Hoe geef je een karaokefeestje thuis

Inhoudsopgave:

Hoe geef je een karaokefeestje thuis
Hoe geef je een karaokefeestje thuis
Anonim

Karaoke bij u thuis hosten zorgt voor een gezellige avond. Niet alleen zijn uw gasten actief betrokken bij het entertainment, maar de sfeer is ook meer privé in vergelijking met karaoke in een bar of nachtclub. Leer hoe u uw thuisbioscoopsysteem kunt gebruiken voor een karaoke-avond.

Karaokemachine/speler

Image
Image

Je kunt karaokemachines vinden met in de fabriek geïnstalleerde songbibliotheken, verschillende microfooningangen, Bluetooth-connectiviteit, ingebouwde luidsprekers, speciale displays voor songteksten, aparte volume-/equalizerregelaars, opties voor nummeruitbreiding, aux-ingangen, AV-uitgangen, interne batterijen, kleurrijke lichtshowprojecties, compatibiliteit met meerdere digitale audioformaten, meegeleverde microfoons en meer.

Het mooie van veel van deze karaokemachines is dat ze plug-and-play zijn. Degenen die geen ingebouwd display voor songteksten hebben, kunnen worden aangesloten op een televisie of via een stereo-ontvanger voor thuis.

De meeste karaoke-machines ondersteunen het CD+G-formaat, wat in wezen een muziek-cd is die grafische afbeeldingen (liedteksten) samen met de audio weergeeft. Je kunt veel van dit soort cd's online vinden (bijvoorbeeld bij Amazon), met de beste hits per decennium, artiest of muziekgenre. Het is de gemakkelijkste manier om je verzameling karaokenummers uit te breiden.

Karaoke-app of abonnement

Image
Image

Karaoke-abonnementsservices kunnen grote waarde bieden in plaats van een hardware-investering. Sites zoals Karafun, Redkaraoke en KaraokeCloudPlayer laten mensen computers, laptops, tablets of smartphones gebruiken in plaats van een machine. De kosten van een basisabonnement (twee dagen, een week of maandelijks) zijn vaak minder dan één enkele CD+G-aankoop en kunnen op elk moment worden opgezegd.

Het geweldige aan karaoke-abonnementsservices is de onmiddellijke cloudtoegang tot duizenden nummers met een gebruiksvriendelijke interface, waardoor je niet hoeft te shufflen door muziek-cd's + G's of externe media-opslag.

Veel van deze services streamen draadloos muziek en songteksten naar tv's met Apple AirPlay, Google Chromecast of Amazon Fire TV. Sommige ondersteunen ook functies zoals offline synchronisatie, audiobediening, draadloze Bluetooth en ondersteuning voor tweede beeldschermen naast de standaard AV-ingang/uitgang, microfoon en luidsprekeraansluitingen.

Microfoons om te zingen

Image
Image

Hoewel het mogelijk is om akoestische karaoke te zingen, zullen de meesten liever een microfoon gebruiken. Het is niet nodig om een microfoon van studiokwaliteit te hebben voor karaoke, tenzij je van plan bent om van dit soort feesten een normaal iets te maken.

Bekabelde microfoons zijn het gemakkelijkst in te stellen, zolang het snoer niet in de weg zit (bijvoorbeeld dansen, tijdens optredens, voetverkeer). Anders zijn er microfoons die draadloze vrijheid bieden, maar ze kunnen duur zijn en ook wat meer moeite kosten om goed te installeren.

Maar wat er ook gebeurt, zorg dat er altijd ten minste twee microfoons beschikbaar zijn. Duetten zijn leuker (en minder angstaanjagend) dan solo-optredens, zelfs als de nummerkeuze oorspronkelijk niet voor twee personen was bedoeld.

En in het geval dat je maar één zanger tegelijk hebt, wordt de tweede microfoon een handige back-up voor het geval er iets met de eerste gebeurt of als het evenement een ceremoniemeester vereist.

Luidsprekers en ontvanger/versterker

Image
Image

Het wordt geen karaokefeest zonder een degelijk geluidssysteem. Gebruik bijna alle luidsprekers die je hebt, inclusief de draagbare draadloze soort of een stereopaar van hoge kwaliteit - de laatste wordt aanbevolen voor de beste karaoke-ervaring.

Terwijl sommige luidsprekers verbinding maken met een karaoke-speler of een apparaat waarop een karaoke-abonnementsservice wordt uitgevoerd, maakt u gebruik van de kracht van uw stereo-ontvanger voor thuis om substantiële aanpassingen van de geluidsuitvoer te voorkomen en om de audio te verbeteren door de equalizer-regelaars aan te passen.

Karaoke Geluidsmixer

Image
Image

Een geluidsmixer combineert verschillende ingangsbronnen. Sommige modellen bieden onafhankelijke volumeniveaus, terwijl andere het mogelijk maken om toon, echo, balans en frequentiebanden af te stemmen. Deze apparaten, vooral degenen die bedoeld zijn voor karaoke, bieden AV-uitvoer, zodat zowel muziek als video (voor het weergeven van songteksten) naar de juiste apparatuur gaat.

Deze mixers werken zowel met computers, laptops, smartphones en tablets als met karaokemachines en ontvangers.

Tips voor succesvolle karaoke thuis

Image
Image

Wilt u dat uw gasten de beste tijd hebben op uw feest? Hier zijn een paar ideeën:

  • Doe een dag of twee voor het feest een proefrit. Controleer alle audio-, video- en internetverbindingen nogmaals (vooral als je het feest verder van je draadloze netwerken houdt, zoals in de garage of achtertuin).
  • Geluidstest je systeem met de microfoons en zang. Het kan zijn dat je de niveaus moet aanpassen om het goed te krijgen.
  • Informeer je buren als beleefdheid.
  • Stel een algemene afspeellijst op om de feestvibe ononderbroken in stand te houden. Je kunt altijd op elk moment overschakelen naar een ander nummer.
  • Nodig je vrienden uit om speciale liedverzoeken te sturen voor het feest, zodat je geen tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar hen.
  • Overweeg het opzetten van teams voor competities, compleet met jurering en puntentelling.
  • Houd een heleboel kostuums, pruiken, rekwisieten en accessoires beschikbaar die iedereen kan gebruiken.

Aanbevolen: