    Hoe spiegel ik mijn iPhone op mijn tv?

    Als je je iPhone op je tv wilt spiegelen, gebruik je de functie Spiegelen in het Control Center of gebruik je een adapter om je telefoon met een HDMI- of VGA-kabel op je tv aan te sluiten. Je kunt je iPhone ook spiegelen via je Roku of andere streaming-apparaten.

Aanbevolen: