Avira Rescue System Review (gratis opstartbare AV-tool)

Inhoudsopgave:

Avira Rescue System Review (gratis opstartbare AV-tool)
Avira Rescue System Review (gratis opstartbare AV-tool)
Anonim

Avira Rescue System is een gratis opstartbaar antivirusprogramma dat u vanaf een schijf kunt uitvoeren voordat het besturingssysteem opstart. Het heeft een vertrouwde, aanwijzen-en-klik-interface die het gebruik ervan eenvoudig en intuïtief maakt.

Wat we leuk vinden

  • Gewone, grafische gebruikersinterface.
  • Scan gecomprimeerde bestanden.
  • Inclusief andere gratis tools.

Wat we niet leuk vinden

  • Misschien problemen met updaten.
  • Opent niet altijd correct.

Avira Rescue System installeren en gebruiken

Avira's opstartbare AV-tool wordt gedownload als een ISO-bestand. Zodra het op uw computer staat, moet het op een schijf worden gebrand, waarna uw computer opnieuw moet worden opgestart, zodat u kunt opstarten naar Avira Rescue System voordat het besturingssysteem wordt gestart.

Het eerste scherm bij het opstarten naar de schijf vraagt of je het programma wilt starten of normaal wilt opstarten vanaf je harde schijf. Het is duidelijk dat u de eerste optie wilt kiezen, dus druk op Enter op de Start Avira Rescue System optie.

Kort na het laden van enkele noodzakelijke bestanden, zal het programma enkele zelfcontroles uitvoeren en zich voorbereiden op het gebruik ervan. Je komt terecht op een desktop-achtige interface, net als Windows, maar het is eigenlijk Ubuntu. Open de virusscanner om aan de slag te gaan.

Image
Image

Gedachten over Avira Rescue System

We houden ervan hoe gemakkelijk het is om te gebruiken. De volledige desktopervaring zorgt ervoor dat het erg comfortabel en vertrouwd aanvoelt, en de toevoeging van muisondersteuning versterkt dat alleen maar.

Tijdens het scannen kun je het aantal gevonden virussen in re altime zien, samen met het aantal gescande bestanden en de verstreken tijd, net als een antivirusprogramma dat je op je bureaublad zou gebruiken.

Sommige opstartbare antivirusprogramma's laten je bepaalde delen van je computer scannen, zoals alleen het register of bepaalde mappen. Deze scant al je bestanden.

Updates zijn belangrijk voor alle antivirusprogramma's en helaas lijkt Avira Rescue System problemen te hebben met updaten. We hebben ook pech gehad om de daadwerkelijke virusscanner te openen. Andere programma's zoals de browser werken prima, maar de virusscanner loopt soms vast en wordt niet volledig geladen.

Aanbevolen: