Hoe maak je een snelkoppeling op Android

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een snelkoppeling op Android
Hoe maak je een snelkoppeling op Android
Anonim

Wat te weten

  • Om het pictogram van een Android-app aan je startscherm toe te voegen: op sommige telefoons houd je het pictogram lang ingedrukt en selecteer je Toevoegen aan huis op andere, houd je de app ingedrukt en sleep het naar het startscherm.
  • Houd een app-pictogram lang ingedrukt, druk vervolgens lang op de naam van een functie en sleep deze naar je startscherm om een snelkoppeling naar een app-functie te maken.
  • Om een website-snelkoppeling op Android te maken, opent u de site in Chrome, tikt u op het weglatingsteken en selecteert u Toevoegen aan startscherm.

In deze handleiding worden alle stappen uitgelegd voor het toevoegen van een app-pictogram aan het startscherm van een Android-tablet of smartphone, hoe u een snelkoppeling naar een website maakt en wat u moet doen om een snelkoppeling naar een Android-app-functie te maken.

Hoe plaats ik een pictogram op mijn startscherm?

Je kunt een snelkoppeling voor elke app toevoegen aan je Android-startscherm zolang je de app hebt geïnstalleerd. Hier is hoe het te doen.

  1. Open de lijst met al je apps.

    Dit kan meestal worden gedaan door op het pictogram te tikken dat eruitziet als een witte cirkel met zes blauwe stippen erin of door omhoog te vegen vanaf de onderkant van de telefoon.

  2. Zoek de app waarvoor je een snelkoppeling wilt maken en druk lang op het pictogram.
  3. Tik op Toevoegen aan home.

    Op sommige Android-apparaten moet je het pictogram lang ingedrukt houden en de app naar het startscherm slepen.

    Image
    Image
  4. Het pictogram van de app zou dan in de rechterbovenhoek van uw startscherm op uw Android-tablet of -smartphone moeten verschijnen. Houd het app-pictogram lang ingedrukt en sleep het naar waar u het wilt hebben.

Hoe maak ik een snelkoppeling voor een app-functie?

Sommige Android-apps ondersteunen functies die toegankelijk zijn door lang op hun app-pictogram te drukken. Deze functies kunnen als een apart pictogram op uw Android-startscherm worden vastgezet om als snelkoppeling naar die specifieke taak te fungeren.

  1. Druk lang op de app waarvoor je een snelkoppeling wilt maken.
  2. Er zou een menu met beschikbare app-functies moeten verschijnen. Houd de functie waarvoor u een snelkoppeling wilt maken lang ingedrukt en sleep deze naar uw startscherm.

    Image
    Image
  3. Verplaats het snelkoppelingspictogram naar de gewenste positie en laat uw vinger los. Het pictogram werkt nu als een snelkoppeling die de Android-app opent en onmiddellijk die ene specifieke functie activeert.

    Image
    Image

Hoe maak ik een snelkoppeling naar een website op Android?

Net zoals je snelkoppelingen kunt maken voor apps en app-functies op Android-tablets en mobiele telefoons, kun je ook snelkoppelingen naar websites toevoegen aan het startscherm van je apparaat.

Voor dit voorbeeld gebruiken we de Google Chrome-app die vooraf is geïnstalleerd op de meeste Android-apparaten. U kunt ook snelkoppelingen naar websites maken met een aantal andere Android-webbrowser-apps die vergelijkbare stappen gebruiken, hoewel de formulering enigszins kan verschillen.

Hier leest u hoe u een snelkoppeling naar een website vastzet op uw Android-startscherm.

  1. Open de Google Chrome-webbrowser en navigeer naar de website die u op uw startscherm wilt vastzetten.
  2. Tik op het ellipspictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Tik in het menu op Toevoegen aan startscherm.

    Image
    Image
  4. Voer een aangepaste naam in voor de website.

    Deze naam is het woord of de woorden die onder de snelkoppeling op je startscherm verschijnen (korter is beter).

  5. Tik op Toevoegen.

    Image
    Image
  6. Tik op Toevoegen aan startscherm of Automatisch toevoegen om de snelkoppeling toe te voegen aan de linkerbovenhoek van uw startscherm. U kunt ook lang op het pictogram drukken en het snelkoppelingspictogram van de website handmatig plaatsen.

    Welke optie je ook kiest, je kunt het snelkoppelingspictogram daarna handmatig verplaatsen naar waar je maar wilt.

    Image
    Image

Hoe maak ik een snelkoppeling naar het startscherm van mijn Android?

Het is niet nodig om een snelkoppeling naar je startscherm te maken, aangezien alle Android-apparaten ingebouwde manieren hebben om terug te keren naar je startscherm, ongeacht welke app je gebruikt of welke video je bekijkt.

Image
Image

Om terug te keren naar je startscherm, tik je op de startknop. Afhankelijk van uw Android-smartphone of -tablet kan het eruitzien als een cirkel of een horizontale lijn. Het bevindt zich altijd onder het scherm.

Als alternatief kunt u met sommige Android-smartphones terugkeren naar uw startscherm door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen.

Hoe verwijder ik snelkoppelingen op Android?

Om een snelkoppeling van uw Android-startscherm te verwijderen, houdt u het pictogram lang ingedrukt en tikt u op Verwijderen in het pop-upmenu. Op de Google Pixel en andere versies van Android moet u echter mogelijk lang op het pictogram drukken en het vervolgens slepen naar het gebied Remove bovenaan het scherm.

Dit proces verwijdert alleen het pictogram voor de snelkoppeling. Om de app van uw Android-smartphone of -tablet te verwijderen, tikt u in hetzelfde menu op Verwijderen. Of als je een Pixel gebruikt, moet je het app-pictogram naar het Uninstall-gedeelte boven aan het scherm slepen.

FAQ

    Hoe maak ik een snelkoppeling voor een gedownload bestand op Android?

    Ga in de app Mijn bestanden naar de map Downloads en selecteer het bestand. Tik vervolgens op de drie stippen in de rechterbovenhoek en kies Snelkoppeling toevoegen in het vervolgkeuzemenu. Houd er echter rekening mee dat deze optie niet op alle Android-apparaten wordt ondersteund.

    Hoe maak ik een contactsnelkoppeling op mijn Android-startscherm?

    U kunt snelkoppelingen voor contacten toevoegen als Android-widgets. Kies in het Widget-menu Contacten om een contactpersoon aan uw startscherm toe te voegen.

    Wat zijn de ingebouwde snelkoppelingen op mijn Android-startscherm?

    Android wordt geleverd met veel ingebouwde snelkoppelingen voor bellen, foto's maken, sms'en en meer. Op veel Android-apparaten kun je je telefoon ook met gebaren bedienen.

    Hoe vind ik verborgen apps op mijn Android?

    Tik in de app-lade op de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Apps verbergen om je verborgen Android-apps te bekijken. Als je de optie Apps verbergen niet ziet, heb je geen verborgen apps.

Aanbevolen: