Veilig een iPhone gebruiken in de sneeuw en kou

Inhoudsopgave:

Veilig een iPhone gebruiken in de sneeuw en kou
Veilig een iPhone gebruiken in de sneeuw en kou
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een omvangrijk, stevig, geïsoleerd of zelfs thermisch iPhone-hoesje en overweeg een schermbeschermer toe te voegen.
  • Bewaar je telefoon dicht bij je lichaam in een binnenzak, in je kleding of in snowboots om hem warmer te houden.
  • Houd je iPhone bedekt als het koud is en overweeg in plaats daarvan AirPod-, hoofdtelefoon- of Siri-bedieningselementen te gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je een iPhone veilig kunt gebruiken in de sneeuw of bij koud weer. Er zijn verschillende manieren om je telefoon warm te houden en hem te beschermen tegen extreem lage, mogelijk schadelijke temperaturen.

Een iPhone gebruiken in de winter

Hieronder vindt u enkele tips over wat u moet doen als u zich in een situatie bevindt waarin uw mobiele apparaat moeite heeft om warm te blijven.

Het is niet veilig om warmte op je iPhone/iPod te richten om hem warm te houden. Houd er bijvoorbeeld geen vlam naast! Niet alleen zou je het apparaat gemakkelijk kunnen oververhitten, je zou het hoogstwaarschijnlijk ook inconsistent opwarmen, wat problemen kan veroorzaken.

Geef het een zaak

Sneeuwdagen zijn vaak vochtig, vooral als de sneeuw op je lichaam smelt of je je in het zweet werkt door veel te bewegen. Je telefoon in de sneeuw laten vallen is nog een reden om een iPhone-hoesje te gebruiken.

Image
Image

Er zijn zoveel iPhone-hoesjes beschikbaar dat het geen probleem zou moeten zijn om er een te vinden. Ze zijn echter allemaal anders gebouwd. Omdat je je iPhone of iPod warm wilt houden, moet je geen erg dunne hoes kiezen, anders zou je bang zijn dat deze snel beschadigd raakt in natte omstandigheden, zoals een leren iPhone-hoes.

Kies in plaats daarvan voor een omvangrijke, robuuste of geïsoleerde hoes - OtterBox-hoesjes zijn normaal gesproken behoorlijk fors, en misschien heb je zelfs geluk met het vinden van een thermische smartphone-hoes zoals deze van Amited. Iets met een schermbeschermer is ook handig als je je zorgen maakt dat je je apparaat in de sneeuw laat vallen.

Recente iPhone-modellen, zoals de iPhone X- en XS-serie, hebben een ingebouwde waterdichtheid die ze zal beschermen tegen kleine hoeveelheden winterwater. Een goede koffer is nog steeds belangrijk, maar voor dit doel minder bij deze modellen.

Houd het dicht bij je lichaam

Je lichaam is waarschijnlijk het warmste om je heen als je het koud hebt, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je iPhone of iPod zo dicht mogelijk bij je huid ligt om de temperatuur op peil te houden.

Dit betekent dat je hem niet aan een armband moet dragen of te lang in je hand moet dragen. Stop je iPhone/iPod in plaats daarvan in een binnenzak van je jas of zelfs in je kleding, vlak naast je lichaam.

Een andere manier om je iPhone op te bergen tijdens het skiën of een andere activiteit bij koud weer, is door hem in een van je snowboots te steken, zo comfortabel mogelijk naar beneden. Als je laarzen spanbanden hebben, zorg er dan voor dat ze superveilig zijn om te voorkomen dat je telefoon eruit v alt.

Als je lichaamswarmte opbouwt door te sporten, kun je je apparaat dichter bij het ideale temperatuurbereik houden.

Laat het bedekt, zelfs tijdens het gebruik

Je iPhone uit zijn warme plaats halen en hem aan de kou blootstellen, en vice versa, keer op keer, is niet goed voor hem en zal de batterij sneller leegmaken. Je telefoon zet uit als hij warm is en krimpt als hij koud is, en dat is niet hoe hij zich zou moeten gedragen.

Image
Image

Je telefoon in je zak of jas laten zitten, betekent niet dat je hem niet meer hoeft te gebruiken in de kou. Je kunt verschillende functies gebruiken via je koptelefoon, zoals Siri oproepen en het afspelen van muziek regelen.

Over een koptelefoon gesproken, je zou geen problemen moeten ondervinden bij het gebruik ervan zoals je normaal zou doen. Misschien geeft u zelfs de voorkeur aan een over-ear hoofdtelefoon, omdat deze uw oren wat extra warmte geeft.

iPhone-temperatuurrichtlijnen

32-95 graden Fahrenheit (0-35 C) is wat Apple de omgevingstemperatuur aanbeveelt om te voorkomen dat je apparaat te koud wordt. Dat is echter veel gemakkelijker gezegd dan gedaan als je in winters weer bent en misschien naar temperaturen gaat die veel lager zijn dan 32 F.

Je laptop meebrengen? We hebben ook tips voor koud weer voor laptops.

Wat te doen als je iPhone nat wordt

Ondanks onze beste bedoelingen en voorzorgsmaatregelen, worden onze apparaten soms nat. Of ze nu in een sneeuwbank vallen of een drankje op ze krijgen in de skihut, je kunt binnen een fractie van een seconde eindigen met een door vocht beschadigde iPhone of iPod.

Als je apparaat nat wordt, is dat niet per se het einde van de wereld. Er zijn echter enkele specifieke stappen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat het niet beschadigd raakt.

Aanbevolen: