Waarom ik de nieuwe laserstofzuiger van Dyson wil

Inhoudsopgave:

Waarom ik de nieuwe laserstofzuiger van Dyson wil
Waarom ik de nieuwe laserstofzuiger van Dyson wil
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik kan niet wachten om Dysons nieuwe laserstofzuiger van $ 700 uit te proberen.
  • Dyson zegt dat de V15 het vuil dat het opvangt in re altime telt door een sensor te gebruiken om de hoeveelheid en de grootte van de deeltjes te registreren die het opzuigt.
  • De V15 gebruikt een unieke motor die tot 230 watt lucht aanzuiging genereert.
Image
Image

Ik heb een vreselijke fascinatie voor wat ik zal ontdekken zodra ik de nieuwe Dyson V15 Detect-stofzuiger in handen krijg.

Het is niet het vacuüm dat het probleem is. Omdat ik eerder een Dyson heb gehad, weet ik dat het een product van goede kwaliteit zal zijn. Ik maak me zorgen over wat ik te weten zal komen over de staat van mijn vloeren. De V15 schiet er een laser voor die vuil zichtbaarder maakt voor het menselijk oog.

Ik heb het gevoel dat de resultaten walgelijk zullen zijn, maar ik zal in ieder geval het vacuüm achter de laser laten inzoomen om alles op te zuigen dat niet op mijn vloeren zou moeten liggen. Tot nu toe leefde ik in een soort zalige onwetendheid over mijn vuiligheid sinds ik de goedkoopste stofzuiger gebruik die ik op Amazon kon vinden.

Als je het eenmaal ziet, kun je niet doen alsof er geen vuil is. Dyson integreerde een unieke sensor in het vacuüm om elk laatste beetje vuil te tellen.

Ken uw vuil

De $ 700 V15 maakt duidelijk dat onwetendheid geen gelukzaligheid is. Het bedrijf zegt dat de V15 het vuil dat het opvangt in re altime telt door een sensor te gebruiken om de hoeveelheid en grootte van de deeltjes te registreren, en het vervolgens opzuigt.

Er is een LCD-scherm aan de achterkant van het apparaat, dat een uitsplitsing naar deeltjesgrootte laat zien, en ze opdeelt in categorieën van meer dan 10 micron, groter dan 60 micron, groter dan 180 micron en groter dan 500 micron.

De V15 gebruikt een unieke motor die tot 230 watt lucht aanzuiging genereert, en 5-traps filtratie vangt 99,99% van de stofdeeltjes tot 0,3 micron op.

"Als ingenieurs is het onze taak om dagelijkse problemen op te lossen, en de afgelopen 12 maanden hebben we veel nieuwe problemen gecreëerd met meer tijd binnenshuis", legt James Dyson, hoofdingenieur en oprichter van Dyson, uit in een persbericht.

"We maken allemaal vaker schoon, proberen het extra huisstof te verwijderen, maar zijn wanhopig op zoek naar gemoedsrust dat onze huizen echt schoon zijn."

Het idee voor de V15 ontstond toen een Dyson-ingenieur opmerkte dat deeltjes in de lucht in hun huis glinsterden in de zon, beweert het bedrijf in het persbericht.

"Ze begonnen te onderzoeken hoe ze dit idee konden gebruiken en toepassen op het fijne stof dat we in ons huis niet kunnen zien", schreef het bedrijf. "Het team experimenteerde met laserlicht in het laboratorium om te testen hoe dit kon worden bereikt, en een nieuwe oplossing was geboren."

Dyson-ingenieurs integreerden een groene laserdiode - gekozen vanwege zijn vermogen om het beste contrast te bieden - in de reinigingskop, onder een hoek van 1,5 graden, 7,3 mm van de grond. Het bedrijf zegt dat de laser verborgen stof op de vloer onthult.

Als je het eenmaal ziet, kun je niet doen alsof er geen vuil is. Dyson integreerde een unieke sensor in het vacuüm om elk laatste beetje vuil te tellen. Koolstofvezelfilamenten in de reinigingskop nemen microscopisch kleine deeltjes op, die tot 15.000 keer per seconde worden opgemeten en geteld, zegt het bedrijf.

Het stof komt het vacuüm binnen en raakt de akoestische piëzosensor, waarna de kleine trillingen worden omgezet in elektrische signalen. De stofgrootte en hoeveelheid worden weergegeven op het ingebouwde LCD-scherm.

Beschouw de robot

Al deze statistieken deden me afvragen of er zoiets bestaat als te veel weten over je vuil. Als je alleen je vloeren wilt laten reinigen, is de V15 verre van de enige innovatieve stofzuiger op de markt. Wie zijn vloeren met fanatieke precisie wil reinigen, kiest vaak voor een nieuwe generatie reinigingsrobots.

Nette freaks die ook lui zijn, zouden de iRobot Roomba s9+ kunnen overwegen, die een basisstation heeft dat vuil opslaat, waardoor de s9+ zichzelf tot 60 dagen kan legen.

De s9+ leert de indeling van uw huis en maakt persoonlijke kaarten, zodat hij zelf kan navigeren. En als de batterij bijna leeg is, laadt hij zichzelf op en gaat hij verder waar hij was gebleven. Natuurlijk is al deze technologie niet goedkoop voor $ 1.099.

Als je een klein budget hebt, biedt de iLife A9-robotstofzuiger voor $ 219,99 een stemassistent. Het is ontworpen om harde vloeren en laagpolige tapijten schoon te maken.

Laat de lenteschoonmaak maar beginnen.

Aanbevolen: