Wat was Game Center en wat is ermee gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat was Game Center en wat is ermee gebeurd?
Wat was Game Center en wat is ermee gebeurd?
Anonim

Apple's iOS is een toonaangevend platform voor mobiele videogames. De games die beschikbaar zijn voor de iPhone en iOS zijn vermakelijk, maar gamers en ontwikkelaars hebben geleerd dat games nog beter zijn als ze rechtstreeks met vrienden via internet worden gespeeld. Dat is waar Apple's Game Center van pas komt.

De Game Center-app is geïntroduceerd in iOS 4.1. Apple stopte met de app in iOS 10 en verplaatste enkele van zijn functies naar iOS.

Wat is Game Center?

Game Center is een reeks gamespecifieke functies die je kunt gebruiken om mensen te vinden om tegen te spelen. Je kunt je statistieken en prestaties ook vergelijken met die van andere spelers.

Voor Game Center is iOS 4.1 of hoger vereist, tot en met iOS 10. Als het apparaat dat ouder is dan iOS 10, kan het Game Center erop hebben.

Je hebt ook een Apple ID nodig om een Game Center-account in te stellen. Omdat Game Center in deze versies van iOS is ingebouwd, hoeft u niets anders te downloaden dan compatibele games.

Game Center werkt ook op de Apple TV en sommige versies van macOS.

Wat is er met Game Center gebeurd in iOS 10 en hoger?

Bij de introductie was Game Center een op zichzelf staande app. Die aanpak veranderde met iOS 10 toen Apple stopte met de Game Center-app. In plaats van de app heeft Apple een aantal Game Center-functies onderdeel van iOS gemaakt.

De Game Center-functies die mogelijk beschikbaar zijn voor gebruikers zijn:

  • Leaderboards
  • Uitdagingen voor andere spelers
  • In-game prestaties
  • Prestaties delen
  • Gameplay-opname

Vorige Game Center-functies die niet langer beschikbaar zijn, zijn onder meer:

  • Status
  • Profielfoto
  • Mogelijkheid om vrienden toe te voegen
  • Mogelijkheid om de games en statistieken van vrienden te zien

Vertrouwen op app-ontwikkelaars om Game Center te ondersteunen, maakt het gebruik van deze functies lastig. Ontwikkelaars kunnen alle Game Center-functies ondersteunen, sommige of helemaal geen. Er is geen consistente ervaring met Game Center en het is moeilijk om te weten welke functies eventueel bij een game worden geleverd voordat u deze downloadt.

Beheer je Game Center-account

Game Center gebruikt dezelfde Apple ID die je gebruikt om te kopen in de iTunes Store of de App Store. Maak desgewenst een nieuw account aan, maar het is niet nodig. Hoewel Game Center niet langer als app bestaat, kun je sommige aspecten van je Game Center-account beheren:

  1. Tik op het iPhone-startscherm op Instellingen.
  2. Selecteer Game Center.
  3. Zet de Game Center tuimelschakelaar aan.

    Image
    Image
  4. Schakel de Spelers in de buurt in om rechtstreekse games te spelen met gamers in de buurt.

    Je moet een Game Center-compatibele game hebben en verbonden zijn met wifi of Bluetooth om met een andere speler te kunnen spelen.

  5. Tik in het gedeelte Game Center Profile op je naam om je profiel te openen. Deze naam is hoe je wordt geïdentificeerd door andere gamers die je uitnodigen voor games.
  6. Tik in het profielscherm op het veld Bijnaam en typ een nieuwe naam of bijnaam.
  7. Tik op Gereed.

Een wijziging aan Game Center in iOS 10 en hoger is dat individuele vrienden niet kunnen worden toegevoegd aan of verwijderd uit je Game Center-netwerk op de iPhone. De enige optie is om elke Game Center-vriend die je hebt te verwijderen. Omdat er geen manier is om vrienden toe te voegen, moet je ervoor zorgen dat dit is wat je wilt voordat je het doet. Om vrienden te verwijderen, ga je naar het Game Center-scherm, tik je op Vrienden en selecteer je Alles verwijderen

Game Center-compatibele games krijgen

Het vinden van Game Center-compatibele games was vroeger eenvoudig: je kon ze doorbladeren of zoeken in de Game Center-app. Ze waren ook duidelijk gelabeld in de App Store met een Game Center-pictogram.

Nu geven games nergens duidelijk aan dat ze deze functies ondersteunen. Het vinden ervan is vallen en opstaan. Zoek in de App Store naar game center om compatibele games te vinden die een aantal Game Center-functies bieden.

Bottom Line

Als je een game start die Game Center ondersteunt, schuift er een klein bericht naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm met het Game Center-pictogram (vier in elkaar grijpende gekleurde bollen). Het bericht zegt Welkom terug en toont uw Game Center-gebruikersnaam. Als je dat bericht ziet, ondersteunt de app bepaalde Game Center-functies.

Multiplayer-spellen en uitdagingen

Omdat niet alle games die Game Center ondersteunen alle functies bieden, zijn de instructies voor het gebruik van die functies onvolledig of inconsistent. Verschillende games implementeren de functies op verschillende manieren, dus er is niet één manier om ze te vinden en te gebruiken.

Veel games ondersteunen multiplayer-games, onderlinge confrontaties en uitdagingen. In Uitdagingen nodig je je Game Center-vrienden uit om je scores of prestaties in een game te verbeteren. Het vinden van deze functies is in elk spel anders, maar goede plekken om te zoeken zijn in leaderboard- en prestatiegebieden onder een Challenges-tabblad.

Bekijk je statistieken

Veel Game Center-compatibele games houden je prestaties en prijzen bij. Om deze statistieken te bekijken, ga je naar het leaderboard of de prestaties van de app. Het wordt aangegeven met een pictogram dat is gekoppeld aan winnen of statistieken zoals een kroon, trofee of een knop met het label Game Center in een optiemenu of in de menu's met statistieken en doelstellingen. Nadat je dit gedeelte in het spel hebt gevonden, kunnen er andere opties zijn, waaronder:

  • Achievements: dit zijn je in-game successen. Elke game heeft een andere reeks prestaties voor bepaalde doelen of taken. Ze worden hier gevolgd.
  • Leaderboards: dit toont je positie op verschillende criteria in vergelijking met je Game Center-vrienden en alle spelers van het spel.

Schermopnamen maken in Game Center

IOS 10 heeft Game Center drastisch veranderd, maar het leverde wel één voordeel op: de mogelijkheid om gameplay op te nemen om te delen met anderen. In iOS 10 en hoger moeten game-ontwikkelaars deze functie specifiek implementeren. In iOS 11 en hoger is schermopname een ingebouwde functie van iOS. Zelfs voor games met ingebouwde functionaliteit varieert het proces.

Een schermopname maken:

  1. Tik op het camera-pictogram of de record-knop. De details kunnen in verschillende games verschillen.
  2. Tik in het camera- of opnamevenster op Opnamescherm.
  3. Als je klaar bent met opnemen, tik je op Stop.

Beperk of schakel Game Center uit

Ouders die zich zorgen maken over de online interactie van hun kinderen met vreemden, kunnen de ouderlijke beperkingen van Game Center gebruiken om multiplayer- en vriendenfuncties uit te schakelen. Met deze functie kunnen kinderen statistieken en prestaties bijhouden, maar isoleert ze tegen ongewenste of ongepaste contacten.

Omdat Game Center niet langer een op zichzelf staande app is, kun je deze of de functies ervan niet verwijderen. Als je niet wilt dat deze functies beschikbaar zijn, stel dan de ouderlijke beperkingen in.

FAQ

    Hoe kun je Game Center opnieuw installeren?

    Er is geen manier om de Game Center-app opnieuw te installeren als je iOS 10 en hoger gebruikt, aangezien de functies ervan nu zijn ingebouwd in iOS en iPadOS. Maar je kunt naar Instellingen > Game Center gaan en je opnieuw aanmelden bij je account om het te herstellen en spelgegevens zoals klassementen en prestaties te herstellen.

    Hoe meld je je af bij Game Center?

    Ga naar de app Instellingen en tik op Game Center. Tik vervolgens op Afmelden.

Aanbevolen: