Is Alexa veilig om te gebruiken?

Inhoudsopgave:

Is Alexa veilig om te gebruiken?
Is Alexa veilig om te gebruiken?
Anonim

Met de virtuele assistent van Amazon kun je je slimme huis bedienen met spraakopdrachten, maar is Alexa veilig om te gebruiken? Lees meer over privacykwesties van Alexa en hoe je je Alexa-apparaat kunt beveiligen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle apparaten die de Alexa-stemassistent gebruiken, inclusief de Amazon Echo-, Echo Dot-, Fire TV- en Amazon Fire-tablets.

Bottom Line

Alexa maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om spraakherkenning te verbeteren en tegemoet te komen aan de gebruiker. Het meeste hiervan wordt bereikt door machine learning, maar Amazon heeft ook een menselijk kwaliteitscontroleteam dat gebruikersopnames beoordeelt om de nauwkeurigheid van Alexa te garanderen. Het is theoretisch ook mogelijk voor hackers om toegang te krijgen tot uw spraakopnamen.

Hoe u uw privacy kunt beschermen met Alexa

In 2019 introduceerde Amazon een nieuw beveiligingsbeleid en nieuwe functies om de privacy van Alexa-gebruikers te beschermen. Deze verbeteringen omvatten sterkere beperkingen op de soorten gegevens waartoe menselijke reviewers toegang hebben. Gebruikers kunnen zich zelfs afmelden voor spraakopname en menselijke beoordelingen. U kunt nu ook de volgende spraakopdrachten gebruiken:

  • "Alexa, verwijder alles wat ik vandaag heb gezegd."
  • "Alexa, vertel me wat je hebt gehoord."
  • "Alexa, waarom deed je dat?"

Je moet je Echo-apparaten uit de buurt van ramen houden, zodat niemand buiten je gesprekken met Alexa kan afluisteren. Voor Alexa-apparaten die met je meereizen, zoals Echo Frames, Echo Loop en Echo Buds, moet je ze uitschakelen als je ze niet gebruikt. Het is het beste om de microfoon en internetverbinding uit te schakelen op elk Alexa-apparaat dat niet in gebruik is.

De Amazon Echo Show 8 bevat een privacysluiter voor de camera, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat Alexa of iemand anders je bespioneert.

Hoe Alexa-spraakopname automatisch te verwijderen

Hoewel het mogelijk is om je Alexa-geschiedenis handmatig te verwijderen, kun je ook spraakopnamen zo instellen dat ze na een bepaalde tijd automatisch worden verwijderd. U kunt zich zelfs helemaal afmelden voor spraakopname:

  1. Open de Alexa-app op je mobiele apparaat en tik op het pictogram Hamburger Menu in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Tik op Instellingen in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en tik op Alexa Privacy.

    Image
    Image
  4. Tik op Beheer je Alexa-gegevens.
  5. Tik op Uit naast Opnamen automatisch verwijderen.
  6. Kies hoe lang je wilt dat Alexa je opname bewaart en tik vervolgens op Bevestigen.
  7. Tik op de tuimelschakelaar naast Gebruik spraakopnamen om Amazon-services te verbeteren en nieuwe functies te ontwikkelen als u zich wilt afmelden voor spraakopnamen.

    Image
    Image

    Als u deze functie uitschakelt, worden de spraakherkenningsmogelijkheden van Alexa beperkt.

Andere privacyproblemen bij Alexa

Alexa en andere virtuele assistenten luisteren altijd zodat ze kunnen reageren op je spraakopdrachten. De opname begint pas nadat je een van de startwoorden "Alexa", "Amazon", "Computer", "Echo" of "Ziggy" hebt uitgesproken, maar het is gemakkelijk om de virtuele assistent per ongeluk te activeren. Gelukkig kun je Alexa's wekwoord wijzigen om te voorkomen dat je haar per ongeluk aanzet. Elk apparaat waarmee Alexa kan synchroniseren, kan ook informatie over jou verzamelen, dus je moet stappen ondernemen om te voorkomen dat je slimme huis wordt gehackt.

Politiebureaus kunnen gegevens opvragen die door bedrijven als Amazon zijn verzameld om mogelijke misdaden te onderzoeken. Amazon heeft bijvoorbeeld samengewerkt met wetshandhavers door videobeelden te bewijzen die zijn vastgelegd door het slimme beveiligingssysteem Ring Doorbell.

Amazon beweert dat het geen klantgegevens deelt met adverteerders, maar dit kan veranderen.

Hoe u de privacy van uw kind kunt beschermen tegen Alexa

Amazon heeft onlangs Alexa Communications for Kids geïntroduceerd, een functie voor ouderlijk toezicht voor de Echo Dot Kids Edition en de Kindle Fire HD Kids Edition. Ouders hebben nu volledige controle over met wie hun kinderen kunnen praten op hun Echo-apparaten door specifieke contacten op de witte lijst te zetten. Met Fire-tablets die voor kinderen zijn gemaakt, kunnen ouders ook beperkingen instellen voor apps en internetgebruik.

Als je Amazon FreeTime hebt, kun je de geschiedenis van je kind volgen en beperkingen instellen vanuit het Amazon Parent Dashboard.

Aanbevolen: