BlackBerry-telefoons kunnen nog steeds slagen, zeggen experts

Inhoudsopgave:

BlackBerry-telefoons kunnen nog steeds slagen, zeggen experts
BlackBerry-telefoons kunnen nog steeds slagen, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • OnwardMobility is nog steeds van plan om een 5G-compatibele BlackBerry-smartphone uit te brengen.
  • Hoewel het misschien aantrekkelijk is voor sommigen die op zoek zijn naar nostalgie, zeggen experts dat het bedrijf moeite zal hebben om terrein te winnen in een door Samsung en Apple gedomineerde markt.
  • Als BlackBerry niet weer mainstream wordt, kunnen de smartphones naast vele andere merken een plaats in de nichemarkt vinden.
Image
Image

Zelfs als BlackBerry-telefoons een comeback maken, zeggen experts dat de fysieke smartphones met toetsenbord een plons zullen moeten maken als ze een plaats willen vinden in de huidige smartphonemarkt.

Eens het grootste smartphonemerk ter wereld, viel BlackBerry snel uit de gratie toen de iPhone- en Android-telefoons de markt stormenderhand begonnen te veroveren. Na jaren uit de markt te zijn geweest, lijkt de smartphone waarmee het allemaal begon een terugkeer te maken, hoewel experts zeggen dat het moeilijk zal zijn om relevant te blijven in een wereld die wordt gedomineerd door meer gevestigde merken.

"Ik denk niet dat BlackBerry ooit zo'n groot marktaandeel zal hebben als het ooit had", vertelde Christen Costa, een tech-expert en CEO van Gadget Review, in een e-mail aan Lifewire. "Te veel van de markt wordt opgeslokt door Apple en Samsung, en mensen die die telefoons hebben, hebben de neiging om alleen die merken te kopen. Maar ik zie BlackBerry een nicheproduct maken dat twee groepen mensen aanspreekt: oudere professionals en mensen die alleen ronduit een hekel aan toetsenborden op het scherm."

Beroep vinden

Toen BlackBerry in de vroege jaren 2000 van start ging, was de smartphone geliefd vanwege de manier waarop gebruikers verbinding konden maken met hun e-mail. Dit evolueerde uiteindelijk, waardoor ze met elkaar in contact konden komen via functies zoals BlackBerry Messenger (BBM). BBM was vergelijkbaar met functies die te zien waren op nieuwere telefoons zoals iMessage van de iPhone, en het dwong meer gebruikers om de smartphone en het slanke fysieke toetsenbord te gebruiken.

Dat stortte allemaal ineen met de release van de eerste iPhone en Android-telefoons.

Ik denk niet dat BlackBerry ooit zo'n groot marktaandeel zal hebben als het ooit had.

Als BlackBerry in 2021 een comeback wil maken, heeft het nieuwe manieren nodig om de smartphonewereld aan te spreken die verder gaat dan het fysieke toetsenbord. De iPhone en Android hebben meer dan een voorsprong in de race, met jarenlange app-ontwikkeling en functies die zijn geleverd terwijl die ervaringen blijven groeien.

"Het tactiele/analoge toetsenbord is een goed begin, maar het zal niet al het werk doen", waarschuwt Costa. In plaats daarvan is het voor BlackBerry belangrijk om ook andere manieren te vinden om op te vallen. Zoals in specificaties en algemene app-ondersteuning - iets dat Androids en iPhones al goed aankunnen.

Leren van anderen

De grootste sleutel tot het succes van BlackBerry komt er eigenlijk op neer of het gebruikers kan weghalen van ecosystemen waarin ze al meer dan tien jaar investeren.

Natuurlijk, de iPhone was misschien niet veel toen hij voor het eerst werd gelanceerd in 2007. De App Store werd een jaar na de eerste iPhone-release gelanceerd en bood honderden apps. Nu is de App Store echter uitgegroeid tot meer dan 4,3 miljoen apps waaruit mensen kunnen kiezen. De Play Store van Google, die Android-apparaten aandrijft, heeft sinds de lancering ook een exponentiële groei doorgemaakt, met een totaal van 2,9 miljoen apps in november 2020.

Ondanks Apple en Google, zegt Costa, zijn tal van andere merken erin geslaagd een niche voor zichzelf te veroveren op de smartphonemarkt, door gebruikers aan te trekken om verschillende redenen, zoals geweldige algemene specificaties voor een lagere prijs en applicatie-ondersteuning. Als OnwardMobility echt de magie van het bezit van een BlackBerry weer kan vastleggen, kan het het merk uit de schaduw halen en weer in het licht zetten. Al is het maar een klein beetje.

"Millennials die een BlackBerry als een van hun eerste professionele apparaten gebruikten, kunnen een gevoel van nostalgie voelen", legt Costa uit. "Het tactiele reactievermogen is geweldig voor het geven van feedback en het kan dienen als een organisatorisch hulpmiddel, afhankelijk van de apps die kant-en-klaar worden aangeboden. Het hebben van dat toetsenbord is buitengewoon handig voor mensen die veel e-mails of andere dingen moeten typen voor hun werk, ook."

Aanbevolen: