De 9 beste koptelefoons van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste koptelefoons van 2022
De 9 beste koptelefoons van 2022
Anonim

De beste koptelefoon moet twee dingen hebben. Ze moeten geweldig klinken en comfortabel zijn voor die lange luistersessies. Koptelefoons kunnen een manier zijn om even aan de wereld te ontsnappen en in een wereld van muziek of podcasts te duiken, of ze kunnen een manier zijn om van je media te genieten zonder anderen om je heen te storen. Soms zijn ze het allebei. Hoe dan ook, een koptelefoon is een van de meest persoonlijke stukjes technologie die je kunt kopen.

Zelfs geluidskwaliteit is een subjectieve term. Vaak helpt datgene waar u graag naar luistert, om te bepalen welk soort geluidsprofiel het beste voor u werkt. Als je van podcasts, audioboeken en het gesproken woord houdt, is een diepe basrespons niet belangrijk voor je (en eigenlijk kan te veel bas een belemmering zijn). Als je daarentegen van muziek houdt die dreunt, dan zit je helemaal in die bas. Iemand die van klassieke muziek houdt, houdt misschien van een meer evenwichtige benadering. Maar je zult ook naar andere dingen willen zoeken.

Als je van plan bent om te gaan sporten, is een hoofdtelefoon die ademt belangrijk, evenals zweet- of waterbestendigheid. Als u van plan bent ze in lawaaierige omgevingen te gebruiken, zoals een kantoor, en vooral als u van plan bent veel te reizen, is actieve ruisonderdrukking (ANC) belangrijk. Wat uw voorkeur ook is, onze experts hebben een set blikken voor u gevonden. Lees verder voor onze keuzes.

Beste algemeen: Bose QuietComfort 35 II draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon

Image
Image
  • Ontwerp 5/5
  • Comfort 5/5
  • Geluidskwaliteit 5/5
  • Levensduur batterij 3/5
  • Bereik 4/5

Als je meer dan een voorbijgaande interesse in hoofdtelefoons hebt gehad, heb je gehoord van Bose, die al lang bekend staat om zijn ruisonderdrukkingstechnologie. Onze recensent, Don, testte wekenlang een hoofdtelefoon en ontdekte dat "de QuietComfort 35 II-hoofdtelefoon van Bose boordevol technologie zit die is ontworpen om omgevingsgeluid te blokkeren en de best mogelijke audiokwaliteit te bieden. We denken dat ze beide zeker hebben geleverd."

Deze hoofdtelefoon is niet alleen comfortabel voor lange luistersessies, maar ze klinken ook geweldig. Je ziet dit misschien wel of niet als een bonus, maar deze hoofdtelefoon heeft fysieke knopbedieningen, die sommigen verkiezen boven een aanraakoppervlak. Don genoot vooral van de levensduur van de batterij en schreef: Bose belooft een batterijduur van 20 uur in de QuietComfort 35 II-hoofdtelefoon, wat we perfect vonden. De hoofdtelefoon ging zonder problemen een hele werkdag mee en was voldoende opgeladen om in Beter nog, deze hoofdtelefoon heeft een snellaadfunctie die nog eens 2,5kan toevoegen

De bijbehorende app is een beetje lastig om mee te werken, maar de koptelefoon ondersteunt Google Assistant, Alexa of Siri, afhankelijk van waarmee je koppelt. Bovendien worden deze blikken geleverd met enkele van de beste ruisonderdrukkingstechnologie die je kunt vinden, dus als je een reiziger bent of in een lawaaierig kantoor werkt, zullen deze goed bij je passen.

Type: Over het oor | Verbindingstype: Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Nee

"Een goed ontworpen paar ruisonderdrukkende Bluetooth-hoofdtelefoons met uitstekende geluidskwaliteit, een handige app en de mogelijkheid om te communiceren met spraakassistenten. Naast de extreem responsieve digitale assistent, is de Bose QuietComfort 35 II's beste kenmerken zijn de onberispelijke geluidskwaliteit en toonaangevende ruisonderdrukkingstechnologie. " - Don Reisinger, Product Tester

Beste draadloze: Sony WH1000XM3 draadloze hoofdtelefoon

Image
Image

Als het op deze koptelefoon aankomt, zegt onze recensent Jason het het beste. "De Sony WH-1000XM3 is misschien wel de perfecte Bluetooth-koptelefoon die je nu op de markt kunt kopen." Toevallig zijn we het erover eens. Het is moeilijk om een betere draadloze hoofdtelefoon op de markt te bedenken. Er zijn maar weinig hoofdtelefoons die geweldig geluid, uitstekende ruisonderdrukking en comfort kunnen combineren.

Dit zijn niet de nieuwste hoofdtelefoons van Sony in deze lijn. We hebben de Sony WH-1000XM4-hoofdtelefoon getest, maar we zijn niet verkocht op de eigen technologie van Sony. Sony ging met zijn eigen compressietechnologie in de XM4s in plaats van de aptX-technologie van Qualcomm. Het is geen groot probleem, maar aptX is beproefd en waar.

Door één generatie hoofdtelefoons naar beneden te halen, bespaar je wat geld en krijg je aptX-compressie. Beide maken dit een betere waarde dan de Sony WH-1000XM4. Als je de nieuwste en beste hoofdtelefoon wilt, kun je onze recensie hierboven bekijken. Voor ons geld besparen we een beetje.

Type: Over het oor | Verbindingstype: Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Nee

"Sony's WH1000XM3-hoofdtelefoon heeft de beste geluidskwaliteit, uitstekende ruisonderdrukking en een supercomfortabele constructie. Bovendien kan de batterij de hele dag meegaan. " - Jason Schneider, producttester

Beste ruisonderdrukking: Bose ruisonderdrukkende hoofdtelefoon 700

Image
Image
  • Ontwerp 5/5
  • Comfort 5/5
  • Geluidskwaliteit 5/5
  • Batterijlevensduur 4/5
  • Bereik 4.9/5

We hebben eerder vermeld hoe Bose beroemd is om zijn ruisonderdrukkingstechnologie, dus het feit dat Bose "ruisonderdrukking" in de naam van dit product plaatste, trok onze aandacht. Toen onze recensent, Andy, dat op de proef stelde, klopte het. Ze hebben niet alleen geweldige ruisonderdrukking, maar ze vermijden ook het drukprobleem dat ANC kan veroorzaken. Andy, onze recensent schrijft: "Opmerkelijk is dat we niet zoveel illusie van druk op onze oren ervoeren als bij andere hoofdtelefoons met ruisonderdrukking. Dit is een mogelijke bijwerking van ANC vanwege de manier waarop het actief annuleert externe ruis, maar in dit geval was het aanzienlijk verbeterd ten opzichte van andere ANC-hoofdtelefoons."

Zelfs meer dan het ANC, biedt deze hoofdtelefoon geweldig geluid en comfort op de lange termijn. Aan de andere kant zijn ze ook vrij duur. En hoewel Bose misschien een leider is op het gebied van ruisonderdrukkingstechnologie, lopen ze achter op de app-ontwikkelingsafdeling. We hebben de app inderdaad als een zwak punt opgemerkt in beide Bose-vermeldingen op deze lijst. Andy legt uit: "Ons probleem deed zich voor omdat we de hoofdtelefoon via Bluetooth hadden verbonden voordat we de app gebruikten, en de app weigerde de reeds gekoppelde hoofdtelefoon te bevestigen. We moesten de hoofdtelefoon ontkoppelen, de app opnieuw opstarten en via de app koppelen om voor de app om de koptelefoon te herkennen. Toen we dit eenmaal hadden gedaan, verliep de rest van het proces soepel."

Dus als je op zoek bent naar een complete ervaring, wil je misschien een andere koptelefoon proberen. Maar als je primaire zorg ruisonderdrukking is, is dit je eerste en beste keuze.

Type: Over het oor | Verbindingstype: Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Ja

"Bijna de perfecte draadloze hoofdtelefoon, van uiterlijk tot geluid. Bose heeft de 700's ontworpen met de bedoeling een ongeëvenaarde luisterervaring te creëren." - Andy Zahn, producttester

Beste voor telefoongesprekken: Jabra Elite 85h

Image
Image
  • Gebruiksgemak 5/5
  • Functionaliteit 5/5
  • Geluidskwaliteit 4/5
  • Ruisonderdrukking 4.5/5
  • Comfort 5/5

Jabra maakte oorspronkelijk telefoonheadsets en stapte later over op consumentenaudio. Maar het behoudt nog steeds die wortels en brengt die expertise naar zijn consumentenkoptelefoons. Jabra heeft ook zijn eigen uitstekende 3D-audiotechnologie ontwikkeld. Andy, onze recensent schrijft: "De 85H heeft een werkelijk indrukwekkend geluidsbeeld en produceert een opmerkelijk 3D-stereo-effect."

De hoofdband is niet erg flexibel op deze koptelefoon, dus grotere hoofden vinden de pasvorm misschien wat krap. Over de hoofdband gesproken, de buitenkant van de hoofdband heeft een stoffen bekleding die er scherp uitziet, maar ook erg moeilijk schoon te houden is.

Je krijgt een zeer solide batterijduur van 36 uur na één keer opladen, wat consistent is met onze tests. Nadat hij de koptelefoon een week lang had getest, hoefde Andy ze maar één keer op te laden. Bovendien ga je tijdens het opladen in 150 minuten van leeg naar vol, dus ze laden snel op en ontladen langzaam. Over het algemeen, als je primaire gebruiksgeval telefoongesprekken zijn, maar je ook naar een aantal deuntjes wilt luisteren, is dit een goede keuze.

Type: Over het oor | Verbindingstype: Draadloos, Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Ja

"Geweldig geluid, effectieve ruisonderdrukking en aantrekkelijk modern ontwerp. Bovendien is de Elite 85h duurzaam, dus de hoofdtelefoon gaat een tijdje mee. " - Andy Zahn, producttester

Beste bas: Sony WH-XB900N

Image
Image
  • Ontwerp 3/5
  • Comfort 4/5
  • Geluidskwaliteit 4/5
  • Batterijlevensduur 5/5
  • Bereik 5/5

Als je een van de vele muziekfans bent die van muziek met al die bas houdt, heeft Sony een geweldig aanbod voor je. De WH-XB900N zet beide Sony's lange tradities van uitstekend geluid en alfabetische namen voort. Deze hoofdtelefoons benadrukken vooral die diepe bas die goed of minder goed kan zijn, afhankelijk van je muzieksmaak. Onze recensent Andy legt uit: "Het probleem met de overdreven krachtige bas was duidelijk in Bear Ghost's "Necromancin' Dancin'", waar de zang en helderdere instrumentals naar de achtergrond werden geduwd. In Slade's "Run Runaway", pompte de extra bas het ritme op en maakte het nummer des te indrukwekkender, en dit deuntje demonstreerde echt de mogelijkheden van deze koptelefoon in combinatie met het juiste nummer."

Het is eerlijk om te zeggen dat de bouwkwaliteit niet geweldig is. Ze zijn gemaakt van goedkoop aanvoelend plastic, maar dat lijkt niets af te doen aan het geluid. Comfort op lange termijn is geen probleem, hoewel de ruisonderdrukking niet de beste is. Het kan achtergrondgeluid in een kantoor wegfilteren en u kunt het volume verlagen van waar u naar luistert, wat geweldig is voor het behoud van uw gehoor. Dat, plus de lage prijs, maakt dit een geweldige koop als je van een basachtig geluidsprofiel houdt.

Type: Over het oor | Verbindingstype: Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Nee

"Voor een lage prijs zonder al te veel concessies te doen op het gebied van geluidskwaliteit en functies is de WH-XB900N een echt koopje. " - Andy Zahn, producttester

Beste bekabelde: Sennheiser HD 599-koptelefoon

Image
Image

Ondanks recente ontwikkelingen in Bluetooth-codecs, moet je een kabel gebruiken als je het beste geluid wilt dat je kunt krijgen. De Sennheiser HD 599 koptelefoon is een geweldige koptelefoon met het geweldige geluid dat alleen een bedrade verbinding je kan geven. De hele focus op deze hoofdtelefoon is geweldig geluid. Sennheiser heeft functies zoals ruisonderdrukking en isolatie weggelaten omdat die functies het geluid kunnen veranderen. Dit is een hoofdtelefoon met open achterkant die geluid van buiten toelaat, maar ook het zuiverste geluid geeft dat de voorkeur heeft van audiofielen.

Je kunt de koptelefoon aansluiten met een 3,5 mm koptelefoonaansluiting of met een 6,3 mm (¾ inch aansluiting). Dat betekent dat ze op alles kunnen worden aangesloten, van een mp3-speler tot een versterker. Het ontbreken van Bluetooth betekent dat u geen verbinding kunt maken met de meeste moderne vlaggenschip-smartphones. Aangezien de meeste muziek die tegenwoordig wordt geluisterd via smartphones komt, is dat een belangrijk punt.

Maar we zijn echt dol op de satijnen afwerking van de oorschelpen. Deze zijn eerlijk gezegd een genot om lang te dragen. Houd er rekening mee dat dit geen hoofdtelefoon voor algemeen gebruik is en dat ze de juiste apparatuur nodig hebben om ze goed te kunnen gebruiken. Maar als dat voor u werkt, krijgt u enkele van de best klinkende blikken in de branche.

Type: Over het oor | Verbindingstype: Bedraad 6,3 mm/3,5 mm | ANC: Nee | Water-/zweetbestendig: Nee

Beste voor bewerking: Audio-Technica Professional Studio Monitor-koptelefoon

Image
Image
  • Ontwerp 4/5
  • Comfort 4/5
  • Geluidskwaliteit 4/5
  • Batterijlevensduur 1/5
  • Bereik 1/5

Voor degenen onder u die een zo plat mogelijk geluid nodig hebben, zoals geluidseditors, mixers of ontwerpers, is de Audio Technica M50x-hoofdtelefoon een geweldige keuze. De hoofdtelefoon benadrukt geen enkel aspect van geluid en ze hebben een betaalbare prijs. Dat maakt ze populair bij het thuisstudiopubliek. Je kunt alles horen zoals de artiest het bedoeld heeft, wat waardevol is bij het zoeken naar nauwkeurig geluid. Ze hebben een mooie solide constructie die bestand is tegen de meeste straffen die een koptelefoon in een studio-omgeving zou kunnen tegenkomen.

De oorschelpen zijn modulair waardoor ze gemakkelijk te repareren zijn, maar door de manier waarop ze aan de hoofdband worden bevestigd, kunnen ze naar achteren belanden wanneer je de hoofdtelefoon opzet. De kabel die in de hoofdtelefoon wordt gestoken, is een twist-lock, wat betekent dat deze niet per ongeluk wordt uitgetrokken. Het schuim op de oorschelpen is zacht en ademend, dus lange bewerkingssessies zorgen ervoor dat je niet onnodig gaat zweten.

Kortom, als je een mooi vlak gebalanceerd geluid nodig hebt, vooral voor het bewerken van muziek of podcasts, dan zijn dit enkele van de beste die je kunt kopen.

Type: Over het oor | Verbindingstype: Bluetooth | ANC: Nee | Water-/zweetbestendig: Nee

“De ATH-M50x is een favoriete studiohoofdtelefoon in de branche die goed werkt voor muziekproducenten, maar ook als solide consumenten-, audiofiele opties. Naast de geluidskwaliteit is de koptelefoon ook uiterst comfortabel.” - Jason Schneider, producttester

Beste budget: Anker Soundcore Life Q30

Image
Image
  • Ontwerp 4/5
  • Comfort 4/5
  • Geluidskwaliteit 3/5
  • Batterijlevensduur 5/5
  • Bereik 4/5

Alleen omdat je een muziekliefhebber bent, wil nog niet zeggen dat je geen budget hebt. De Anker Soundcore Life Q30-hoofdtelefoon biedt goed geluid, uitstekende EQ-opties en actieve ruisonderdrukking voor een goede prijs. Ze hebben dynamische drivers van 40 mm die een heldere, maar baszware geluidservaring produceren. Met de bijbehorende app kun je de equalizer aanpassen, maar bij de eerste keer opstarten krijg je wat bas. Dat alles komt op minder dan $ 100.

De opvallende functie hier moet echter de levensduur van de batterij zijn. Jason testte deze blikjes voor ons en hij kreeg meer dan 40 uur op een enkele lading met ANC ingesteld op hoog. Anker belooft bijna 60 uur zonder ANC. En met slechts vijf minuten opladen krijg je nog eens vier uur extra luisterplezier. Simpel gezegd, dat is gek. Als je rekening houdt met de prijs, staan deze koptelefoons op en eisen ze om erkend te worden. Het komt erop neer dat dit een solide hoofdtelefoon is voor een geweldige prijs die je niet kunt negeren.

Image
Image

Type: Over het oor | Verbindingstype: Bluetooth | ANC: Ja | Water-/zweetbestendig: Nee

"De Life Q30's bieden maar liefst 40 uur luistertijd op een enkele lading, en dat is zelfs inclusief het gebruik van actieve ruisonderdrukking. Als je ANC uit laat staan, belooft Anker Soundcore dat je dichter bij 60 uur komt luisteren. Terwijl je luistert, profiteer je van het vermogen van de annuleringstechnologieën om bijna alles eruit te filteren" - Jason Schneider, Product Tester

Beste ontwerp: Master & Dynamic MH40 Wireless

Image
Image

Design wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om koptelefoons. Gelukkig hebben Master en Dynamic het niet over het hoofd gezien. De MH 40-koptelefoon is een van onze favorieten als het gaat om design. Ze zijn er in een aantal stijlen en kleuren, maar onze favoriet is gunmetal met zwart leer. Het ziet er erg glad uit. Binnenin heb je 45 mm neodymium-drivers die geluid van hoge kwaliteit op de meeste frequenties projecteren. Ze worden een beetje modderig in het middenbereik, maar de hoge en lage tonen zijn perfect.

De hoofdtelefoonkabel wordt geleverd met een 3,5 mm en 6,3 mm-aansluiting, zodat deze op de meeste geluidssystemen kan worden aangesloten. Bovendien heeft de hoofdtelefoon nergens plastic in de constructie, wat ze stijlvol, maar ook zwaar maakt, vooral bij langdurig luisteren. Ze wegen 12,7 gram, wat erg hoog is voor de industrie. Zolang je niet genoegen neemt met een lange sessie, zou het goed moeten komen, en je zult genieten van de build.

Type: Over het oor | Verbindingstype: Bedraad 3,5 mm | ANC: Nee | Water-/zweetbestendig: Nee

Over het algemeen geven we onze beste keuze aan de Bose Quietcomfort 35-hoofdtelefoon. Hun mix van geluidskwaliteit en ruisonderdrukking is moeilijk te verslaan. Ze hebben een mooi strak design, ze zijn comfortabel en gaan lang mee. Als je de geluidskwaliteit een beetje wilt verhogen en het ANC een beetje wilt downgraden, zwaait Sony de andere kant op. De Sony WH1000XM3-hoofdtelefoon is een generatie oud, maar ze worden geleverd met betrouwbare geluidskwaliteit, ANC en Qualcomm's AptX-codec voor videostreaming met lage latentie. Als je niet van plan bent om deze te gebruiken voor het bekijken van video's en latentie je niet zo veel uitmaakt, dan is Sony's huidige generatie WH1000XM4-hoofdtelefoons misschien een goede alternatieve keuze voor jou.

Hoe we hebben getest

Onze deskundige testers en reviewers beoordelen over-ear hoofdtelefoons op dezelfde manier als de meeste hoofdtelefoons, met een grote focus op geluidskwaliteit en comfort. We beginnen met te kijken naar het bouwmateriaal, de pasvorm en het comfort van de hoofdtelefoon en proberen de duurzaamheid, waterdichtheid en urenlang draagcomfort te beoordelen. In het geval van Bluetooth-koptelefoons beschouwen we ook het gemak van koppelen, het bereik en de levensduur van de batterij als belangrijke factoren.

Het belangrijkste element dat we overwegen is de geluidskwaliteit. We kijken naar frequentierespons, bas en het algehele audioprofiel door audioboeken, muziek, streamingprogramma's en games te spelen. Als ze ruisonderdrukking ondersteunen, schakelen we de functie in en zien we hoeveel ruis ze blokkeren in luide omgevingen. Ten slotte vergelijken we elke hoofdtelefoon en zijn prijs met een vergelijkbare concurrent om een definitief oordeel te vellen. Alle over-ear-koptelefoons die we beoordelen, zijn gekocht door Lifewire; geen enkele wordt geleverd door de fabrikant.

Over onze vertrouwde experts

Nicky LaMarco schrijft en redigeert al meer dan 15 jaar voor consumenten-, handels- en technologiepublicaties over vele onderwerpen, waaronder: antivirus, webhosting, back-upsoftware en andere technologieën.

Don Reisinger is een techjournalist die al meer dan 12 jaar verslag doet van de branche voor toppublicaties. Hij is gespecialiseerd in consumententechnologie, waaronder koptelefoons en andere wearables.

Jason Schneider doet al bijna tien jaar verslag van technologie en media en is een expert op het gebied van audioapparatuur en hoofdtelefoons. Hij heeft ook marketingteksten geschreven voor een aantal sectoren, waaronder e-commerce en consumentenelektronica.

Andy Zahn is een schrijver die gespecialiseerd is in technologie. Hij heeft camera's, weerstations, hoofdtelefoons met ruisonderdrukking en meer beoordeeld voor Lifewire.

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Waar u op moet letten bij over-ear hoofdtelefoons

Draadloos of bedraad

Kiezen tussen draadloze en bedrade hoofdtelefoons hangt grotendeels af van je apparatuur. Als je een koptelefoon voor je computer of stereosysteem koopt, is bekabeld waarschijnlijk in orde. Als je een koptelefoon voor je telefoon koopt om onderweg te zijn, dan is Bluetooth meestal een betere keuze (aangezien de meeste telefoons sowieso geen koptelefoonaansluitingen meer hebben). Er zijn wel een paar dingen om in gedachten te houden. Een bedrade hoofdtelefoon heeft doorgaans minder storing en hoeft niet te worden opgeladen. Draadloze hoofdtelefoons geven je de vrijheid om je geen zorgen te maken over kabels.

Ruisonderdrukking

Ruisonderdrukking is het vermogen van hoofdtelefoons om dreunende geluiden om je heen, zoals verkeer, ventilatoren of kantooromgevingen, te overstemmen of te "annuleren". Hiermee kunt u het lawaai om u heen negeren en u concentreren op uw taken. U wilt weten welk type technologie wordt gebruikt, of het nu feedforward, feedback of hybride is, omdat dat u een idee geeft van welke soorten geluiden kunnen worden gefilterd.

Materialen

De kwaliteit van de materialen die worden gebruikt om je hoofdtelefoon te maken, heeft niet alleen invloed op de duurzaamheid op lange termijn, maar ook op het geluid. Meestal zijn plastic koptelefoons goedkoper en gaan ze niet zo lang mee. Ook kan het plastic een hol geluid veroorzaken in de audio zelf. Eersteklas materialen zoals metaal en hout hebben minder weerkaatsing en klinken nauwkeuriger dan wat er daadwerkelijk uit de drive komt.

FAQ

    Hoe lang moet een koptelefoon meegaan?

    Bij goed onderhoud gaat een hoofdtelefoon drie tot tien jaar of langer mee. Als de fabrikant een langere garantie op hun product biedt, is dit een goed teken dat ze het model hebben gebouwd om lang mee te gaan. Het meest kwetsbare onderdeel van een koptelefoon is de batterij. Dit is geen overweging voor bedrade hoofdtelefoons, maar voor blikjes die alleen Bluetooth zijn, zullen batterijcycli er toe doen. Een bedrade hoofdtelefoon kan jaren en jaren meegaan. Draadloze hoofdtelefoons gaan niet zo lang mee zonder compromissen.

    Wat is een geluidsbeeld?

    Soundstage is hoe je het geluid omschrijft dat uit een koptelefoon komt. Het heeft met name betrekking op ruimtelijke audio. Een koptelefoon geeft normaal gesproken links en rechts geluid, maar als een koptelefoon je een eersteklas geluidsbeeld geeft, hoor je overal om je heen - links, rechts, voor, achter en meer. Ruimtelijke audio en soundstage zijn vooral belangrijk voor gamers, die niet alleen willen horen dat er iemand aan het kruipen is, maar ook van achteren aan hun linkerhand.

    Ik ben een podcaster. Welke koptelefoon moet ik gebruiken?

    Als je een hoofdtelefoon gebruikt voor productie, heb je andere behoeften dan voor consumptie. Typisch voor productie wil je een zo vlak mogelijk geluid. Dat betekent dat je een koptelefoon hebt die geen bepaald deel van het spectrum benadrukt. U wilt weten hoe basachtig uw muziek of stem is. Laat je luisteraars of kijkers bepalen hoe bas ze hun audio leuk vinden. Je levert gewoon het zuiverste geluid dat je kunt krijgen.

Aanbevolen: