Wat te doen als u een rood iPhone-batterijpictogram ziet

Inhoudsopgave:

Wat te doen als u een rood iPhone-batterijpictogram ziet
Wat te doen als u een rood iPhone-batterijpictogram ziet
Anonim

Je iPhone-scherm toont allerlei nuttige informatie: datum en tijd, meldingen, bedieningselementen voor het afspelen van muziek. In sommige gevallen toont het iPhone-scherm verschillende kleuren batterijen of een thermometer.

Elk batterijpictogram in verschillende kleuren geeft u nuttige informatie, als u weet wat het betekent. Het is belangrijk om te begrijpen wat deze pictogrammen betekenen en wat u moet doen als u ze ziet. In ten minste één geval kan het je iPhone redden van ernstige schade.

De batterijpictogrammen van de iPhone die in dit artikel worden besproken, kunnen in de rechterbovenhoek van het scherm verschijnen en in sommige gevallen op het vergrendelscherm. Waar je het pictogram ook ziet, de kleuren betekenen hetzelfde.

Rood batterijpictogram op iPhone: tijd om op te laden

Image
Image

Je ziet een rood batterijpictogram op je iPhone als het een tijdje geleden is dat je je iPhone voor het laatst hebt opgeladen. Als je dit ziet, geeft je iPhone aan dat de batterij bijna leeg is en moet worden opgeladen.

Als je iPhone het rode batterijpictogram in de rechterbovenhoek laat zien, moet hij worden opgeladen, maar heeft hij nog steeds voldoende vermogen om te werken. Het is moeilijk om precies te weten hoeveel levensduur het nog heeft (tenzij je de levensduur van de batterij als een percentage bekijkt, dat wil zeggen. We raden het aan), dus laad je telefoon zo snel mogelijk op.

Als je niet meteen kunt opladen, probeer dan de energiebesparende modus om meer leven uit je batterij te halen. Meer daarover verderop in het artikel.

Als je altijd onderweg bent, kun je je telefoon misschien niet regelmatig opladen. Het is misschien de moeite waard om een draagbare USB-batterij of een batterijhouder te kopen om ervoor te zorgen dat je niet zonder stroom komt te zitten.

Rood batterijpictogram op vergrendelscherm: zeer lage lading

Image
Image

Als je het rode batterijpictogram op het vergrendelscherm van de iPhone ziet, betekent dat iets anders dan het in de rechterbovenhoek te zien.

Wanneer het rode batterijpictogram op het vergrendelscherm verschijnt, betekent dit dat de batterij van uw iPhone zo laag is dat de telefoon niet eens kan worden ingeschakeld. Sluit uw iPhone meteen aan op een stroombron om de batterij op te laden. Na een paar minuten heeft het voldoende vermogen om weer in te schakelen. Je ziet nu alleen het rode batterijpictogram in de rechterbovenhoek.

Oranje batterijpictogram op iPhone: energiebesparende modus

Image
Image

Soms wordt het batterijpictogram in de bovenhoek van het iPhone-scherm oranje. (Je ziet dit pictogram niet op het vergrendelscherm.) Die kleur geeft aan dat je telefoon in de energiebesparende modus staat.

Low Power-modus is een functie van iOS 9 en hoger die de levensduur van de batterij een paar uur extra verlengt (Apple zegt dat dit tot drie uur gebruik oplevert). Het schakelt tijdelijk onnodige functies uit en past instellingen aan om zoveel mogelijk leven uit uw batterij te persen.

Wilt u andere manieren om meer leven uit uw iPhone-batterij te halen? We hebben 30 tips voor de batterijduur van de iPhone.

Groen batterijpictogram: iPhone - wordt opgeladen

Image
Image

Een groen batterijpictogram op het vergrendelscherm van je iPhone of in de rechterbovenhoek is goed nieuws. Het betekent dat de batterij van je iPhone wordt opgeladen. Als je het pictogram met een kleine bliksemschicht ernaast of erin ziet, weet je dat je iPhone is aangesloten op het stopcontact.

In sommige recentere versies van iOS is het batterijpictogram wit in plaats van zwart of een van de andere kleuren die hier worden genoemd. Een wit pictogram betekent dat alles goed werkt.

Rood thermometerpictogram: iPhone is te heet

Een rood thermometerpictogram zien op het vergrendelscherm van je iPhone is ongebruikelijk - en het is serieus. De rode thermometer kan een beetje eng zijn, omdat je iPhone niet werkt terwijl de thermometer aanwezig is. Een bericht op het scherm vertelt u ook dat de telefoon te heet is en dat deze moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken.

Dit is een serieuze waarschuwing. Het betekent dat de interne temperatuur van je telefoon zo hoog is gestegen dat de hardware kan worden beschadigd (oververhitting is zelfs in verband gebracht met gevallen waarin iPhones exploderen).

Volgens Apple beschermt de iPhone zichzelf wanneer het apparaat oververhit raakt door functies uit te schakelen die problemen kunnen veroorzaken. Dat omvat het stoppen met opladen, dimmen of uitschakelen van het scherm, het verminderen van de sterkte van draadloze gegevensverbindingen en het uitschakelen van de flitser van de camera.

Als je het thermometerpictogram ziet, plaats je iPhone dan onmiddellijk in een koelere omgeving (maar geen vriezer! Lage temperaturen kunnen de telefoon ook beschadigen). Wacht dan tot het is afgekoeld voordat je het opnieuw probeert te starten.

Als je deze stappen hebt geprobeerd en de telefoon lange tijd hebt laten afkoelen, maar je ziet nog steeds de thermometerwaarschuwing, neem dan contact op met Apple voor ondersteuning.

Aanbevolen: