Hoe het scherm actief te houden op Android

Inhoudsopgave:

Hoe het scherm actief te houden op Android
Hoe het scherm actief te houden op Android
Anonim

Wat te weten

  • Open Settings en tik op Display > Sleep (of Settings > Display > Screen timeout, afhankelijk van de versie van Android die u gebruikt) om de Android Sleep-timer met maximaal te vertragen tot 30 minuten.
  • Je kunt je Android-scherm voor onbepaalde tijd aan laten staan door een app zoals Screen Alive te installeren.
  • De Always on Display-functie van Android toont de informatie op het scherm, zelfs als het apparaat slaapt.

Dit artikel leidt je door de drie belangrijkste manieren om het scherm actief te houden op je Android-smartphone of -tablet. Het bevat instructies voor het wijzigen van de inactiviteitstimer, het gebruik van een Android-app om het scherm ingeschakeld te houden en wat u moet weten over de functie Always on Display.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Android-scherm niet wordt uitgeschakeld?

De eenvoudigste manier om het scherm van uw Android-apparaat langer aan te laten blijven, is door de ingebouwde slaapinstellingen aan te passen. De slaapstand schakelt het scherm van uw Android-apparaat automatisch uit wanneer het gedurende een bepaalde periode geen activiteit detecteert. Deze limiet kan worden verlengd tot 30 minuten.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Display.
  3. Tik op Sleep of Time-out scherm.

    Image
    Image
  4. Selecteer hoe lang je wilt dat het scherm van je Android-smartphone of -tablet aan blijft voordat het wordt uitgeschakeld vanwege inactiviteit. De wijziging wordt onmiddellijk van kracht.

    De maximaal toegestane tijd is 30 minuten.

Sommige versies van Android hebben ook een Screen attention-functie op het Screen timeout scherm die u kunt aanpassen om te voorkomen dat uw apparaat draait uit als je ernaar kijkt.

Hoe houd ik mijn Android-scherm altijd aan met een app?

Als je wilt dat je Android-tablet of -smartphone langer dan 30 minuten aan blijft, kun je een app installeren om het scherm voor onbepaalde tijd of voor een langere ingestelde tijd, zoals een uur of twee, aan te houden.

Als u het scherm van uw Android-apparaat langere tijd aanhoudt, kan de batterij leeglopen, dus het is een goed idee om het aangesloten te houden en op te laden wanneer u dit doet.

Er zijn veel Android-apps ontworpen om het scherm aan te houden, maar voor dit voorbeeld gebruiken we Screen Alive. Het is volledig gratis te gebruiken en werkt zoals bedoeld.

Hier leest u hoe u Screen Alive kunt gebruiken om uw Android-scherm altijd aan te houden.

  1. Na het installeren van Screen Alive, open je de app en tik je op Doorgaan.
  2. Tik op de schakelaar naast Wijzigen van systeeminstellingen toestaan.
  3. Ga terug naar het startscherm van je Android-apparaat, zoek de app en open deze opnieuw.

  4. Tik op het gele bolpictogram in de rechterbenedenhoek.
  5. De Altijd instelling moet onmiddellijk worden geactiveerd. Tik op Aangepast om een specifieke inactiviteitsteller in te voeren.

    Je kunt de Screen Alive-app ook toevoegen aan je startscherm als een widget of aan je menu Snelle instellingen voor gemakkelijke toegang.

    Image
    Image
  6. Tik op het gloeilamppictogram om Screen Alive uit te schakelen en terug te keren naar de standaard slaapinstellingen van uw Android-tablet of smartphone.

De Always On Display-instelling van Android gebruiken om het scherm aan te houden

Veel Android-apparaten hebben een ingebouwde functie genaamd Always on Display waarmee basisinformatie, zoals de tijd en datum, op het scherm kan worden weergegeven, zelfs als het slaapt. De Always on Display-functie van Android verbruikt weinig batterijduur tijdens gebruik en kan handig zijn voor mensen die constant op hun smartphone tikken om de tijd te controleren.

Afhankelijk van de fabrikant van uw Android-apparaat en het besturingssysteem dat wordt gebruikt, kan de instelling iets anders heten, zoals Always-on Panel, Ambient Display , Always-On Display of Toon altijd tijd en info.

De Always on Display-instellingen van je Android-smartphone of -tablet zijn meestal te vinden in de app Instellingen.

Image
Image

De instelling moet kunnen worden gevonden door een van de volgende menuroutes te volgen vanuit de app Instellingen.

  • Display > Always on Display
  • Startscherm, Vergrendelscherm & Always-On Display > Always-On Display
  • Display > Lock screen

Eenmaal gevonden, tikt u op de optie om de functie Always on Display in te schakelen en de instellingen naar wens aan te passen.

FAQ

    Hoe houd ik mijn Android-scherm aan tijdens het opladen?

    U kunt de schermbeveiligingsinstelling gebruiken om uw scherm wakker te houden terwijl het apparaat wordt opgeladen. Ga naar Instellingen > Display > Screen Saver en selecteer een optie, zoals Foto's of Kleuren.

    Hoe luister ik naar YouTube met het scherm uit op mijn Android?

    Ga naar YouTube.com in een Firefox- of Chrome-browservenster, selecteer het menu en kies DesktopsiteZoek de video waarnaar u wilt luisteren, open deze in de modus Volledig scherm en keer terug naar het startscherm. Veeg het controlecentrum omhoog, tik op Play en veeg het controlecentrum omlaag om de video op de achtergrond af te spelen.

Aanbevolen: