Wat is VoLTE en hoe werkt bellen in HD ermee?

Inhoudsopgave:

Wat is VoLTE en hoe werkt bellen in HD ermee?
Wat is VoLTE en hoe werkt bellen in HD ermee?
Anonim

Voice over Long-Term Evolution gebruikt het 4G LTE-netwerk om high-definition spraakoproepen te bieden. De meeste grote draadloze mobiele providers in de Verenigde Staten ondersteunen de VoLTE-standaard.

VoLTE wordt beschouwd als onderdeel van een reeks uitgebreide communicatiediensten, waaronder videogesprekken, instant messaging, aanwezigheid (waardoor vooraf goedgekeurde contacten uw beschikbaarheid voor een chatsessie of oproep kunnen zien), bestandsoverdracht, re altime taalvertaling en video-voicemail.

VoLTE biedt duidelijkere spraakoproepen

VoLTE biedt spraakoproepen van hoge kwaliteit met minimaal achtergrondgeluid. VoLTE-oproepen worden over het algemeen ook als betrouwbaarder en stabieler beschouwd, omdat ze minder snel de verbinding verbreken of problemen ondervinden.

Image
Image

VoLTE gebruikt de LTE-standaard voor netwerktransmissies via het 4G draadloze netwerk, waardoor mobiele providers efficiënter communicatiediensten aan hun klanten kunnen leveren, of dat nu telefoongesprekken, videogesprekken, sms-berichten of iets anders is. Met VoLTE wordt spraak gewoon een andere vorm van gegevens die via het mobiele breedbandnetwerk reizen. Dit is een stap vooruit ten opzichte van de oudere methode voor het beheren van smartphonecommunicatie, waarbij spraak en data via afzonderlijke netwerken werden getransporteerd en mobiele providers niet zo'n hoge servicekwaliteit voor de spraakcommunicatie konden garanderen.

Omdat VoLTE op hetzelfde netwerk leeft als andere datacommunicatie, werken zowel spraak- als dataverbindingen terwijl u in gesprek bent.

Toen mobiele telefoons begin jaren tachtig debuteerden, gebruikten ze spraakspecifieke coderingsschema's om gegevens tussen het apparaat en een toren te verplaatsen. Dataverbindingen werden pas in het begin van de jaren 2000 standaard. De reden dat VoLTE een betere gesprekskwaliteit levert, is een functie van de zeer oude, minder geavanceerde protocollen voor mobiele spraak in vergelijking met de nieuwere protocollen voor mobiele data.

Wat u nodig hebt om VoLTE te gebruiken

Om te profiteren van VoLTE, moeten zowel jij als de persoon met wie je spreekt een relatief recente smartphone gebruiken. Aan de iPhone-kant ondersteunt elk model van de iPhone 6 of 6S of hoger native VoLTE-oproepen. Voor Android-apparaten ondersteunen modellen van de Samsung Galaxy S5 en de LG G2 tot recentere releases dit.

Je provider moet een VoLTE- of HD Calling-service aanbieden en je moet je daarvoor abonneren. De meeste vervoerders bieden ze nu aan als onderdeel van een basiscontract of als een vast product voor een kleine extra maandelijkse vergoeding.

Naast een huidige smartphone en een compatibele simkaart, moet iedereen die deelneemt aan het gesprek zich in een gebied bevinden dat VoLTE-dekking biedt. Oudere mobiele netwerken zoals 3G ondersteunen VoLTE niet.

Hoe VoLTE-service te activeren

Image
Image

Afhankelijk van hoe uw provider VoLTE beheert (sommige schakelen het automatisch in, andere niet), moet u mogelijk ook een specifieke instelling op uw smartphone activeren om te profiteren van VoLTE-bellen. Ga op een iPhone naar Instellingen > Cellular > Mobiele gegevensopties > LTE inschakelenVoor Android zijn de stappen voor het inschakelen van VoLTE afhankelijk van het apparaat dat je hebt. Neem contact op met uw provider voor specifieke stapsgewijze instructies voor het activeren van LTE op uw Android-apparaat.

Je hebt eigenlijk geen aparte app of speciale software nodig om een VoLTE-oproep te plaatsen als je aan de basisvereisten hebt voldaan.

VoLTE-interoperabiliteit

Volledige VoLTE-interoperabiliteit is niet standaard bij providers, dus ze maken nog niet allemaal verbinding met elkaars VoLTE-services. Als gevolg hiervan kunt u moeite hebben om een VoLTE-gesprek tot stand te brengen met iemand die een VoLTE-service gebruikt die nog niet compatibel is met die van uw provider. Om dezelfde reden kun je ook problemen tegenkomen bij het gebruik van VoLTE terwijl je naar het buitenland reist.

FAQ

    Wat is het VoLTE-pictogram op mijn telefoon?

    Het VoLTE-pictogram zou in de statusbalk van je telefoon moeten verschijnen als het beschikbaar is. Als je VoLTE wilt uitschakelen, ga dan naar de instellingen van je telefoon en zoek naar Mobiele netwerken. Tik vervolgens op uw primaire simkaart en schakel de VoLTE schakelaar uit.

    Wat is dual 4G VoLTE?

    Met dual-sim-telefoons kunt u tegelijkertijd twee simkaarten in één apparaat hebben. Dual 4G VoLTE maakt 4G-connectiviteit mogelijk op beide simkaarten, zodat u kunt schakelen tussen twee 4G-netwerken.

Aanbevolen: