Waarom knippert Alexa groen, geel, rood, wit of paars?

Inhoudsopgave:

Waarom knippert Alexa groen, geel, rood, wit of paars?
Waarom knippert Alexa groen, geel, rood, wit of paars?
Anonim

De Amazon Echo-lijn van slimme luidsprekers vertrouwt meestal op Alexa om je feedback te geven, maar de lichtring bovenop het apparaat heeft ook veel te zeggen over wat er met de Echo aan de hand is. Als je je Alexa groen ziet knipperen of als de slimme luidspreker een knipperend groen lampje heeft, maakt het deel uit van het meldingssysteem van Amazon Echo.

Maak je geen zorgen, de melding gaat zelden over iets dat mis is met je Echo. De verschillende kleuren bovenop je Amazon Echo informeren je over zaken als ongelezen berichten of inkomende oproepen. Met deze meldingen kunt u in één oogopslag de status van uw Echo weten.

Zie je een draaiende witte ring? Alexa Guard staat in de Afwezig-modus. Zeg, 'Alexa, ik ben terug' en ze zal stoppen met het bewaken van je huis. De witte ring zou moeten verdwijnen.

Waarom knippert Alexa een blauwe ring?

Blauw is de meest voorkomende kleur voor de lichtring en het betekent simpelweg dat je Amazon Echo-apparaat actief naar je luistert. Dit is erg handig om ervoor te zorgen dat Alexa goed kan horen wat je zegt.

Image
Image

Als ze moeite heeft je te horen, probeer dan een van de volgende woorden te zeggen-" Alexa, " " Amazon, " " Computer, " " Echo, " of " Ziggy"-met een luider dan normale stem en een moment of twee pauzeren totdat de blauwe ringen verschijnen voordat u de opdracht voortzet.

Waarom knippert of knippert Alexa een geel lampje?

Een coole Alexa-vaardigheid op Amazon Echo-apparaten is de mogelijkheid om berichten te verzenden en ontvangen. Wanneer je een bericht in je inbox hebt, begint de lichtring van je Amazon Echo geel te knipperen om je op de hoogte te stellen van het nieuwe bericht.

Je kunt Alexa vragen om " mijn berichten te lezen" en ze zal alle nieuwe berichten lezen die je die dag hebt ontvangen. Ook kun je berichten lezen via de Alexa app op je smartphone of tablet; tik gewoon op de knop message onder aan de app, die eruitziet als een bubbeldialoogvenster. Het heeft een groene meldingscirkel als je een ongelezen bericht hebt.

Waarom knippert Alexa groen?

Als Alexa groen knippert, betekent dit dat je een inkomende oproep hebt of dat je momenteel in gesprek bent. Amazon Echo-apparaten kunnen bellen net zoals ze berichten kunnen verzenden, en wanneer een oproep binnenkomt, zal Alexa zelfs aankondigen wie er belt.

Je Echo-apparaat blijft groen knipperen totdat het gesprek is beëindigd, zodat je gemakkelijk kunt zien of je nog in gesprek bent. Om een gesprek te beëindigen, zeg je gewoon: " Alexa, end call."

Waarom knippert uw Echo Dot of Mini rood?

Je mag verwachten dat de rode ring van Alexa een kritieke fout betekent, maar maak je geen zorgen, rood is niet zo'n vreselijke kleur als je zou verwachten. Een knipperend rood lampje op je Amazon Echo-apparaat betekent gewoon dat de microfoon is gedempt.

Image
Image

Natuurlijk is dit een nijpend probleem, omdat je Echo je niet kan horen zonder de microfoon, maar het is eenvoudig op te lossen. Wanneer je Amazon Echo is gedempt, moet de microfoonknop aan de bovenkant van het Alexa-apparaat ook rood oplichten. Tik gewoon op deze knop om het dempen uit te schakelen en de rode lichtring verdwijnt.

Waarom knipperen uw Amazon Echo-lampjes paars?

De Amazon Echo heeft ook een modus Niet storen. Dit is geweldig 's nachts wanneer je niet wilt dat je Echo-apparaat je wakker maakt met meldingen en waarschuwingen, maar het is ook gemakkelijk om deze modus per ongeluk aan te laten staan.

Gelukkig knippert je Amazon Echo Dot of Echo Mini paars terwijl Niet storen actief is, en als je Niet storen wilt uitschakelen, kun je dat eenvoudig doen.

Waarom knippert Alexa oranje?

Je Amazon Echo-apparaat maakt tijdens het opstarten verbinding met wifi, aangezien Alexa wifi gebruikt voor al haar taken. De knipperende oranje ring op je Echo geeft aan dat Alexa momenteel probeert verbinding te maken met wifi. Mogelijk ziet u dit kort na het opstarten van de slimme luidspreker.

Als u uw Echo-apparaat oranje ziet knipperen tijdens normaal gebruik, heeft het mogelijk problemen met de Wi-Fi-verbinding. Controleer eerst of uw wifi werkt op een ander apparaat, zoals uw smartphone. Als je wifi goed werkt, probeer dan het Echo-apparaat opnieuw op te starten door het los te koppelen van het stopcontact en vervolgens weer aan te sluiten. Als je problemen hebt met je wifi, lees dan onze gids voor probleemoplossing over draadloze verbindingen.

Aanbevolen: