Facebook herontwerpt instellingenpagina, Scatters privacy-opties

Facebook herontwerpt instellingenpagina, Scatters privacy-opties
Facebook herontwerpt instellingenpagina, Scatters privacy-opties
Anonim

Facebook heeft woensdag aangekondigd dat het is begonnen met het uitrollen van een herontwerp van zijn instellingenpagina, waarbij wordt beweerd dat het "… tools gemakkelijker te vinden wil maken".

Dit nieuwe herontwerp heeft ertoe geleid dat sommigen, zoals de technische nieuwssite TechCrunch, sceptisch zijn over de doelen van Facebook. TechCrunch wees erop dat Facebook in 2018 een beslissing heeft genomen om privacytools gemakkelijker vindbaar te maken door ze te centraliseren in Privacy Shortcuts. Door de nieuwe richting lijkt het erop dat Facebook op die eerdere beslissing is teruggekomen.

Image
Image

De nieuwe locatie van de privacy-instellingen is onbekend, en TechCrunch wijst erop dat gebruikers het nieuwe instellingenmenu moeten doorzoeken om erachter te komen hoe ze de privacy kunnen configureren.

Het herontwerp van Instellingen heeft ook verschillende andere instellingen verplaatst, zodat ze naast gerelateerde onderwerpen staan. Instellingen worden nu gegroepeerd in zes verschillende categorieën: Account, Voorkeuren, Publiek, Zichtbaarheid, Toestemmingen, Uw gegevens, en Gemeenschapsnormen en Juridisch Beleid.

De nieuwsfeed staat nu bijvoorbeeld onder Voorkeuren. Facebook beweert dat het ook de zoekfunctie voor Instellingen heeft verbeterd om het vinden van bepaalde configuraties gemakkelijker te maken.

Volgens Facebook zijn de nieuwe categorieën gemaakt en benoemd om sterk te lijken op 'mentale modellen van mensen', verwijzend naar de categorie waaraan een gebruiker zou denken bij het zoeken naar een specifieke instelling. Deze beslissing is genomen op basis van gegevens van TTC Labs, een online gegevensbron die eigendom is van Facebook.

Image
Image

Facebook heeft een "Privacy Checkup"-snelkoppeling gemaakt die zich in de rechterbovenhoek van de nieuwe bestemmingspagina zal bevinden voor gemakkelijke toegang tot privacy-instellingen.

TechCrunch theoretiseert dat het herontwerp een manier is om mensen weg te duwen van die privacy-instellingen. Een studie gepubliceerd in 2018 door de Noorse Consumentenraad beschrijft de manieren waarop technologiebedrijven zoals Facebook mensen wegleiden van privacy en ze manipuleren om gevoelige gegevens op te geven.

Aanbevolen: