Een functionele kantoorindeling voor twee personen maken

Inhoudsopgave:

Een functionele kantoorindeling voor twee personen maken
Een functionele kantoorindeling voor twee personen maken
Anonim

Een thuis- of satellietkantoor hoeft niet beperkt te zijn tot slechts één persoon. Indien correct geconfigureerd, kan elke ruimte - ongeacht de grootte - twee personen herbergen. Leer hoe u een functionele thuiskantoorruimte creëert die geschikt is voor twee. Het delen van een kantoorruimte, die steeds noodzakelijker wordt naarmate het aantal telewerkers en freelancers in het personeelsbestand toeneemt, vereist planning en organisatie.

Ruimte maken voor twee

Image
Image

Sommige overwegingen blijven hetzelfde voor zowel eenpersoons- als tweepersoonskantoren: de plaatsing van stopcontacten is van cruciaal belang voor de plaatsing van het bureau, deuropeningen beïnvloeden de verkeersstroom en ramen verminderen de zichtbaarheid van de computermonitor. In de meeste gevallen heeft elke persoon een bureau, stoel, archiefkast en eventueel een bezoekersstoel nodig. Een gedeelde alles-in-één scanner/printer is standaard kantoorapparatuur.

Overwegingen die uniek zijn voor tweepersoonskantoren zijn:

  • De apparatuur en meubels die worden gedeeld.
  • De workflow van elke persoon.
  • Of de inzittenden rechts- of linkshandig zijn (ja, dit maakt wel uit).

Elk van de voorbeeldlay-outs in dit artikel gebruikt een kamer met één deur en één raam, maar de lessen uit de lay-outs kunnen worden uitgebreid zodat ze in elke ruimte passen.

Face-to-face bureau-indeling

Image
Image

In deze kantoorindeling zijn de bureaus geplaatst waar de werknemers naar elkaar toekijken en zijn de archiefkasten in de hoeken geplaatst, uit de verkeersstroom. De scanner/printertafel bevindt zich in de buurt van de bureaus waar beide werknemers indien nodig toegang toe hebben.

Tegenovergestelde zij-indeling

Image
Image

Als de deur niet gecentreerd is, kunnen de bureaus op tegenoverliggende muren worden geplaatst met de scanner/printertafel het dichtst bij de persoon die deze het meest gebruikt.

Definiëren van werkruimten met kantoormeubilair

Image
Image

In deze lay-out worden de bureaus op tegenoverliggende muren geplaatst en wordt één archiefkast gebruikt om een werkruimte te definiëren. De scanner/printertafel is zo opgesteld dat beide personen er toegang toe hebben. Het gebied onder de scanner kan worden gebruikt als extra opslagruimte. De bovenkanten van de archiefkasten kunnen ook worden gebruikt voor boeken of andere opslag, mits ze netjes worden bewaard.

T-vormige bureau-indeling

Image
Image

In dit kantoorvoorbeeld zijn de bureaus geplaatst om een T-formatie te creëren. Er moet één persoon rond een bureau lopen, maar er is ruimte voor een extra stoel in de hoek.

Centrum van Aandacht

Image
Image

Deze kantoorindeling plaatst beide bureaus tegenover elkaar, maar er is een kleine scheidingswand tussen de twee bureaus geplaatst om extra privacy te bieden. Extra stoelen kunnen voor bezoekers in de hoeken van de kamer worden geplaatst.

Aanbevolen: