Wat is er met Windows 9 gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Windows 9 gebeurd?
Wat is er met Windows 9 gebeurd?
Anonim

Microsoft heeft van oudsher een vrij stabiel versienummerschema gevolgd met hun besturingssystemen: Windows 7, dan Windows 8, en dan…Windows 10.

Wacht, wat?

Dat klopt. Ze sloegen gewoon Windows 9 over. Microsoft besloot eenvoudigweg om hun Windows 8-opvolger niet Windows 9 te noemen, maar ging in plaats daarvan voor Windows 10, dat oorspronkelijk de codenaam Threshold heette.

Image
Image

Maak je dus geen zorgen, je hebt geen belangrijke versie van Windows gemist. U hoeft iets genaamd "Windows 9" niet te downloaden en technisch gezien hoeft u niet eens echt te begrijpen waarom Microsoft het heeft overgeslagen.

Lees echter verder om meer te weten te komen over waarom de naam is overgeslagen en waarom je waarschijnlijk beter af bent met het downloaden van iets dat "Windows 9" heet.

Waarom heeft Microsoft Windows 9 overgeslagen?

Mary Jo Foley, die regelmatig verslag uitbrengt over Microsoft, legde het op deze manier uit in een stuk dat ze schreef op 30 september 2014, de dag van de aankondiging van Windows 10:

Maar Microsoft koos in plaats daarvan voor Windows 10 omdat ze wilden aangeven dat de komende Windows-release de laatste "grote" Windows-update zou zijn. In de toekomst is Microsoft van plan om regelmatig kleinere updates voor de Windows 10-codebase uit te voeren, in plaats van nieuwe grote updates uit te brengen. Windows 10 heeft een gemeenschappelijke codebase voor meerdere schermformaten, waarbij de gebruikersinterface is aangepast om op die apparaten te werken.

Later nieuws over Windows 10 bevestigde dit idee - dat Windows veel regelmatiger zal worden bijgewerkt. Dat betekent echter niet dat nieuwere versies van Windows uit beeld zijn; Windows 11 is daar een duidelijk voorbeeld van.

Alternatieve redenen zijn door anderen aangedragen, zoals dat 9 als een ongeluksgetal wordt beschouwd, dat het te dicht bij 10 is wat niet zo goed klinkt als 9 (d.w.z. een marketingstrategie), of dat Windows 8.1 zou Windows 9 heten, maar was dat niet, om welke reden dan ook.

Download "Windows 9" niet

Microsoft heeft geen versie van Windows uitgebracht met de naam "Windows 9", en we kunnen ons niet voorstellen dat ze dat ooit zouden doen. Dit betekent dat, zelfs als u een "download Windows 9"-link online vindt of een artikel over hoe u kunt updaten naar Windows 9, u moet onthouden dat deze niet bestaat.

Elke download genaamd Windows 9 is meer dan waarschijnlijk slechts een poging om uw computer met een virus te infecteren door zich voor te doen als een update voor Windows of als een "zeldzame Windows-versie" die alleen bepaalde gebruikers kunnen installeren. Dat, of de persoon die het deelt, heeft de download gewoon een verkeerde naam gegeven, maar dat is onwaarschijnlijk.

Als je al software hebt gedownload die zich voordoet als Windows 9, zorg er dan voor dat je nu je harde schijf scant. Er moet al een altijd actief programma voor virusbescherming op uw computer zijn geïnstalleerd en dit zou voldoende moeten zijn om de malware te verwijderen, maar als u extra voorzichtig bent of er geen hebt geïnstalleerd, moet u uw computer op malware scannen.

Windows Update-bronnen

Ook al bestaat Windows 9 niet, je kunt andere versies van Windows, zoals Windows 11 en Windows 10, geüpdatet en vrij van bugs houden met Windows Update.

Aanbevolen: